fortsättning Novell

DEL 2

Hon tittade aldrig bakåt. Bara gick i snabb takt bort därifrån. Hon sprang inte, det kunde väcka uppmärksamhet. Aldrig förut hade hon varit så rädd men ändå glad, överlycklig till och med. När hon rundat ett gathörn så att parken inte längre fanns inom synhåll började hon andas lugnare. "Är detta verkligen sant? Jag har blivit mamma!" Triumfen över sin lyckade plan var överväldigande. Då hörde hon ett ilande gallskrik från parkens håll. Ett styng av dåligt samvete svepte igenom henne. Hon ignorerade den känslan och fortsatte gå med lite snabbare takt. På hela vägen till lägenheten stannade hon inte en enda gång och tittade aldrig  bakåt. När dörrarna stängdes bakom henne i trapphuset började det röra sig i vagnen. Olivia hade vaknat. Hennes Olivia! Hon lyfte försiktigt på filten som bäddade in flickan. En liten tjej, runt tre månader gammal, gnuggade sina ögon därinne. Hennes hår var mörkt och kort och lockade sig mot huvudet. Hon var bedårande vacker.
- Min alldeles egna prinsessa, sa Emma och rörde vid hennes lilla kind.

Som tur var fanns det hiss i hennes trappuppgång. På vägen upp till femte våningen började Oliva vifta och gny. "Hon är nog hungrig", tänkte Emma nervöst. Nu skulle hon få prova att amma på riktigt. Hon hade läste igenom lite guider på nätet för att lära sig hur barnet ska ligga. Hon tog med vagnen in i lägenheten och bar sedan upp det lilla barnet. Flickan såg rätt in i hennes ögon och moderskänslorna svämmade över i Emmas kropp. Hon vacklade till och var tvungen att ta ett djupt andetag för att få styr på känslorna. Oliva hade på sig en vit linneklänning över en ljusrosa tröja. Till det hade hon ett par blommiga strumpbyxor och de minsta skor Emma någon sin sätt. Vilken liten docka!
Olivias underläpp började darra och gnydde irriterat. Emma skyndade sig till soffan och lyfte upp sin tröja. Hon la Olivia tätt intill sin kropp och förde henne mot bröstet. Hon tog det utan problem. Det darrade och pirrade i bröstvårtan medan flickan åt av mjölken. Tårarna rann ner för Emmas kinder. Hon var äntligen en mamma, hon kände det i hela själen. En riktig mamma med en riktig dotter.

Världen stod stilla runtomkring dom. Det fanns inget utanför väggarna i hennes lilla tvåa. Livet var här och nu med hennes dotter. Hon var helt förtjusande underbar. Leendet på hennes läppar när Emma kittlade hennes små fötter, dom belåtna suckarna när hon var mätt efter amning, ljudet av hennes susande andning när hon sov, allt var som en dröm. Emma levde i en dröm hon aldrig ville vakna ifrån. Det skulle hon inte heller. Nej, ingen kunde förstöra för henne nu. Olivia var hennes och hon älskade henne,
- Visst är du min lilla flicka Olivia, bara min? Klart att du är lilla gumman, mammas fina älskling. Vi ska vara tillsammans för alltid du och jag.
Olivia låg på golvet med en liten skallra i handen och jollrade glatt. Det var bekräftelse nog för Emma. Hon var en fantastiskt bra mamma.

En vecka gick och förrådet började sina. Emma behövde mat till sig själv och blöjorna gick åt mer än hon hade räknat med. Hon hade ett paket kvar, det räckte i några dagar. Hon behövde en plan för att kunna ta sig till affären med Olivia. Vagnen skulle kunna bli igenkänd och hon kunde inte riskera att stöta ihop med någon hon känner. Det var i och för sig inte många, men hon handlade alltid på samma ställe. En liten livsmedelsbutik bara 200 meter bort från lägenheten. Ägaren och personalen kände igen henne och en del andra kunder som ofta handlade där. Att lämna Olivia ensam hemma var inget alternativ. Det gick emot hennes principer att lämna ett barn såpass länge och hon var dessutom livrädd varje sekund att någon skulle storma in och ta hennes barn ifrån henne. Tänk om det skulle ske när hon inte var där! Nej, Olivia måste följa med henne. Frågan var bara hur?  Bussen gick precis utanför hennes port, hon skulle bli tvungen att ta den. Plötsligt slog det henne... Bara maten räckte tillräckligt länge så hon hann få hem en levernas. I skafferiet fanns ett par paket nudlar och en burk soppa. Hon kunde klara sig på det.

Två dagar senare stod Emma framför spegeln, redo att ge sig ut. Hon var spänd och orolig. Olivia måste ha känt det på sig för hon var inte alls på humör idag. Hon gnällde och vred sig hit och dit när Emma försökte få ner henne i bärsjalen av trikå som kom till dörren tidigare på förmiddagen. Efter 20 minuters trixande satt äntligen Olivia på plats mot hennes kropp. Huvudet var dolt med en mössa och sjalen kunde man lägga över huvudet så att hon nästan inte syntes allt. Det var perfekt. Nu behövde hon bara ta sig ner till entrén utan att bli sedd av någon nyfiken granne. Emma gläntade på dörren och lyssnade ut i trappuppgången. Det var knäpptyst. Hon gick mot hissen och tryckte på knappen. Nervöst trummade hon med fingrarna mot dörren i väntan på att den skulle öppnas. Hon lyckades ta sig ner och ut precis när bussen kom runt gathörnet. Hon klev på, betalade och satte sig längst bak. Hitills gick allt enligt planerna. En gråhårig herre i 60 års åldern satt två säten framför henne. Han hade näsan i en kvällsblaska. Emma stelnade till när hon skymtade rubriken på mittuppslaget. "Baby Olivia fortfarande försvunnen, förtvivlad mamma letar dag och natt". Hon kramade Olivia hårdare som för att skydda henne från texten.
"Dom har fel, tänkte hon. JAG är hennes mamma, hon är trygg och älskad hos mig".

Utanför affären hotade löpsedlarna henne med sina stora svarta bokstäver. "Hela staden engagerar sig i spädbarns försvinnande", "Olivias mamma vädjar kidnapparen, lämna tillbaka min dotter" och den som gubben läst i bussen. "Fy så dumma dom är, kan dom inte fatta att Olivia har det mycket bättre nu än hos den där häxan. Hon har dessutom redan en son också, kan hon inte nöja sig med en?", Emma fnyste för sig själv och fortsatte in i äffären. Hon fick handlat allt hon skulle och köpte med sig en en fräkning trasdocka till Olivia. Bussen hem gick lika smidigt. En timma allt som allt tog det för Emma att återigen vara säker i sin lägenhet.  Nu kunde hon andas ut ytterligare en vecka.

Några dagar senare ringde det på dörren. Blodet frös till is i Emmas ådror. Olivia låg och sov i sin vagga i sovrummet. Emma fick panik. Hon slängde snabbt in allt hon såg som var Olivias in i sovrummat och stängde dörren. Personen utanför började knacka istället. "Det är polisen, tänkte Emma skräckslaget, dom tänker ta mitt barn!". Hon smög fram till dörren och kikade ut genom nyckelhålet. Där ute stod en kille med vågigt cendré färgat hår och havsgröna ögon. Hjärtat tog ett välbekant skutt i hennes bröst. Det var Adrian! Hon öppnade dörren på glänt.
- Emma! jag började undra om du inte var hemma.
- Jo, jag är här, var bara på toaletten. Varför är du här?
- Kan jag få komma in?
Emma tvekade, men bestämmde sig för att släppa in honom. Hennes Adrian var här. Kanske kunde det bli dom igen. Han kunde dela hennes liv med henne. Bli Olivias pappa.

- Hur har du det? Frågade han och gick in i köket.
- Jo det är bra, svarade hon och gick långsamt efter honom.
Då började Olivia skrika från sovrummet. Adrian hajjade till och tittade bort mot den stängda dörren.
- Vad är det där? Frågade han förbryllat
- Min dotter, Olivia, svarade Emma ärligt.
Adrian stod tyst med rynkade ögonbryn. Han såg ut som att han letade efter något i tankarna. Plötsligt öppnade han munnen på vidgavel och stirrade på Emma.
- Olivia...Emma är du inte riktigt klok?
- Vad menar du? undrade hon och gick mot sovrummet. Hon började ana att det var ett misstag att släppa in honom.
- För helvete, den kidnappade Olivia, har du...? Emma...
Hon gick fram till vaggan och bar upp sin dotter. La henne mot sin axel och strök henne ömt över håret. Adrian hade följt efter henne.
- Visst fan är är det hon. Fattar du vad du har gjort? Du måste lämna tillbaka henne!
- Aldrig! Emma blev förbannad. Ut, ut härifån NU! Ilsket föste hon Adrian mot ytterdörren.
Han såg förvirrad ut, ledsen och arg på samma gång. I dörren vände han sig mot Emma.
- Jag kom hit för att jag saknade dig. Insåg att jag inte ville leva mitt liv utan dig. Jag... han skakade på huvudet...hade ändrat mig, jag ville ha ett barn med dig. Inte visste jag att du inte var vid dina sinnes fulla bruk. Han slängde igen dörren efter sig. Emma kröp ihop på golvet med  Olivia i famnen och grät smärtfyllt och högljutt. Hans sista ord slog som en Bomb i hennes hjärta. Vad hade hon gjort?

Det tog bara en kvart innan polisen dök upp innanför dörren. Emma satt med Olivia vid bröstet. Hon visste att det var över nu. Hennes dotter skulle bli tagen ifrån henne. En polisman i uniform gick fram och tog Olivia ur händerna på henne. Emma la sig på golvet och skrek allt hon kunde.
- Nej, nej, mitt barn!
Hon blev uppryckt från golvet av ytterligare en polisman.
- Emma Svensson du är arresterad för kidnappning, det är nog bäst att du inte säger någonting just nu.
Han satte handfängsel på henne och knuffade henne framåt.
På gatan framför hennes port stod tre polisbilar.  Emma hukade sig när hon blev insatt i baksätet på en utav dom. På andra sidan gatan såg hon Olivia. Hennes mamma höll henne tätt intill sig och grät av lycka.
Emma slöt ögonen och bilen började rulla.

Nästan färdig!

Jag skrev som bara den igår. Tillslut blev jag färdig. Nu ska det bara läsas igenom och finjusteras. Andra delen blev lite längre, så jag behöver nog skriva till lite på första. Inget jag kmmer slänga upp här, men jag vill ha det riktigt för min egen skull :)

Nu kom svärfar förbi så här på morgonkvisten. Han saknade sitt lilla barnbarn :). Han är en riktig charmprins nu (när han inte är gnällig då :). Använder ordet Där mycket och pekar på saker. För att få uppmärksamhet tittar han på en och använder olika ljud eller gapar :). Gud vad jag älskar honom!


♥♥♥

Skriver, skriver

Jag sitter just nu och skriver färdigt del 2 på min novell :). Hade egentligen tänkt lägga mig tidigt idag, men när jag väl började skriva satt jag fast. Nu börjar det närma sig slutet. Imorgon kommer den nog :D

Om du inte läst första och är nyfiken finns den här: http://johannasalex.blogg.se/2010/april/novell.html

Tävling hos Muppsan"Jag är med och tävlar om valfria muddjeans
hos NelloLiMuppsan´s blogg, var med du oxå!

Today.

Idag har vi varit ute en hel del. Åkte till Maria på förmiddagen och tog en promenad. När vi kom hem fick Alex middag (eller ja, han har totalt matvägrat idag. Bara banan och smörgås som har dugit åt herrn. Försökte med mosat ägg med smör, men det gick inte heller). Sedan gick vi i alla fall vidare till Elinor (Emmelies mamma) och gungade lite. På vägen hem såg jag att Suss och Helena satt ute så jag gick dit och tjötade med dom. Slutade med att vi var ute på gården och drack kaffe och tjötade i ett par timmar :). Emmelie och Johannes kom också ut.
Johannes ville köra Alex i vagnen och det fick han såklart. Sedan ville han också åka. Jag slängde i honom och sedan Alex på och körde racer runt gården :P

Blir inga roliga färglada bilder precis. Fotar med mobilen när jag är ute. Den kan ta jätte fina bilder om det är soligt och fint ute. Annars blir dom bara så här dassiga. Men, men min digitalkamera är skit den med och Niclas super kamera får man inte röra. Ajjabajja :D. Så ni får helt enkelt hålla till godo med detta.
nää ingen rubrik

Sitter här med en trött pojke i knät. Han skulle absolut upp klockan sju, men är då inte pigg alls. Bara kryper omkring och gnäller och kliar sig i ögonen. Ingenting duger.
Han fick äta en hel smörgås själv till frukost. Han får alltid äta själv, men jag brukar dela den. nu fick han två halvor istället. Var mycket bättre faktiskt, blev mer lagom bitar när han bet av dom själv.

Verkar blir en någotlunda fin dag idag. Lite sol och varmt hoppas jag på.
Ska försöka få lillskiten att somna nu så jag kan få ta mig en dusch!

Mammas glada charmkille :P


Babbel om dagen.

Vi har spenderat största delen av dagen hos Maria. Blev först en långpromenad på en timma med vovvarna. Alex fick åka framåtvänd. Han tycker det är jättekul att kunna se på hundarna när dom går :).
Efter det fick Alex mat och leka på golvet. Vi tog oss såklart en kaffe. Alex fick sova i vagnen och jag och Maria tog oss ett parti Fia och en Yatzy :).

Efter det blev det affären och storhandling. Alex sov inte jättelänge så han var lite smågnällig. Det gick bra att muta med banan :). Fick handlat rejält i alla fall. När vi kom hem var det bara att ställa sig och plocka upp, rensa ut gammal skit ur kyl och frys och dela köttförs m.m

Nu väntar jag på att Niclas ska sätta igång med mat. Han fick välja idag och då blev det fläskfilé, lyx potatissallad och vitlöksbröd :P

Min mobil har helt ballat ur. Den bara dör ibland helt utan anledning. Jag tror kanske jag får byta snart som tur är. Jag anar att det är på grund av att min kära son tappat den i golvet ett antal gånger som det blivit så.

Ska lägga upp ett gulligt filmklipp på plutten sen från idag. Maria filma med sin mobil så hon ska skicka den sedan.

Det var det ja.

OCH idag är det äntligen GREYS ANATOMY igen. YEY!

Gnälli gnäll.

Ja här är det inte den vanliga glada Alexander inte. Jag undrar om det är fler tänder på gång. Var ju längesedan dom två första kom. Ser inget nu, men det kanske kommer snart. Eller så är det alla prickar som kliar på honom, eller så är han trött och grinig för att han är förkyld nu igen. Ja, många alternativ att välja på. Något är det i alla fall :)

Nu på morgonen har vi varit hos Emmelie och druckit kaffe. Alex körde Johannes i gåvagn :p. Jag gick bakom och fick hjälpa att putta lite :)

Dagen har i övrigt inte mycket att bjuda på. Tråkig vanlig vardag. Så sugen på att åka till Ullared någon dag, men får se hur ekonomin pallar en sådan tripp.

Nu ska jag ta itu med min söta gnällepojk :D


Novell

Pinsamt värre, men här kommer den. Har inget namn på den än. Hjälp mig om ni kommer på något :)

DEL 1

- Men Emma, snälla du. Jag trodde du hade förstått? Har jag någonsin pratat om barn
eller ens verkat intresserad av barn överhuvudtaget?
- Nej, men jag menar...jag trodde... alla vill väl ha egna barn någongång? Emmas panna var djupt rynkad
och ögonen blanka av tårarna som hotade att tränga fram. Hon var sårad, mer sårad än han kunde ana.
- Inte jag. Jag vill aldrig ha barn Emma, ALDRIG!


Det var den värsta, grymmaste dagen i 27 åriga Emma Svensson liv. Det var också dagen då ett tre år långt
förhållande tog slut. Hennes längsta, bästa och enda förhållande någonsin. Inte konstigt heller, ansåg hon. Vem
vill ha en liten och blek tjej med livlöst brunt hår, glasögon på en bullig näsa och en ointressant personlighet? Hela
sitt liv hade hon fått höra att hon var "konstig". Adrian, han ville ha henne. Han hade hållt om henne, brytt sig, lyssnat och pussat på den där bulliga näsan. "Jag tycker om att du är konstig"  brukade han alltid säga när hon gjort något korkat som att ta på sig två olika sorters skor och gått till jobbet. Nu var det alltså över.

Emma satt på sin favoritplats i sin lilla lägenhet på nynäsgatan. Ett stort fönster i vardagsrummet med en låg fönsterbräda, perfekt att kura ihop sig påoch blicka ner på gatan fem våningar ner. I vanliga fall brukade hon vara lycklig när hon satt här. Läsa en bra bok, gärna självbiografier om andras hemska upplevelser i livet, och dricka en kopp grönt te. Inte idag. Idag skakade hela hennes kropp, hjärtat sved och brände värre än hon någonsin upplevt. Kanske inte bara för att Adrian var borta, utan orsaken till att han var det.
Trots att hon var udda och alltid hade varit, trots att hon aldrig vågat drömma om att hitta någon som älskade henne, så fanns det en enda sak hon önskat hela sitt liv. Ett barn. Någon att älska, någon som behövde henne. Helst en liten flicka som hon kunde borsta håret på och sätta upp i små flätor. En flicka som hon kunde hjälpa från samma trista öde som hon själv.

Jobbet. Hur skulle hon göra nu? Hon arbetade som assistent åt Adrians kollega och partner, det var så dom träffades. Hon hade klivit in på hans kontor en regning och blåsig dag. Håret var pissvått och stripade ner längs hennes kinder och mascaran hade samlats i en mörk massa under ögonen. Hade hon tänkt på paraply när hon gick hemifrån? Självklart inte. Adrian mötte henne i dörren. Han log lite när han sträckte fram handen och hälsade.
-Vädergudarna är inte på vår sida idag, hade han sagt och hans röst hade fått hjärtat att dundra på i 280 i bröstet på henne.
Hon ursäktade sig tyst för sitt utseende och bad om att få låna badrummet före intervjun. Adrian hade tittat på henne sträckt fram handen och dragit ur ett löv ur hennes hår. Beröring fick hennes kropp att rysa av välbehag.  
- Självklart, den ligger där nere, andra dörren, sa han och pekade ner längs en liten korridor. Jonas är inte inne än, men du kan vänta på hans kontor när du är färdig.
Där började deras resa. Emma blev anställd och Adrian hade charmat henne redan från dag ett. Otroligt nog var han intresserad av henne också. Jonas hade väl inte direkt samtyckt med deras romans från början, men Adrian övertalade honom att det skulle funka. Det gjorde det också, i tre år.

Bäst att avsluta detta fort nu. Morgonen därpå tog hon upp luren och slog numret till Tengren & Wikströms reklambyrå. Handen skakade medan hon slog numret.  
"Snälla, snälla, låt det inte vara Adrian som svarar" bönade hon i sitt huvud medan signalerna ljöd.
- Tengren & Wikström, svarade en röst på andra sidan luren. Emma andades ut, det var Jonas som svarade.
- Hej, det är Emma.
- Vart är du någonstans? Klockan är 10! Adrian är inte heller här, vad håller ni på med?
- Jag vill säga upp mig med omedelbar verkan, Emma visste inte hur hon skulle göra mer än att gå rakt på sak.
- Vad säger du? Emma, vad har hänt? Är det Adrian, har han gjort dig något? Tusen frågor. Emma hade räknat med att han skulle undra.
- Jag vill bara sluta, jag kommer inte till jobbet mer, du får prata med Adrian om resten. Jag är ledsen Jonas, tack för den här tiden.
- Vänt....
Emma la på. Hon orkade inte prata om det här mer. Jobbet, Jonas och Adrian var nu historia. Tårarna hotade att tränga fram igen.

Två veckor spenderade hon i sin lägenhet. Persiennerna var nerdragna. Kylen nästan tom och dammråttorna virvlade runt på golvet. Inget hade någon mening längre. Framför datorn spenderade hon den mesta vakna tiden. Hon plågade sig själv med att läsa forum om barn och lyckliga föräldrars bloggar. Hon avundades dom stolta mammorna med söta bebisar, deras senaste klädinköp till barnen i vackra klara färger, utflykterna till djurparker och fikaträffar med andra mammor. Hon ville vara en av dom. Mer än något annat, mer än livet. Hon kunde inte låta bli att drömma.För varje dag som gick var hon mer och mer en riktig mamma i sitt sinne. Hjärtat sprängde av kärlek till barnet som inte existerade, brösten började ömma och längtan efter doften av nybadad bebis blev för stark. Utan att tänka hade hon beställt en uppsättning babykläder i ministorlek, ett skötbord, en vagga, blöjor och en bröstpump. En plan hade börjat ta form i Emmas huvud.

Det tog bara några dagar för sakerna att anlända. Hemkörning direkt till dörren. Hon plockade upp allting. Smekte madrassen på den lilla vaggan och såg framför sig en liten dotter sovandes i den.
Kläderna vek hon prydligt och stoppade i översta lådan i hennes egen byrå. Skötbordet fick plats på toaletten och hade fack där blöjorna placerades. Nästa steg var pumpen. Hon satte den mot sitt ena bröst. Pumpade och pumpade. Inget hände.
-Jäkla skit grej! ropade hon ilsket ut i lägenheten.
"Skam den som ger sig" tänkte hon. Efter några dagars pumpande flertalet gånger kom dom första dropparna. Emmas glädje när hon såg dom var samma reaktion som en vanlig människa skulle ha vid en miljonvinst på lotto.

Det var en solig dag när Emma äntligen lämnade sin lägenhet. Våran hade anlänt till staden. Det syntes först och främs på folkmängden som hade ökat på gatorna. På deras kläder som var lättare än under vintermånaderna. Hon gick till affären och handlade mat för hela veckan, lämnade varorna i lägenheten och gick ut igen. Hon visste precis vart hon skulle. Det tog ungefär tjugo minuter att komma till parken. Där var en hel del människor där idag med sina barn i olika åldrar. De större ungarna gungade eller klättrade på parkens stora lekställning. Småttingar satt i sandlådan med spadar och grävde. Mammor och pappor satt på bänkar och tittade på. En del hade barnvagnar med mindre barn i som dom körde fram och tillbaka för att vagga sin lilla. Emma ställde sig lite vid sidan av och lutade sig mot ett träd. Hon studerade livet i parken då hon såg den. Bara några meter längre bort, i skuggan intill en stor rhododendron stod en vagn. Olivia stod det på den populära skylten som liknar en registreringsskylt på bilar.

Nu eller aldrig. Stunden hon väntat på och planerat både i drömmen och vaket tillstånd var här. Hon väntade för att se vem som kunde tänkas vara mamma till Olivia. En kvinna i 30 års åldern, blond med hästsvans tittade bort mot vagnen om och om igen. Det måste vara hon. "Kan hon inte sluta stirra hit hela tiden", tänkte Emma tjurigt. Då fick hon tur. En liten pojke i två årsåldern ramlade framstupa i sandlådan och fick sand i hela ansiktet. Den blonda mamman rusade fram för att hjälpa honom upp. Emma tog tillfället i akt. Med bestämmda steg gick hon mot vagnen. Lyfte bromsspaken på undersidan och började gå...

Pengar och prickar.

Hoppade upp klockan 7 idag. Det första jag gjorde var att betala räkningar. Jag är ju lite efter alla andra som får pengar den 27:e :). Hipp, happ så var dom pengarna borta. Okej inte riktigt, men med lite handling på räkningarna också blir det inte mycket till övers. Tråkiga föräldrarpenning :P

Nu har jag nyss tagit ett städryck. Skönt att ha det gjort så slipper man bry sig om det resten av dagen.
Alex fick leverpastej smörgås till frukost. Den var kul att kladda ner hela kroppen med. Fick bli ett morgonbad idag. Snorig är han också och full av utslag över hela kroppen. Tror att det beror på att jag använda natusans babyolja när jag badade hnom hos mamma. Han tål inte riktigt den. Sen är det säkert virusprickar och värmeutslag på det med. Stackars prickis, men han värkar inte ha ont av det som tur är.

Har föresten skrivit en del på min novell nu. Hade tänkt mig två delar. När första är klar kommer jag lägga ut den:)

kvälls snack.

Borde lägga mig. Men fy så tråkigt! När man väl ligger där är det skit gött att sova, men jag hatar ändå att gå och lägga mig. Vilket slöseri på tid. Jag blir så pigg och har lust att göra massa saker på kvällen. Hade t.ex kunnat tänka mig att plocka fram dammsugaren. Tyvärr blir nog inte grannarna så glada då och jag vill ju inte väcka Alex heller.

Samma sak med att duscha. Det är underbart  skönt när man väl står där. Men gud så jobbigt att ta sig dit och komma ur.

Eller laga mat, jäkla gott att äta (om man har lyckats), men fy så tråkigt att göra. Tar lång tid och sen äter man upp på två minuter. Kul! Nä, man skulle haft en personlig kock eller hemkörning varje dag.

Städa, kan vara kul ibland. Älskar när det är nystädat, doftar gott och ser trevligt ut. men hur länge varar det? och hur ofta måste man inte göra det? Jämt, jämt, jämt.

Tänk så många gånger man plockar upp och ner när man handlar. Nu handlar jag förvisso med självscanning vilket tar bort en hel del av plockandet. Men när man inte gör det. Plocka i allt i vagnen, plocka upp det på rullbandet, plocka ner allt i påsar, komma hem och plocka upp allt  igen och ställa det på sina platser. Vilket jäkla meck, egentligen.

Bara lite jag tänkte på...

Rösta på våra söta pojkar!

Dom flesta har säkert sätt detta vid det här laget för jag tjatar som fan :). Vill så gärna vinna eller åtminstone vara bland 5 finalister som får åka till stockholm :).

Man kan bara rösta en gång från varje IP nummer, men skulle ni råka sitta vid en annan dator på jobbet eller hos en kompis, rösta gärna där med :).

Klicka här:
Rösta på AlexSen så har ju Alex sin lilla kompis Elmer som också är med i tävlingen. Hade varit jättekul om vi hade fått komma med bland finalisterna båda två. Så om ni har lust, släng gärna en röst på honom också.

Klicka här:
Rösta på Elmer


Tävling barnskobutiken"Jag är med och tävlar hos
Lindet om ett presentkort på 400 kr hos Barnskobutiken.
Var med och tävla
här !
Tävlingen avslutas 16/5 klockan 18.00. Vinnaren lottas fram. Lycka till! "

Rensa rensa

Vi tog en tur till Maria i förmiddags. Hennes mamma Irene var där också för att hjälpa henne rensa i trädgården. Först åt vi lite god lunch, korvgryta med potatis. Sedan var det bara att gå ut och jobba :D. Vi rensade bort löv och ogräs från ett berg på deras baksida. Hundarna fick springa och leka och Alex sitta i vagnen och titta på.
snygging! :D

Efter rensningen blev det en promenad. Jävligt gött väder var det idag. Inget solsken för det var disigt, men 19 grader varmt. Underbart!

Jag och Alex tog en eftermiddags lur när vi kom hem igen. Det var mysigt. När Niclas kom hem tog jag och Emmelie en sväng till Kinna för lite bingo avkoppling :). Vann inget särskilt, men man fick ju vara barnledig en stund i alla fall.

Nu ska jag bara slappa resten av kvällen. Imorgon är en ny dag. Då händer....Ingenting :)

Good morning!

Sovit gott? Jo tack, helt okej. Göööööött!

Ja, jag är bara lite knäpp ;P

Min solstråle väckte mig idag vid kvart i åtta. Han kröp runt i sin säng och klättrade på sin gigantiska nallebjörn. Blev aldrig att vi sänkte sängen igår. Måste absolut göra det idag.
Emmelie var nyss här på en trevlig mogonkaffe och lite tjöt.

Idag händer väl inget särskilt som vanligt. Ringde nyss försäkringskassan för att ändra lite i dagar och höra om Niclas föräldrarpenning, men kundtjänst var överbelastat. Måste vara en jävla massa som ringer, dom brukar ändå ha typ 100 personer som jobbar med telefonerna.

I fredags fick jag hem ett litet tradera paket med posten. En IdaT body, beige med apor strl 74. Fick den för hela 21 kr med frakt :). Vilket fynd. Gillar IdaT kläder, så snygga, men när jag letar efter dom kläderna är det svårt att hitta större storlekar (i alla fall med dom färger och mönster jag vill ha)? Hittar mest 56, 62, 68. Jaja, nu har han en i alla fall :).


Bilden tagen från tradera.

Nu ska jag gå och se vad den lilla marodören hittar på :). Han är för jäklig med hundmatskålarna. Han bara ska dit och stoppa handen i vattnet och lyckas välta hela skålen. Han vet dessutom precis att han inte får. Han kryper fram och säger jajja, jajja och sen gör han det ändå :P
Grilla o schema.

Ikväll blir det grillning med Maria och Fredrik. Jag ska grilla maaaaaaaajs. Mmmmmmmm :)

Jag är för jäkla seg idag. Har känt mig jätte slö och trött i flera dagar, hela veckan till och med. Nu beror det inte på medicinerna för dom tar jag varje dag. Har blivit jätte duktig på detta sedan jag skrev om det.

Schemat från jobbet kom i fredags, såg det idag. Jag bad min chef om heltid och hon sa att jag självklart skulle få det. Mmm visst. Jag undrar om det ens är 75% på schemat. Ledig hur mycket som helst och slutar ofta tidigt. Jäkla skit. kommer bli en fattig sommar detta. Jävligt dåligt också när man blev lovad...
Jag och Emmelie gick nyss igenom våra scheman. Vi jobbar rätt så mycket ihop, men dom lediga dagarna går vi om varandra. PÅ 8 veckor tror jag vi var lediga samtidigt typ 7 gånger. Lite tråkigt, kan man knappt hitta på nånting ihop. Men vi börjar ju inte förän slutet av juni så det är ju ett par månader till.
På väg hem.


Snart hemgång.

Nu ska vi bara äta lite lunch och packa in i bilen. Mycket som är med helt plötsligt när mn har barn :). En väska med kläder, blöjor och lite leksaker. En påse med välling, gröt, mat, skål och nappflaska. Vagn och matstol. Så ska hunden och ungen med också :) är ett jäkla sjå när man ska åka vill jag lova.

Idag har vi tagit en skogspromenad och lekt i trädgården. Ganska gott väder idag, lite mindre blåst än det varit den senaste tiden.

Jag fick dessutom liiite sovmorgon i alla fall. Halv nio gick vi upp. Alex vaknade med ett utbrott vid halv tre inatt. Bara skrek och gapa och vägrade somna om. Jag gav upp och gjorde välling, så blevhan nöjd och somnade om igen.


Dags att sova snart.

Det blir nog bäst för mig om jag går till sängs snart. Alex var skit trött hela eftermiddagen från typ halv fyra. Men han vägrade sova. Skulle bara klättra omkring på mig och ville inte vara på golvet. Vid sjutiden fick han lite gröt och sedan ett bad i mormors diskho. Efter det blev han toktrött och bara slocknade i mitt knä framför TV:n. Var bara att gå och lägga honom. Med denna tidiga insomning lär det också bli en tidig morgon.

Pappa var uppe förut och ändrade på spjälsängen. Sänkte den till nedersta steget. Jag får nog ta och göra detsamma hemma nu. Alex kan resa sig upp om han kan hålla ett fast grepp i något. Kanten på sängen är ett bra sådant exempel. Än så länge reser han sig bara ordentligt om han är i min säng och klättrar på mig eller i soffan mot kanten (precis som att han vet att det är säkrare där det är mjukt). Det är bäst i alla fall att vara ute i förtid och inte invänta en olycka.

Imorgon åker vi tillbaka till lilla Skene och älskling. Alex säger föresten pappa nu hela tiden. Det funkar att tjata fram orden :). Ibland blir det väl mer likt Bappa och ibland kommer Mappa, kan inte bestämma vilket han ska säga och hittar en blandning istället ;p

God natt! ♥


Tavla.

Hitta en tavla här som min pappa har målat. Den föreställer mig och min bror när vi var små.När jag kollade igenom pappas digitalkamera hittade jag lite andra roliga bilder också :)
:D

Och här kan ni alla se vart Alex har fått sina vackra gener ifrån:

:)

Ut på äventyr!

Idag har Alex fått följa med en sväng till stallet. Hästarna var jättekul! Han vågade komma nära dom och klappa denna gången. Sedan fick han även provsitta på min mormors gamla häst Omega. Han skrattade gott när hästen rörde sig framåt. Spännande :). Det lät till och med som att han försökte säga häst. Hsssst sa han i alla fall :D. Om en stund kommer min farmor och farfar hit på fika. Får passa på att träffa alla i familjen som bor här. Mormor var också inne en sväng i morse och hälsade på lilleman.

Såhär har jag klippt honom by the way.


Kungsbacka

Då var jag installerad hos mina föräldrar. Alex har lagt sig för natten (Förhoppningsvis). Pappa är ute på ett jobb, när han kommer tillbaka blir det lite fredagsmys med godis och TV.

Maria var på besök idag. Vi tog en promenad ner till affären. Har varit skit trött idag, men det är ändå alltid skönt att komma ut och röra lite på sig. När vi kom hem fick jag för mig att klippa Alex igen. Snacka om att INTE sitta still. Det var skitsvårt, men blev bra tillslut. Nu är han fräsch och korthårig och jätte söt som alltid :).

Har tagit bilder på honom, men med pappas kamera. Han är ju inte här nu och jag vet inte vad sladden är. Så jag får lägga upp det imorgon.


Rösta på våra söta pojkar!

Dom flesta har säkert sätt detta vid det här laget för jag tjatar som fan :). Vill så gärna vinna eller åtminstone vara bland 5 finalister som får åka till stockholm :).

Man kan bara rösta en gång från varje IP nummer, men skulle ni råka sitta vid en annan dator på jobbet eller hos en kompis, rösta gärna där med :).

Klicka här:
Rösta på AlexSen så har ju Alex sin lilla kompis Elmer som också är med i tävlingen. Hade varit jättekul om vi hade fått komma med bland finalisterna båda två. Så om ni har lust, släng gärna en röst på honom också.

Klicka här:
Rösta på Elmer
Helg!

Nu blir det helg och jag tror att jag ska rymma till mamma och pappa med Alex och stanna hela helgen. Morfar och Mormor saknar sin gullegris :). Själv är man ju inte lika viktig längre :( Skoja bara pappa :).

Först får det bli att handla lite så älskling har så han klarar sig i helgen. Snart så får han åka och handla själv. Han ska nämligen ta sitt körkort ÄNTLIGEN! Då lilla hjärtat ska vi åka på fest och jag ska dricka. DU ska sitta där på en stol och se på. När DU vill åka hem, ska jag säga att vi ska stanna en stund till, vilket blir flera timmar och sen sisådär vid fyra på morgonen ska DU köra hem :). HahahahaPappaledig

Nu har det blivit såhär att Niclas blir arbetslös. Han kommer få resten av föräldraledigheten och jag börjar jobba på heltid vid midsommar.

Han fick det nya jobbet han sökte, MEN det var ett jäkla företag som utnyttjar unga och arbetslösa. Anställer för skitlöner och sparkar innan provanställningen tar slut. Han blev erbjuden en lön på flera tusen mindre än han har idag. Chansar han då på att ta jobbet och sedan inte får vara kvar kommer hans A-Kassa vara sänkt och det blir ännu fattigare än om han istället är föräldraledig och sen får A-kassa efter lönen han har idag.

Det kommer vara blandade känslor att gå tillbaka till jobbet. Har inget emot jobbet, eller att jobba i sig. Men inte få vara hemma varje dag med Alexander längre, ååååååh så jobbigt. Kommer sakna honom då ju :).
Men även om det egentligen är skit att Niclas blir arbetslös, så känns det just nu bättre att Alex får vara hemma med sin pappa och inte vara hos barnvakter hela sommaren.tävling om värmedjur!


"Jag är med och tävlar hos Lindet om ett värmedjur från Ljuskraft.
Två personer kommer att vinna varsitt valfritt värmedjur. Var med och tävla här !
Tävlingen avslutas 10/5 klockan 18.00. Vinnarna lottas fram. Lycka till! "


Rösta tack!

Slänger upp länken till Vi föräldrar tävlingen igen om någon skulle missat att rösta!
Kommer tjöta om detta i ca 37 dagar, så länge som det är kvar innan tävlingen avslutas :).
Hejja Alexander!

Rösta HÄR

Tack på förhand!


Sätta sig själv

Idag har Alexander äntligen lärt sig att sätta sig upp själv. Det bara gick helt plötsligt. Räckte att han gjorde det en gång, nu kan han hela tiden utan att behöva tänka. Eller ja, han tänkte nog inte första gången heller, det bara blev :)

Idag hittade jag i alla fall bilderna som jag tog på Alex igår när han blev "fängslad". Dom hade bara hamnat i en annan mapp, antagligen för att de var tagna med en annan kamera. Så här kommer dom:


Haha! Mammas dumbo ♥


städaaaaa..

..har jag gjort hela morgonen. Gick upp och fick mig ett riktigt fnatt röj. Plockade undan, skakal akan och bädda, dammade, diskade och dammsög golven. Alex har fått frukost och blivit påklädd. Nu ska vi strax gå till hundgården och möta upp Alex farmor, blir nog lite kaffe efter det.

Upptäckte att jag verkligen måste ta en tid i tvättstugan nu, har ju inget att ta på mig. Ofta när jag byter kläder på Alex, som har skötbädden på tvättmaskinen,  åker hans smutsiga kläder rätt in i maskinen. Vilket tillslut innebär att nästan bara hans kläder tvättas :P.

Annars finns inga direkta planer idag. Behöver handla lite nu igen och så får jag höra med dom andra flickorna om vi ska träna ikväll :). Har funderingar på att börja jogga lite på kvällarna när vi inte tränar. Fan jag vill verkligen gå ner NU! men det är på väg, börjar krypa ner mot nästa siffra på skalan :D.Dumma digitalkameror!

Min nyaste digitalkamera, som för övrigt suger som fan, har gått sönder. Batteri luckan går inte att stänga riktigt så man måste hålla inne batterierna samtidigt som man ska ta kort. Så istället satte jag in minnet i våran gammla kamera. Min busunge till son råkade välta tvättstället över sig i gåstolen idag. Som tur var fick han den inte i huvudet utan den hamnade så att han satt bakom gallret. Såg jätte rolig ut! Jag var snabbt framme och fotade hans fängelsevistelse. Men nej då, inte funkar den andra kamerafan heller. Det blev bara streckfyllda bilder som man inte såg någonting på. Jag som var så nöjd med dessa bilder...suck!

Istället får ni lite bilder från när han badade diskho igår kväll :)Först, lufta stjärten lite :)

sen bada!äsch! kommer inte på nån rubrik :P

Kom inte iväg bort till Johannes. Blev istället en tur till Maria. Drack kaffe, gick en promenad, käka falukorv och makaroner, åt isglass, mer kaffe,hem igen :)

Tiden flög iväg så nu behöver jag greja här hemma. Hoppas Alex vill sova om en stund. Han somnade bara 45 minuter förut idag, så jag hoppas han tar en tidigare eftermiddags lur idag. Annars lär han vara uppe hela kvällen igen.

Trodde jag hade lärt ungen att han inte fick pilla på hundmatskålarna. Men icke! så fort jag vänder ryggen till är han där och välter ut vattnet och tuggar på matkulorna. Envis som en åsna är han också och lyssnar inte om man säger nej, skiter i avledningsmanövrar med andra leksaker och kryper bara tillbaka om man flyttar honom :P

Jag hör lite gnäll från vardagsrummet, ska nog föröka gå och lägga mig med honom, kanske ta en liten powernap jag med och greje senare :)

Tävling babydrömmen
Jag är med och tävlar om ett presentkort värt 500:- till
Babydrömmen.se hos Chicmommy.
Klicka här och var med du också!

Mittvoche

Japp, idag är det onsdag. Vad händer då? Jo det är...nej...nej...nej, precis när jag skulle skriva att det är Greys anatomy idag kom jag på. Det är uppehåll idag för skit hockey! åååååhhhhh!

Lite piggare idag :). Håller på att tjöta hål i huvudet på Alex för att han ska säga pappa. Han vägrar. För ett par månader sedan kunde han typ säga det, men sen försvann det och han säger bara mamma och titta och hej eller heja. Så jag ser det som mitt uppdrag just nu att pränta in pappa i honom :P. Han sitter här bredvid mig i sin matstol och äter smörgås. Alldeles nyss sa han Mamma, mamma, Bappa :D.

Funderar på att ta en sväng bort till Elinor och hälsa på Johannes när vi har gjort oss iordning. Han är hos sin mormor och har varit i en vecka nu för Emmelie och David är i Egypten och har det gott (bara lite avis) :). Det är meningen att dom ska åka hem idag, men jag vet inte om dom lyckas komma hem pga vulkan utbrotten. Stackarna, blir nog inget kul om dom måste åka buss i flera dagar eller sitta kvar och vänta på att få åka hem. Tror Emmelie saknar sin lilla plutt väldigt mycket ♥

Talk to u later!

Öppnis och skitunge! :)

Klockan är 23:23 Jag sitter fortfarande uppe, har fortfarande inte sovit något idag, men helt plötsligt gick det över och jag blev piggare. Borde iof gå och lägga mig ändå, annars kommer det tillbaka imorgon :P

Ska iaf berätta om öpnna förskolan lite snabbt innan jag sussar kudde. Vi kom dit vid kvart i tio och blev runtvisade i lokalen eftersom vi aldrig varit där förr. Det var många barn idag och Alex hade jätte kul. Han kröp omkring bland barn, leksaker och föräldrar som att han varit där många gånger innan och kände hela bunten :). Vi hade babyrytmik, men Alex var mest intresserad av att spana på dom andra bebisarna och sno gosedjuren från fröknarna :). Efter sångstunden fikade vi. Alex vräkte i sig banan, youghurt och smörgås rån. Sedan var det lekstund på golvet.
Trevligt att vara där, speciellt för barnen, men liiiiiite långtråkigt det sista. Klart, känner ju inte alla föräldrar oså, dessutom var jag yngst där tror jag. Alla skaffar barn runt 30+ typ eller?? ;) (Inte du Beckah då) :)

Tog lite bilder, men det är med mobilen så kvaliten suger.
Sååååå trött blev han på vägen hem :)


Ikväll har han varit en riktig busunge. Först tänkte jag att han skulle få vara naken och lufta sig lite. Så fort jag tog av blöjan kissade han mig i knät :P. Sedan var han jätte mysig en stund, pussades och pussades. Så söt är han också för han säger mamma, mamma, mmmm så pussas han :). Det var trevligt tills han bet mig i läppen! sedan fick han värsta elaka kvällshumöret och skulle riva mig och slå mig och klämma min haka det hårdaste han kan. Haha, värsta aggro rycken :P. Nu har han nyss somnat, väldigt sent idag så jag hoppas man får sova lite imorgon.

God natt!

RÖSTA PÅ ALEXANDER!

Hej alla läsare. Nu har dom en tävling på tidningen Vi Föräldrar. Man kan vinna att få sitt barn på omslaget på tidningen. Självklart ska min snygging vara med och tävla :)
Så snälla gå in via denna länken Rösta på Alex och läna din röst. Vore jätte snällt!
pleaaaaaaseeeeeWillys lågpris?

Jag brukar alltid handla på MM här, som är en Ica butik. Har blivit så på grund av att jag har Ica kort. Idag efter öppna förskolan bestämde jag mig för att handla på Willys istället för det ligger precis intill. Jag trodde att Willys är kända för att vara en lågpris butik. Är det inte så?

Jag skulle köpa blöjor, kommer fram till den avdelningen och ser priset. 108 kr för ett paket! Hallå detta är Willys, det ska vara billigt, tänkte jag. Man kunde få ett paket för 98 kr OM man handlar för minst 300 i resten av butiken. På MM betalar jag 95 kr per paket, det är 13 kr skillnad! Dessutom brukar man kunna köpa ett paket för 89 kr med Ica kort. Då blir skillnaden 19 kr och det finns inget krav på att handla för nån speciell summa för att få det priset. Alla affärer har ju alltid skillnad på någon eller några kronor hit och dit, men inte så stor skillnad, speciellt inte i en affär som ska vara billig!
Fy för Willys.

guuuuud så trött!

Jag sitter här, helt yr i bollen och nästan svimfärdig. Herregud vad trött jag är. La mig alldeles för sent igår och blev väckt tidigt i morse. Först av Alex som ville ha välling, sen av väckarklockan för att Niclas skulle till jobbet, sen av Bamse som ville ut. Försökte sova när vi kom hem från Öppnis och Alex skulle sova, men det gick inte. Jag kunde bara inte somna. Fy så hemskt detta är!

Ska skriva om öppna förskolan senare (om jag orkar). Nu måste Bamse ut, Alex underhållas, disken och matlagning väntar. Suck!


Tävling baby goodiebag"Jag tävlar hos
knoddenojag.blogg.se om en barn goodiebag
i samarbete med:
http://mybabys.se ,
http://gladagrodan.se ,
http://Discshop.se ,
http://Inneonline.se ,
http://Babysmart.se ,
http://Namnnappen.se ,
http://IOB-BUTIKEN.se ,
http://Hippahem.se ,
http://Sakfabriken.se ,
http://GurraJr.se ,
http://Barntrygghet.se ,
http://Ungers.se ,
http://annacill.se

Tävla HÄR du med!"


Öppnis

Idag ska jag äntligen ta mig ner till öppna förskolan med lilleman. har inte fått tummen ur tidigare, men nu så! Dom kör lite babyrytmik med sång på tisdagar. Tror Alex kommer tycka det är jättespännande. Både musik och massa andra roliga bebisar att titta på. Så kommer favoriten Elmer också, han är ändå roligast :P

Efteråt blir det lite handling, promenad med Bamse, städa och ikväll Träning! Får eventuellt ha med mig Alex hela tiden, Niclas skulle kanske övningsköra idag. Han får sitta i en stol och titta på :) Han kan skratta åt oss när vi ser korkade ut :P

Nu ska jag göra iordning Alex och åka förbi affären och köpa lite banan och youghurt åt honom.

Alex får sitta grävmaskin :)

Som jag pratade om förut så kom det elgubbar från vattenfall hit idag. Vi var ju strömlösa för ett par veckor sedan. Det var fel i vårat elskåp ute i förrådet. Då fick dom sätta en provisorisk kabel över förrådstaket. Idag var dom här för att gräva ner den i jorden.

Maria tog Alex och gick fram till grävmaskinen för att han skulle få titta på den. Då kom en av elgubbarna fram och sa "han vill säkert sitta i den". Så gubben fick Alex och satte honom i grävmaskinen :). Han är lite för liten för att fatta att det skulle vara spännande, men jag tyckte det var lite roligt :P Han sa inte ett ljud när gubben bar honom.


hihi, ser ut som en baseball spelare :P


haha, syns inte bakom växelspaken :P


Sedan gick vi in och låg i våran säng och busade med Alex och hundar. Mysigt. Alex var generös med pussar och mys :P När Maria åkt hem somnade Alex en stund senare så jag pasade på med en liten tupplur med.

Vi fick oväntat besök när vi hade vaknat. Lille Johannes kom förbi en sväng med sin mormor :). Det var trevligt att se sötnosen. Alex blev jätte glad såklart.

Nu är det dags för promenad med hunden igen.

Skrapat lacken! :(

Idag var jag en klant igen, ovanligt...
Jag skulle hälsa på en kompis som fick hundvalpar inatt. Dom har köpt ett hus och jag trodde dom hade flyttat till det. Jag körde dit, åkte upp för uppfarten som består av en smal gång med murar på båda sidor. Men när jag var framme stod där ingen bil, så jag tänkte, hjälp är det fel hus?, pinsamt! Snabbt i med backen och köra bakåt. Pang! rätt in i muren, skrapade lacken rejält på ena bakre hörnet. Smart... jaja...

I vilket fall som helst visade det sig att dom inte ens hade flyttat än. Det var rätt hus, men dom var kvar i gamla huset ;P. Fick köra tillbaka igen. Maria var också där och sedan kom lite andra komisar till Linn. Hundvalparna var söta, men pytte små som råttor :)

Jag och Maria åkte hem till mig efteråt och tog en långpromenad med vovvarna. Alex somnade gott i vagnen. När vi kom tillbaka stod det två gubbar från vattenfall utanför och sa att dom skulle bryta strömmen. Nej, sa vi, låt oss sätta p kaffe först. Det fick vi, och värma middag till Alex.

Ska skriva mer om elgubbarna strax, ska bara lägga in lite bilder först :).


Blogg utmaning

Blogg jag läser först: Jag brukar läsa bloggarna i tur ordning efter senaste inlägg på bloglovin.
Men Beckahbitch och Emmelie är dom som är intressantast.

Blogg jag har hört talas mycket om men aldrig läst: Hmm, typ alla kända bloggar. Tycker det är helt ointressant med fjortisar som skriver om kläder och skit.

Kändisblogg jag följer: Ingen, tycker som sagt inte det är spännande att läsa bloggar som inte handlar om mina intressen eller som inte är någon jag känner.

Mest kända bloggare jag sett IRL: Näää, har inte träffat någon, då får jag räkna Beckabitch aom mest känd :)

Första bloggen jag började följa: Emmelie när hon var gravid. Sen hade hon ett långt uppehåll och senare började jag följa Beckah.

Bloggare jag beundrar och varför: Mig själv för jag är så jävla rolig ;)

Fördelar jag fått tack vare bloggen: Fördelarna för mig är isåfall att jag fått en ny vän och att jag vet att min släkt och gamla vänner som bor långt bort kan följa Alex och mitt liv på avstånd.

Då hatar jag att blogga
: När jag egentligen inte har lust eller ork att skriva, men gör det ändå för läsarnas skull (och för att inte förlora dom få som läser fast dom inte känner mig). Eller när jag inte har bilder att lägga upp. Tycker bloggandet får mer liv med bilder till.

Då älskar jag att blogga: När det finns något riktigt roligt att skriva om och man verkligen har skrivarlust och gör många inlägg per dag. Eller när det tagits roliga/fina bilder att lägga upp.

Person som ofta kommenterar hos mig som förtjänar lite uppmärksamhet:
Ja den absolut största (och nästan enda) kommenteraren är Beckahbitch. Hade gärna velat ha fler kommentarer, så kom igen där ute!


Nu utmanar jag följande: Jezzica Andersson Emmelie & Johannes
Emma Siljeholm Malin siljeholm
Dumma våg!

Min badrums våg är ju helt knas. Då menar jag på riktigt, inte för att den visar för mycket på mig ;).
Jag ställde mig nyss och tänkte yey, jag har gått ner ett kilo till. Sedan lyfte jag upp Alex, vad gör vågen då? den ökar på 11 kilo. Så mycket väger han då inte! får nog köpa en ny, jag gillar att ha koll när jag försöker gå ner. Dom där små resultaten gör att man orkar fortsätta.

Nu ska jag och Alex strax äta frukost. Han är ett riktigt matvrak nu har jag kommit på.
Igår åt han följande:

05.00 260 ml Välling
09.00 En hel smörgås och en halv banan
11.00 en portion äpplemos
12.00 Ca 160 gram barnmat
16.00 En tallrik korvstroganoff
19.30 En portion gröt
20.00 Ett smörgåsrån med smör och ost (Vi åt kvällsmat, så han  fick såklart vara med)
22.00 230 ml välling

Tidigare har han inte ätit alls mycket barnmat, bara en halv burk typ, Sen har han inte velat äta mer än var fjärde, var femte timma till och med. Men han rör ju sig mer nu också, då blir man ju hungrigare.

Får se vad som hittas på idag. Ska ta och ringa Maria tror jag och se vad hon sysslar med :)

promenerat

idag blev det ner till Skene, hämtade ut min sista hundring på kontot, handlade falukorv på konsum och gick hem igen :). Jag är väldigt stolt över mig själv som faktiskt tar en ordentlig promenad nästan varje dag. Hoppas det ska börja synas ännu mer på vågen. Hittills har det gjort 1,5 kilo på några veckor. Inte mycket men alltid något.

Bestämmde med Beckah och Susas att vi ska försöka med tränings Dvd:er igen. Börjar på tisdag. Hoppas vi fixar detta :) Gud vad jag hade velat gå ner 10 kilo till! Jag skiter i alla fula bristningar bara magen slutar dallra och försvinner :P


Här var det grönt!

Av snor ni igen! Stackars Alex, den ena förkylningen avlöser den andra nästan. Den här gången beror det nog på att vi varit ute mycket. Det har ju blåst en del och så. Som tur är mår han aldrig dåligt, bara näsan som rinner.

Satt uppe allt för länge igår ;). Alex vaknade redan vid fem och ville ha välling. Som tur är somnade han om bredvid mig sen. Vaknade igen vid halv nio av att han låg och sparkade mig i ryggen, dags att kliva upp!
Vi åt lite frukost ihop och sen satte jag igång att städa. Röjde upp, dammsög och torkade golv. Disken får bannemej Niclas ta sen. Han satt uppe till typ 6 imorse och jobbade på sitt arbetsprov till det nya jobbet. Han lär ju sova halva dagen. Kul!

Jag tror att jag slänger mig i sängen när Alex ska sova middag så man orkar med resten av dagen sen.


Precis mumsat banan ♥

Jag vann på lotto lördag!!

Hela 101 kr, stenrik ju :)

Hmm... vart ska man köpa sitt drömhus tro??....

Bäst att..

..gå och lägga mig nu innan allt spårar ut totalt här!
Snacka om att det blir flumm när två trötta idioter sitter vid varsin dator :P
Godnatt!

ZzZZZzzzZzzzZZzzzzzz...

Niclas är besatt!

Jaha, jag satt och skulle försöka lägga in en bakgrundsbild i min kommentarsruta. Det gick inte så jag bad Niclas om hjälp. Av någon kostig anledning funkar det inte i min blogg fast vi gör rätt. Så nu sitter Niclas som besatt för att försöka lösa problemet. Det var inget som var viktigt för mig, men han ÄLSKAR att vara problemlösare. Så nu lär han vara fast där och slita sitt hår tills problemet är löst :PJag: Du vet hur tjejer brukar tända på typ byggkillar
Älskling: Jaaaa
Jag: jag får helt enkelt tända på datanördar
Älskling: Haha
Jag: Åh älskling koda mer, textstatus, background ååååååhhhh
Älskling: Haha typ: skriv snabbare, snabbare, snabbare, jag vet att du kan!
Vi: Hahahaha

;D

Alex


Vackraste klimpen i hela världen!

Lördag

Det blev ingen biltur till affären. Det blev en promenad i blåsten tillsammans med Rebeckah, Elmer som sov i vagnen och lilla Alvin 2,5 år som skulle få köpa lördagsgodis. Vi fick nog höra typ 10 gånger på vägen ner "köpa godis till mig", hihi, han är för gullig :).

Fick handlat lite mat och godis till ikväll. Det är ju som sagt lördag. Käkade kyckling, pommes och bearnaisesås.
Ikväll ska jag titta på Millenium. Svt har ju gjort Stieg Larssons böcker till film. I fyra lördagar har jag tittat på Män som hatar kvinnor och flickan som lekte med elden. Dom filmerna hade jag sett, men dom var mycket bättre som serie. Det är alltså samma som filmerna men en timmas material är tillagt på varje film. Idag kommer då första delen på luftslottet som sprängdes, den filmen har jag låtit bli att se när jag fick höra att serien skulle komma. Har iof läst böckerna, men jag minns inte alls vad den handlade om faktiskt. Så det blir bänkad framför tv:n med min godispåse klockan 21. Antagligen ensam för Niclas hatar svenska filmer :P

Undrar om Alex vill gå och lägga sig innan dess. Vore trevligt. Han har inte sovit mer än en timma sammanlagt idag, så det borde vara dags snart.

Lördagsgodis

Fast man är liten vill man också ha en påse lördagsgodis ;)
Så trist!

Gud vilken grå, blåsig dag vi har här. Kan ju inte vara ute. Man har ju nästan vant sig vid det nu :). Alex är på gott humör i alla fall. Kryper runt på golvet och säger jajja (Han var nyss på hundmatskålarna som han nu vet att han inte får röra). Istället kryper han fram till dom, lägger sig på mage framför, sparkar med fötterna och säger jajja :). Det går att lära honom vad han inte får röra, men man måste börja om på varje grej. Bara att säga nej eller jajja räcker inte. Det måste upprepas gång på gång tills han ger upp :P

Ska strax åka ner till affären och handla lite. Funderar på att ta med Alex så han får komma ut lite. Han älskar affären där det finns massa människor han kan ropa åt. Vi går inte obemärkta genom affären precis. Hittar han någon rolig så ropar han efter dom för att få uppmärksamhet :)

Lite granna kanske jag vill ta med honom för att han ska få åka sin nya bilbarnstol också :P


8 Månader

Idag har ytterligare en hel månad gått. Stora killen min :) Den senaste månaden har han lärt sig krypa, fått två tänder, börjat säga Jajja (härma mig när jag säger till honom :P), börjat dra ut lådor, riva ner saker från hyllor, fått ny bilbarnstol och fortsatt vara lika söt som alltid ;)

Jag älskar dig så Alexander ♥


tävlar..om en valfri skötväska från WILLVIN hos Dianasblogg.se
var med du också!

varm!

Gud, känns som mitt huvud ska brinna upp! För mycket sol nu igen :). Sitter här fastklistrad vid datorn och kan inte komma på något annat att göra. Alex sover sedan en och en halv timma tillbaka och Niclas sitter och jobbar.

Plutten har lärt sig att öppna lådor nu. Väldigt intressant det där. riva ut allt innehåll :) Har inte gkort mycket alls idag. Vi låg och sov en syund på eftermiddagen, tog en promenad med Bamse och sen kom Maria på kaffe. Mer spännande än så har det inte varit idag :)

Nä, nu ska jag glo på TV istället.
Natti!

tävlar

"Jag är med och tävlar inne hos Geshiia om en valfri mössa från Busmonster.se!"

Presenterna från mormorBody från Lindex strl 74


Jeans Jacka Lindex strl 80
Keps Barnkammaren strl 47


Jag tävlar


Jag tävlar hos BeckaHBitcH.se om ett valfritt barnplagg hos Buffis barnkläder.
Tävla HÄR du också!

Mysig dag

Igår hade jag fullt upp hela dagen, blev därför inget bloggande. På morgonen tog jag först en kaffe hos Susanne innan det var dags för Bvc.

Hörseln och synen testades på Alex igår och det fungerade perfekt och han var jätte lätt att testa. Det gick till så att Barnmorskan höll en stav framför hans ögon som hon höjde upp och ner och åt sidorna för att se om Alex följde den med blicken. Sedan hade hon små bjällror i händerna som hon skakade på vid sidan av honom för att se om han uppfattade ljudet. Inga problem där.

Vikten blev 8530 g och längden 72,9 cm han har vuxit en hel del ändå, stora killen :)

Efter Bvc kom Maria och vi gick en sväng till hundgården, sen kom mamma. Vi åkte in till Kinna och kollade runt.
Fanns inte någonting alls att hämta vad gäller rea. Men Alex fick en jeans jacka, en keps och en body av mormor. Ska fota och slänga  upp senare. Jag fick också äntligen tummen ur att köpa bilbarnstolen som nu sitter instalerad och klar i bilen. Alex satt jätte bra i den.

På kvällen grillade vi kött med potatis och hemmagjord vitlökssås. Det var mumma. Älskar grillat, nu saknas bara färskpotatisen också och jordgubbar! Mmmmm

Idag har vi ännu en dag av solsken, hoppas det blåser mindre än igår. Vi ska vara ute idag med och så behöver jag tvätta lite och diska.


Promenad.

Tog en härlig powerwalk runda med Bamse såhär på kvällskvisten. Var riktigt skönt. Hade jag behövt varenda kväll om jag ska bli av med alla extra kilon. Har åtminstone varit lite bättre på att motionera nu när våran anlänt. Det märks på Bamse också. Han brukade börja dräggla så fort han sprungit en stund i hundgården, men inte nu längre.

Imorgon kommer min mamma på besök. Vi ska ta en sväng till Kinna och shoppa. Då ska jag passa på att byta bilbarnstol om det finns någon kvar vill säga.

Det är också dax för 8-månaders kontroll på Bvc, ska bli spännande att se hur han vuxit dom senaste månaderna.
Sist vägda han 7770 och var 70 cm lång. Tror allt det har tagit ett språng nu. Vikten vet jag inte, men jag tror inte det är någon jätte skillnad. Får väl se.

Nu ska jag fortsätta kolla på världens bästa program Greys Anatomy, passade på att skriva lite i pausen :)

ute, ute, ute

Härligt är det att man äntligen kan sitta ute hela dagarna. Alexander älskar att vara ute, han blir skitsur när man går in igen :)

Idag har vi varit hos Maria halva dagen och bara gottat oss i solen. Började med att städa när jag gick upp imorse så det var avklarat. Alexander har smakat på gräs, löv, pinnar och sten när han kröp runt på gräsmattan ;).När vi kom hem tog jag mej ett röj på vinden. Slängde ner allt skräp jag hittade. Sedan kom en container hit, sprang med skottkära fram och tillbaka några gånger. Alex somnade vid halv fyra och sover än. Snart två och en halvtimma :) brukar aldrig hända, man blir trött av solen.

När älskling kommer hem ska jag ner och handla och sen tänkte jag grilla hamburgare till middag.
Såg att mina fönster ser ut som fan nu när solen står på. Gårdarna har sopats här så en jäkla massa sand har väl fastnat på rutorna. Kanske skulle ta ett tag på dom...hmmm.....det är ju så tråkigt.


jag tror..

att det kommer gå vägen. Min älskling är så duktig och jag är såååå stolt över honom :)

Idag har jag inte gjort många knop. Jag och Alex åkte till Maria i förmiddags. Åt lunch där, krovstroganoff och det var namn nam! Efteråt tog vi en timmas promenad i vårsolen. Alex somnade gott i vagnen. Sedan var man törstig så vi halsade ett glas vatten och tog en kaffe och en glass ute. Hundarna var nog nöjda med en långpromenad och lek i trädgården :).  Alex fick det sista på mammas glass, hålla pinnen själv och allt.


När vi kom hem igen gick vi la oss och sov ihop i en och en halvtimma. Vilket resluterat i att Alex fortfarande är vaken nu klockan kvart i elva, men det börjar gnällas lite här bredvid så det är nog dags för sängen nu.

Imorgon åker Emmelie och David iväg till Egypten, jag önskar dom en härlig semester, det behöver dom :)
Johannes ska vara hos sin mormor och hon bor ju här i området, så jag och Alex får gå och hälsa på dom.

God night!
Håller tummarna!

Lycka till med intervjun nu älskling! Det går nog bra, du är bäst!
Älskar dig ♥

Klippning och blåbär :)

Här är en (supersnygg) bild på Henke och frisyren jag klippte igår :)
och här är mitt supersöta lilla blåbär som fått vara ute mycket idag :)


Utedag

Idag har vi varit ute nästan hela dagen. Började med en tur till hundgården vid halv elva. Sedan var vi inne hos Alex farmor en stund och jag hjälpte henne färga håret. På vägen hem mötte jag grannen Annelie som satt ute, så vi slog oss ner där och drack kaffe. Efter en stund kom Emmelie och vi följde med henne till dagmamman och hämta Hannes.

När jag kom hem hem igen fick Alex lite middag och kokta äpplen till efterätt. Han älskar mosade äpplen med kanel på. Bättre efterätt finns inte :). Jag tappade upp diskvatten och tänkte att jag måste diska, men nääääe, så fint väder ute ju. Vi klädde på oss och gick bort till Susanne och där satt vi ute i två timmar. Grannen Marika var där med sin dotter Fillomena, Rebeckah var där med Alvin och Elmer och sen kom också Emmelie med Hannes. Nu är Alex en trött liten krabat. Han lär sova en stund.

Sugen på att grilla idag. Blir att sticka ner till affären och köpa kol när älskling kommer hem. Dom fick sluta tidigare idag då dom precis haft slutgiltigt möte om uppsägningarna. Jag håller tummarna hårt att det går bra för honom imorgon.

NU disken...

Gårdagen

Igår var en härlig dag, med gott väder. Vi åkte som sagt till Hajom där pojkarna bytte däck på bilen.Alexander somnade i bilen på vägen dit, så han fick ligga i bilstolen tills han vaknade (Har föresten fortfarande inte kommit iväg och köpt en ny).Gammel farfar ville hålla Alexander lite grann, det fick han såklart. Alex var väldigt nyfiken på "gubben" som höll honom :)

Vi fikade med smörgåsar och kaffe när killarna var färdiga, sen bar det av hemmåt igen. Alex somnade på eftermiddagen, men sov bara ca en halvtimma.

Jag fick äran att klippa håret på Henke :) Har aldrig prövat att klippa en kille, har bara typ toppat håret på mamma. Men det blev faktiskt jätte bra. Han blev nöjd och jag tyckte det var kul. Pratade med Niclas farmor imorse som sa "va bra Henke blev, nu när vi vet att du kan klippa slipper både Urban och Curt betala för att klippa sig :D"

Efter en lång dag var Alex så trött så trött och somnade jämte mig klockan halv nio. Jag började se på Wallander filmen, men när nyheterna kom somnade jag med :)


Bad news

Skulle ju skriva igår om en sak som hänt, men jag orkade inte, så det får bli nu :)

Förra veckan fick Niclas reda på att det skulle varslas på hans jobb. Företaget skulle först ha möte med facket om hur det skulle gå till och hur många. Så i torsdags fick vi veta att 50 personer ska gå från hans jobb, hela hans avdelning ska stängas. Han kommer alltså med all säkerhet få gå. Från och med idag har dom två månaders uppsägningstid.

Så fort Niclas fick höra att det skulle varslas satte han sig och sökte nya jobb. Han har fått en intervju redan imorgon :). Det lät väldigt lovande, dom tyckte han var duktig på det han gör. Så vi håller tummarna för detta. Självklart är det bättre att han får ett nytt jobb än är arbetslös, men detta rör till väldigt mycket nu. Det var meningen att Niclas skulle vara pappaledig hela sommaren och sen skulle jag vara hemma igen några månader till. Nu vet vet inte hur det blir om han får detta nya jobbet. Han kan ju inte säga att han ska vara ledig nio veckor det första han gör.

Jag kan inte heller komma till mitt jobb pecis före sommaren och säga att dom får leta upp någon annan i sista minuten. Så får han detta jobbet hoppas jag att han åtminstone får semester så han kan vara hemma med Alex halva tiden, resten får vi helt enkelt pussla ihop med hjälp av släkt och vänner. Jag jobbar med hemtjänst, så jag har ju inte alltid dagtid utan även kvällar och helger.

Blir han däremot arbetslös så får han vara hemma med Alex hela tiden nu tills föräldradagarna är slut. Jag får börja jobba. Det ger mig lite ångest, inte för att jobba i sig, det har jag inget emot. Utan för Alex, vill vara hemma med honom, separationsångest helt enkelt :). Men egentligen är det inte mer än rätt, pappan ska också kunna vara hemma lika länge.

Nu får vi bara vänta och se hur det blir.

Byta däck

Nu är det dags att ta på sommar däcken igen. Blir en tur till Hajom och Niclas farmor och farfar där vi kan byta. Alexander följer med förstås och Niclas syster som har sovit här inatt, Hans bror och lilla Bamse :)

Igår var en trist dag. Allting bara kändes fel på något sätt. Idag är det bättre. Har lite att skriva om senare som kan ställa till problem för oss. Men det tar vi sen.

ALEXANDER SLUTA PILLA PÅ TANGENTERNA!! Mamm<a frvsöker s kriva härr       k :) hgghrd v  nbhj b n Sussat och gungat

Nu har jag och Alex tagit oss en eftremiddags lur tillsammans. Alltid lika mysigt :)

Tidigare idag var vi ute och gungade med Emmelie och Johannes. Det ska gungas höööögt, då är det roligast :)
Så drack vi en kaffe i solen på gården. Riktigt härligt väder idag. 

Tog en tur till svärmor på kaffe senare också. Men då var Alex trött och enbart gnällig, så vi fick gå hem igen och lägga oss. Han har varit väldigt gnällig nu det sista tycker jag. Mammig och gnällig. Vill bara bli buren och blir irreterad för minsta lilla. Vet inte om det är förkylningen eller ännu mer tänder på gång. Det lär vi märka i så fall.


♥♥
Ikväll har vi inga planer ännu såvitt jag vet. Solsidan ska ses och det är allt jag vet säkert :)

Ha en trevlig kväll!Slarvemaja!

Jag har en sjukdom. Gift Struma heter den. När jag var 12-13 år rasade jag helt plötsligt i vikt, blev ofta sjuk och kräktes. Min hals växte och blev tjock medan resten av kroppen vägde ynka 37 kg. Det var under en vanlig skolhälso undersökning som dom upptäckte problemet. Jag fick komma till läkare och konstatera vilken sjukdom det var och fick medicinering. Under ett år åt jag flera tabletter om dagen.

Det hjälpte inte mot vikten, jag var fortfarande ofta sjuk och hade absolut ingen matlust. Kunde inte svälja utan att få kvälvningar. Av någon anledning trodde man att jag också hade Anorexia. Jag fick gå på möten hos BUP, barn och ungdoms psykiatrin, på Östra sjukhuset. Jag minns inte så mycket från dom mötena förutom att jag hatade att gå dit och började äta igen.

Men det var ingen Anorexia jag hade. Min andra sjukdom ställde till det i kroppen. Medicinerna botade  inte ordentligt och när jag var 14 år fick jag göra en operation. Struma sitter i SköldKörteln i halsen. Den styr ämnesomsättningen i kroppen. Jag hade en överproduktion av hormonerna från den körteln. Så man opererade bort sörre delen av körteln. Därefter fick jag börja på en medicin som heter Levaxin. Den måste jag ta hela livet. Den ersätter dom hormoner som körteln egentligen skulle gett mig. Det är VIKTIGT för mig att ta dom här medicinerna. Tar jag dom inte får jag istället en underproduktion av dom hormoner jag behöver.

Hypotyreos gör att kroppen går på lågvarv

Hypotyreos, för lite sköldkörtelhormon, kan ge besvär som

  • trötthet
  • viktuppgång
  • svullnad i ansiktet och kring ögonen
  • heshet
  • frusenhet
  • tröghetskänsla
  • förstoppning
  • håravfall
  • torrt hår
  • grov, fårad hy.
Av dom här symtomen har jag 5 av 10. Jag slarvar med min tabletter. Min läkare ringde idag och frågade om jag inte är trött? Jo, jag är extremt trött och borta i huvudet, men jag har bara förknippat detta med att vara mamma, trots att jag VET vad struman kan göra med mig. Jag har slarvat rejält med mina tabletter.

Klantig, klantig, klantig. Ja, det är ja. Jag hade kunnat vara så mycket piggare och gladare. Den energi jag har, ägnar jag åt Alex, han får all min kraft, men han kunde antagligen fått ännu mer. Jag hade kunnat må bättre, mitt hår hade kunnat vara glansigare, gravidetets vikten hade kunnat gå ner fortare, min livslust hade kunnat vara på topp... Dags för skärpning. Ta dina mediciener JOHANNA!!

06.40

blev det att kliva upp idag. Härligt... :). Jag brukar oftast få Alex att somna om bredvid mig på morgonen även om han är rätt så pigg. Men idag var han lite föööör pigg, så vi gick upp. Han blir nog trött igen inom ett par timmar.

Idag ska jag se om jag orkar tvätta bilen, åka till Kinna och köpa ny bilbarnstol till Alex. Det blir en Akta Graco duoflex xtp. Var inne på babyproffsen och det är den billigaste stolen men också den som tar minst plats i bilen. Däremot sa hon att eftersom den är ganska liten ska man inte köpa den om man tror att ens barn kommer bli stort. Då växer dom ur den för snabbt, men Alex är ju en liten plutt så det är nog ingen risk.

Så här ser stolen ut fast den är svart med röda (eller var det orange?) kanter istället för de ljusblå på bilden.


Familjen

Nu har jag kommit hem från Kungsbacka och Alex mormor och morfar. Kom dit runt ett tiden i tisdags. Vi åt lite lunch och bara pratade under etermiddagen. Alex sov middag tillsammans med mormor i soffan. Han sov riktigt länge, tyckte det var mysigt med mormor :).
Vid sex tiden åkte vi iväg till min bror som bor i göteborg och käkade thaimat, kollade på tv och pratade. Trevligt att hälsa på honom också. Alexander var för söt när vi skulle gå. Morbror ville ha en hejdå kram från Alex så han tog en. När han släppte igen sträckte Alex upp armarna mot honom som att han ville ha en till. Såg för gulligt ut.

Idag har jag och Alexander promenerat till mammas stall som ligger typ 3 kilometer från deras hus. Alexander somnade såklart precis innan vi var framme. Men jag stannade såpass länge att han hann vakna och titta på hästarna. Han var lite rädd när jag bar honom nära dom. Men när han fick sitta i vagnen på lite avstånd och titta var dom intressanta. Den tjocka stall katten var också kul, tills han tog ett spång och hoppa upp på sufletten :P


Mammas hästar Mercy och Carisma


Hihi, hästar


Dääääär e hästen :)

Vi promenerade tillbaka, åt lite smörgåsar till lunch och sen somna Alex hos mormor på soffan igen. Jag somnade också. Niclas hade försökt ringa flera gånger. Tillslut ringde han pappa istället och jag hörde honom säga "Dom sover  allihop, två kärringar, två hundar och ett barn ligger i soffan", hehe.

Avslutade min tripp hos mamma och pappa med att äta stekt fläsk, potatis och löksås yummie, yummie.
Det har varit riktigt skönt att vara borta. Fått mycket avlastning med Alex också, vilket är toppenskönt ibland!

Nu är jag som sagt tillbaka. Det blir att slappa nu ikväll, kolla på Greys Anatomy och mysa med lilla familjen.
Nu ska jag in och kolla om jag vunnit på Lotto, skulle inte tro det. Haha!


Grillat är gott!

Igår kväll var vi hos Fredrik och Maria på trevlig grillkväll. Först åkte jag och Niclas och handla grejer. Alexander satt i kundvagnen och försökte rycka i grejor på hyllorna ;). Vi gick till leksakerna på MM och Alexander ville jättegärna ha en nalle föreställande en kossa. Han fick titta på den lite och blev förtjust, sen stoppa vi tillbaka den och började gå. INTE populärt. Han började små grina och speja efter kossan. Så vi backade tillbaka och han blev JÄTTEGLAD när han fick kossan igen. Haha, då var vi ju tvungna att köpa den. Han kommer inte bli bortskämd, inte alls ;)

Hos Maria och Fredde grillade vi kotletter och Majskolvar. Jag ÄLSKAR grillade majskolvar med smör och salt. Det är så jävla gott. Hade kunnat äta det varje dag. Vi hade lyxpotatissallad och hemmagjord tzatsiki till. Det var göra gott!

Efter middagen nattade vi Alex genom att berätta otroligt barnsliga sagor för honom. Tur han inte förstår något ännu ;P. Somnade gjorde han i alla fall.

Sen snacka vi massa strunt och hade kuligt resten av kvällen :)
Krypis på väg

Alex kryper omkring i vardagsrummet. Oftast letar han efter sladdar att dra i. Man riktigt ser när han riktat in sig på något han ska ha. Sen ger han sig inte förän man plockat bort det :)Presenter

Här kommer kläderna och foppatofflorna som Alex fick i present från Thailand :)

Tack Fredrik och Maria!

Gnäll

Igår var vi ju på påskmiddag hos svärmor. Mycket god mat. rökt lax, köttbullar, prinskorv, revben, ägghalvor, potatis, skinka och sill. Alex fick smaka lite lax och det tyckte han var gott :)
Efter maten slog vi oss ner och fikade i vardagsrummet. Alex somnade. När han vaknade igen var han gnällig. Resten av kvällen var han gnällig. Jag anade att det var något på gång. Mycket riktigt, imorse hade tand nr 2 ploppat upp bredvid den andra. Han verkar lite små gnällig idag också.

Nu håller jag på att koka äpplen så han får lite hemmagjort fruktmos som mellanmål.
Ikväll blir det antagligen grilla hos Maria och Fredrik. Ska bli gott gott gott. Solig fin dag idag med. Men jag var nyss ute med hunden, det är inget vidare varmt och blåser en hel del. Hoppas värmen kommer snart!


Glad Påsk!

Solen skiner på oss idag. Vi har varit ute hos Emmelies mamma och druckit kaffe. Pojkarna fick gunga och sen körde Johannes runt Alex lite i vagnen. Elinor hade bakat bröd som var smaskens :)
Strax kommer Maria hit. Hon har precis kommit hem från Thailand så vi har inte setts på över två veckor. Hon har handlat lite kläder till Alex, ska bli spännande att se. Kommer ta kort och slänga upp här sen.

Klockan tre är vi bjudna på påskmiddag hos svärmor. Ska bli gott att bara äta och njuta, slippa laga :).

Häromdagen när Alex var nybadad prövade jag att göra en liten tuppkam på honom :P Han var för söt ♥

Får se om det blir fler inlägg idag. Ha en glad påsk i alla fall!

Video på Alex

Här han tar han några krypsteg och pratar sitt nya "språk". Går fortare och fortare fram med krypningen nu. Han kommer nog bli en snabb liten jäkel :)


Strömlös!

Idag när jag och Alex varit uppe en stund hörde jag konstiga ljud inifrån datorrummet. Gick dit och såg att Niclas dator höll på att stänga av och sätta på sig hela tiden. Gick och väckte honom så han fick kolla så inte datorn höll på att kolapsa. Min dator funkade som vanligt. Men sen upptäckte jag att inga lampor i kök och vardagrum funkade. På spisen funkade inte ugnen, två plattor lös, två blinkade. Vi kollade proppskåpet, men ingen propp hade gått. Fick ringa marksbostad som skickade en jourgubbe. Han upptäkte att det var fel på någonting i elskåpet som sitter på förrådet. Det kunde inte han fixa för han var tydligen rörmockare!? så han ringde vattenfall som skulle komma.

Undertiden lyckades vi hitta ett fungerande eluttag som vi kunde koka kaffe och dammsuga från :). Som tur var funkade även mikron så jag kunde värma Alex mat på dagen. Vi hann storstäda under förmiddan och jag tog en långpromenad med Bamse. Inga vattenfall gubbar dök upp. Niclas ringde igen och tydligen var dom ute på ett annat fel. En stund senare dog absolut ALL el. Inget funkade. Jag tror dom dök upp vid fyra tiden tillslut och fick fixat tillbaka elen.

Har hunnit vara lite kreativ idag när man inte kunnat göra så mycket av det vanliga. Fick äntligen tummen ur att göra gipsavtryck på Alex hand och fot. Sitter i en tråkig dubbel träram. Ett foto på Alex ska in på andra sidan och sen tror jag att jag ska måla och dekorera ramen.

Började även lite smått på en novell jag funderat på att skriva ett tag. Hoppas att jag kommer orka knåpa ihop den. I så fall lägger jag ut den här när den är klar. Pinsamt värre, men va fan! :)

Så fort elen kom tillbaka ställde jag mig också och gjorde ett dubbel lass med kladdmuffins, nam nam nam.

Nu ska jag....inte göra nåt :D

puss


Nytt språk

Idag har Alex hittat på ett nytt språk. Det är svårt att beskriva hur han låter, men han gör något med tungan oså pratar han samtidigt. det blir liksom typ djovle dovle dvole osv. Skit gullig låter han. Jag filmade förut med mobilen när han pratade så. Ska se om jag orkar lägga upp den imorgon.

Idag har han också lyckats krypa en hel meter för att få tag på en nalle :). Det är ostadigt och lite okordinerat, men det går framåt. Söta ungen min :)


Bara för att...

... Alex är sötast i hela världen kommer några bilder till :P

♥♥♥

Muffins

Igår kväll klockan halv nio fick jag för mig att baka lite kladdmuffins. Alex, som bara sovit 45 min på hela dagen, tänkte fortfarande inte sova, så han fick vara med :)Redo att bakas i ugnenSmeten var mycket uppskattad av Alexander :)Syns det att han egentligen är skit trött eller?? :PFärdiga supergoda kladdmuffins.

Så goda att alla 16 tog slut inom loppet av en kvart :). Jag, Niclas och hans bror Henke slukade allihop till kaffet och ett par avsnitt av solsidan.

Jahopp

Vad ska man hitta på idag tro? Handla orkade jag inte göra igår så det är ett måste idag. Kommer bli sådär kul, antagligen skiiiit mycket folk i affären idag. Alla ska påskhandla. Jaja, jag får skylla mig själv för min lathet.

Alex lyckades krypa flera steg igår. Han ser för rolig ut. Det funkar nämligen bättre med höger ben och vänster hand än tvärtom. Därför blir det väldigt snett när han kryper. Han tittar åt ett håll men hamnar åt ett annat :P Det är inte riktigt hundra än heller, han halkar fortfarande ner mycket, men ett par dagar till så har han nog fattat galoppen ordentligt.

Verkar som att solen tänker lysa över oss idag. Trevligt. Blir nog en promenad senare. Hmmm, jag hör ett sms, det är nog Emmelie som vill dricka kaffe :)...

Japp det var det! :P

Jag tävlar!

Om en super snygg och praktisk skötväska hos Beckahbitch. Var med du också!Jag tävlar hos BeckaHBitcH.se om en valfri skötväska från Willvin.
Tävla HÄR du också!