Måndagslistan

Jag har sett flera bloggare här och var som skriver en måndags lista. Man ska skriva saker som man är glad för. Låter väldigt bra tycker jag. Kan man kanske pigga upp sig själv lite också om man tänker på hur mycket man faktiskt har att vara glad för :) Därför hakar jag på också.

Idag är jag glad för att:

♦ Jag städade imorse
♦ Jag vann 1500 kr
♦ Vi har haft det trevligt med vänner
♦ Jag och Niclas älskar varandra
♦ Vi föräldrars omslagstävling snart är avgjord
♦ Min son är rödhårig (Han är söt "ändå" är den dummaste kommentaren jag vet)
♦ Elmers provsvar var bra :)
♦ Vi grillade idag och det var skit gott
♦ Jag ska gå ner i vikt
♦ Alexander pussade mig massor idag :D

Måndag

Har varit en härlig dag idag. Vi satt ute hos Susanne ett par timmar på förmiddagen. Beckah kom förbi med Elmer och sen även Marika med Filomena. Kul när Alex får leka med sina kompisar :).
Han fick en Drikki utav Beckah och gud vad han njöt. Han satt i gräset med sin flaska och drack med stängda ögon. Så söt, guldklimpen min.

Jag hade lite söta kort på dom, men glömde min mobil i bilen. Orkar inte hämta den nu. Var i väg och spela lite bingo med Emmelie och Helena, vi vann inte nåt. Däremot vann jag 1500 spänn på nätet förut :). Satt jäkligt fint denna månaden kan jag säga :).

Har också bestämt mig för att detta ska bli en diet månad. Ska försöka att inte äta något socker eller skräpmat en hel månad och se vad det ger för resultat. Ska försöka göra situps varje dag också, plus mina vanliga promenader med Bamse. Hoppas verkligen att jag fixar detta nu och kan få ett par kilo minus i slutet av månaden :D.


snodde en bild av Beckah på njutaren :P



Kuckeliku!

Klockan sex var det uppstigning idag. Som tur är brukar jag vara pigg precis när jag går upp. Efter några timmar hinner tröttheten ikapp. Därför bestämde jag mig för att ta disken med en gång. Efter det blev det fart på mig. Fick världens ryck och städade hela lägenheten, stoppade in en tvätt och dammsög. KLockan är nu 8, lägenheten är städad och jag avnjuter min andra kopp kaffe :)

Alex sitter i sin stol och pillar med russin. Måste ge honom någon muta så han håller sig lugn. Han vill väldigt gärna hänga mig i benen och sitta i knät annars. Väldigt svårt att skriva då.



Idag verkar vädret bli fint. Då blir det nog att vara ute en del. Borde åka till Kinna och byta t-shirtarna jag köpte till Niclas, dom var för små. Får se om jag kommer iväg.

later!


Rösta på Alexander!

Bara ett par dagar kvar! Hjälp mig rösta fram min son i Vi Föräldrars omslagstävling.
Rösta på världens sötaste Alexander.
Kllicka på länken nedan!

Tack på förhand!

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=28513


Lustigt

Niclas satt och kikade igenom olika inställningar i min digitalkamera. Så upptäckte vi att man kunde välja ett av dessa alternativ:
Ta ett porträtt av en kvinna med suddig bakgrund eller Ta ett porträtt av en man med suddig bakgrund.

Vadå? är det någon skillnad i en kamera på att ta kort på en man eller kvinna? Snacka om knäppt!

Morsdag

Jag undrar hur många som har använt den överskriften idag?

Min allra första morsdag och många fler ska det bli. Niclas gick till affären och köpte en bukett blommor till mig från honom och Alex. Fina rosor var det. Vi gick till svärmor och firade lite med tårta och kaffe. Annars har dagen varit slapp, jag är supertrött som vanligt. Att kroppen inte vänjer sig vid lite sömn, har ju hållt på såhär i över ett år nu, men den vill inte det tydligen :).

Fick även en jättefin blomma av David och Emmelie för att jag passade Johannes. Tack så mycket, det var snällt!

Nu ska jag spela lite Bingo på nätet, fick även det i morsdag peresent ;)


kalas och två små pojkar!

Det var trevligt på kalaset igår. Pappa grillade kött, korv, fisk och grönsaker. Massa att välja på. Alex fick lax och potatis och det vräkta han i sig utan en min :). Efter maten blev det fika. Farmor hade gjort ett försök till en kaka hon aldrig bakat förut. Den smakade HEMSKT! haha, vad jag skrattade åt den kakan :P
Sedan satt vi bara och prata å sådära. Alex skötte sig super som vanligt. Han är bra snäll att ha med :)

Kalas fin
pilla pilla pilla :)





När vi var hemma frågade Emmelie om vi kunde vara barnvakt åt Johannes. Såklart att jag kunde. Dom kom på kvällen då det egentligen var dags att sova, men det tyckte inte alls dom små pojkarna som hellre ville leka med varandra :). Försökte lägga dom med varsin välling, Johannes i spjälsängen och Alex i min säng. När vällingen var slut blev det fart igen. Alex var en vilde och bara flög runt i sängen och skulle klättra till Johannes som satt i spjälsängen och babblade och sjöng "Akta dig" (lilla snigel). Så efter en stund gav jag upp och lät dom vara uppe en stund till. Dom lekte i vardagsrummet och köket. Tillslut ungefär klockan halv tolv somnade båda :). Jag inte långt efter. Tur att dom i alla fall är snälla och söta. Det var inte så jobbigt att dom var vakna då. Det är värre med stökiga, griniga ungar.

Imorse vaknade Alex kvart över fem, fick välling och somnade om. Johannes samma sak vid halv sju. Sedan sov dom till åtta. Vi gick upp och städade och åt frukost, sen kom Emmelie och hämta sin plutt.













 

 


Tick Tack!

Kcockan går, så spännande. ca 4 dagar kvar till röstningen är avgjord i Vi Föräldrars omslagstävling!
Har du inte röstat på Alex? Snälla gör det nu

Tack Tack Tack!!

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=28513

Bio

Igår åkte jag och Maria in till Borås för en bio kväll. Åt först en god pizza på Granada. Proppmätta var vi såklart tvungna att köpa lite popcorn och godis också. Det Måste man ha på bio :P. Såg Sex and the City 2 och den var kanon bra. Karaktärerna var roliga som vanligt och handlingen bra. Sevärd film!



Idag bär det av till Kungsbacka för födelelsedags kalas, Pappa har fyllt 45 och brorsan 22. Blir käka grillat och umgås. Ska bli mysigt, men jag är dötrött idag. Alex har åkt på förkylning med hosta igen. Han sov dåligt inatt. Vaknade flera gånger och grät. Han fick ligga jämte mig sedan, men hans hosta störde sömnen en del. Stackars mitt hjärta!

Nu är det dax att ta en dusch och fixa iordning sig lite.

Ha en underbar lördag.

Sötnos

♥Alex♥ är så jäkla söt och underbar. Jag är upp över öronen förälskad. Bara så ni vet :D


Shopping!

KOm precis tillbaka från en shoppingtur i Kinna med Alex och hans farmor. Gick runt i affärer och tittade och tog sedan en fika på skrädderiet. Köpte 3 par shorts och ett Linne till Alex (Linnet och ett par shorts från farmor). Köpte också två t-shirtar till Niclas :).  Åkte vidare till Visko där jag köpte ett par skinntofflor till Alex. Blev Nowalis laban skinnmockasiner.

Nu sover lillpluttas, ska strax på promenad med Bamse i regnet. Ikväll blir det bio.

De svarta skorna blev det. Tar inga egna bilder nu med mobilen, blir inget bra.


Dagens Facebook grupp


Detta är så JAG! :D

Vi som är förvirrade, glömska och jävligt tankspridda


Lång dag

Blev kvar i Horred från klockan 10 till 4. Alex skötte sig jättebra förutom lite tjatter ibland som överröstade chefen :). Vid halv tolv somnade han i min famn. Perfekt för då bjöds det på mat. Potatisgratäng, skinka och sallad. Skitgott var det. Alex fick sova på en soffa. Jag hade tänkt åka och hälsa på några vårdtagare när han vaknade. Så blev det inte för Alex sov i över två timmar. Trött av alla ansikten som pratade med honom och bar honom.

Efter mötet åkte vi och hämtade Hannes hos dagmamman (Emmelie var också i Horred och jobbade under mötet) och satte oss på gården med lite fika. Alex faster Felicia var på gården och lekte, så alla ungar tog hand om honom en bra stund.

Sedan blev han trött igen och sov mellan 18-20, så vem är vaken och super pigg nu? ja ni kan ju gissa.
Niclas är ute och målar staketet, jag började förut, men tröttnade fort :P. Sen fattade ju inte jag att man ska spä ut färgen med vatten så det går lättare att måla.

Tänkte jag skulle betalat räkningar nu men swedbank verkar vara överbalastat, konstigt, konstigt :P

jobbet!

Idag tänkte jag åka  ner till jobbet en stund på förmiddagen. Hälsa på lite grann och lyssna på kackel när dom har möte. Bara några veckor kvar nu innan jag börjar på riktigt. Hua vad ett år gick fort!

Alex får såklart följa med mig och charma "tanterna" :P

kasta!

Ikväll kom gullungen på hur otroligt kul det är när mamma plockar upp saker åt honom. Han satt i sin säng, slängde nappen på golvet, mamma plockade upp och han asgarva. Han kastade ner den igen, jag plockade upp han skratta. Sådär höll det på om och om och om och igen :).

Han lyckades leka sig trött i alla fall. Tillslut kröp han upp, la sig på kudden och somnade. Hoppas att han drömmer sött min lilla prins ♥

God natt!


Dagens Facebook grupp

Jag är definitivt en av dom! Tjurig på alla som är ivägen :)

vi som säger "ursäkta" när vi menar "flytta på dig jävla kossa"


Bingo

Jag kammade hem en vinst bestående av 2 st skrap bingolotter och en tia lott. Nit på allihop :P
Emmelie vann ett sett med badrumsgrejer, tvålbehållare och tanborste mugg etc.

Men det var trevligt att komma bort i alla fall. Alex var med och skötte sig jättebra. Han tittade på människorna, satt i farmors knä och sedan somnade han snällt i vagnen. Duktiga gullunge! Eftersom han somnade sitter han just nu i sin spjälsäng överfull av energi. Hanm slänger sig, kastar nappen hit och dit och vrålar :D. Totalt sjövild!

Själv tittar jag på underbara Greys Anatomy, bäst att skynda tillbaka innan pausen är slut.

chiao

kackel

Klockan är 14.30 och jag slog på datorn först nu. Brukar annars vara det första jag gör när jag går upp :P
Inte idag! här behövdes städas! Jag började dagen med att plocka upp, damma, dammsuga och torka golv. Fortsatte vidare till Maria på kaffe och promenad. Köpte en Twister på vägen. Så jäkla god glass!

Efter det åkte jag och Alex till affären och veckohandla. Han börjar tycka det är sådär att åka kundvagn. Han vill gärna vara i farten hela tiden busungen. Körde med självscanning och när jag skulle dra kortet i aoutomaten kom det upp "Ert köp måste hanteras av personal", så jag ringde på klockan och tänkte åååååhh måste jag plocka upp också! Så började jag fundera "jag har väl scannat allt nu? jaaa, eller NEJ, jag tror jag glömde barnmatsburkarna, skit också!" Det händer ingenting när man missat, men det blir oftast att man får plocka upp flera gånger efter sen. I vilket fall så kom en personal och det visade sig att det bara var att mitt kvitto skulle behållas som garanti för att jag köpt en grej! (kan inte säga vad då det är en present). Puh! fick jag lite gratis barnmat med.... ja, jag kunde inte göra något åt det då jag redan ställt av scanning apparaten...

Ikväll är det kvarters bingo här på Assberg. Jag och Emmelie ska gå, ungarna får följa med. I julas vann jag en hel ostbricka, hoppas på tur ikväll med.

Oj vad jag tjötar! här kommer lite bilder på Alex från idag istället!













Galna unge :)

Han springer fort med gåvagnen nu :)


blablabla

Har varit iväg det mesta av dagen. Åkte ju och klippte Niclas farfar, var en sväng hos Suss och sedan tog vi oss en tupplur :). Långpromenad med Bamse i regnet efter det, fick äntligen postat min dagisansökan som legat färdig i typ en vecka!

Har blivit dåligt med bilder dom senaste dagarna. är så tråkigt att fota med mobilen. Men på lördag ska vi till mamma och pappa så då får jag hem digital kameran igen.

Nu är det tv kväll!


idag

ska jag åka till Niclas farmor och farfar. Ska klippa håret på Curt så han blir fin till morsdag på söndag :).
Alex får såklart följa med. Niclas åker till jönköping nu för att göra halkkörningen.

Om jag hinner tänkta jag titta förbi hos Susanne som sitter barnvakt åt Elmer. Låta pojkarna leka lite.
Jag visade Alex en bild på Elmer på datorn igår. Han log med hela ansiktet och pekade på skärmen, däääär, dääääär! :D

Dax att göra oss iordning!

Later!

Dagens Facebookgrupp

Haha, det är faktiskt sant, man blir lite nervös på hur det ska smaka :D

Tystnaden som uppstår när man ser en svensk pizzabagare


Seg dag

Idag har inte hänt mycket. Gick en promenad runt sandvallsäng med Maria, drack en kaffe med Emmelie, diskat och lagat mat. Blev potatisgratäng med köttfärsfylld paprika. Var riktigt smarrigt! Men jag fick äta själv. Niclas gick till sin pappa efter trafikskolan och åt där, utan att meddela mig. Tur att det var gott, då var det värt det ändå :).

Nu har lilleman nyss badat och ligger i sin säng. Vet inte om han kommer somna nu. Tröttisen sov en tredje gång på eftermiddagen. Han som brukar sova en, ibland två, gånger annars. Solen och värmen tar på hans små krafter.


Trött kille

Minsann. Han vaknade ju klockan fem imorse. Vid åtta somnade han i min famn. Då passade jag på att lägga mig igen också. Vi sov till halv elva. Sedan var vi ute och drack kaffe med grannarna. När vi kom in igen var Alex trött igen. Somnade strax efter ett. Det var värst sån sömntuta!

Jag väntar besök av Maria nu. Ska dricka lite kaffe och ta en promenad. Jag är fortfarande skittrött, men det får la bli väl :)

Dagens Facebookgrupp



Mina pengar kan prata, dom säger "Hej då"

:)

05.08

Fick jag vackert kliva upp idag. För första gången någonsin vaknade alex och var superpigg så tidigt. Självklart somnade inte jag förän typ halv två inatt. Toppen! Ja det verkar vara dåligt väder idag så det blir slött ändå. Jag HOPPAS att han sover några timmar sedan så jag med kan göra det.


Barnvakt

Ikväll har jag suttit barnvakt åt Alex "brorsa" Johannes. Vi började med att äta lite Pizza och sen ut och leka. Johannes körde bil och Alex gick med gåvagn på gräsmattan. Sedan ville Johannes åka vagn så jag stoppade i båda ungarna i vagnen och tog en promenad bort till Hannes mormor en snabbis och sen tillbaka.




Datanördar :)











Här hemma har dom två små monstren stökat ner som bara den och jag har kutat hit och dit. Haha, det är krångligare med två nu, dels för att Alex ställer sig upp på precis allt så man måste ha koll på honom och så har vi Hannes som hittar allt möjligt roligt här och var :). Nu är jag helt färdig. Alex var trött han med och somnade bums med lite välling.

Nu ska jag bara koppla av och se om det går någon film klockan nio.

Aufwiedersehen

Beautiful

♥ Han är duktig min älskling ♥


This is Love 
♥♥♥

Mysunge

Alex vill gärna gosa in sig och riktigt mysa när han ska sova. Älskar att bära omkring på honom och vagga tills han somnar mot mig. Gosigast i världen ♥




CANON EOS 550D

Min vän Beckah är anmäld hos Smartson som testpilot. Nu har hon fått ett erbjudande om att kanske få testa kameran CANON EOS 550D. Testpiloterna får under en månads tid testa kameran och bedöma den.
Det bästa av allt, man tävlar i lag om 2 och 2 och blir man utvald får man behålla kamerorna! Jag är Beckahs lagkamrat. Teamet heter såklart:




Älskar att fota både innomhus och ute. Suktar oerhört efter en sådan här kamera. Hade varit en dröm att få en sådan här. Då kunde jag dessutom plocka upp all fotkunskap jag fick från gymnasiet då jag gick media linjen.  Vi har även grymma möjlighter med tillgång till fulländad fotostudio i hemmet och hjälp från min pojkvän som är hobbyfotograf.  Objekten vi har att fotografera är också utomordentligt fina :)



Vill du och en kompis anmäla er till tävlingen om att få bli testpersoner till en CANON 550D?
Klicka här:
http://www.smartson.se/testpilot-550D.html

Sista ansökningsdag är: 30 maj




LOVA

Kopiera och klistra in denna text på din facebookstatus.
Lilla Lova, 6 år gammal, har fått sina vingar idag 22/5. Tänk på Lova
ikväll och alla andra barn som lämnat oss alldeles för tidigt. Kom ihåg barncancerfonden. 3 av 4 barn överlever cancer. Rädda det fjärde barnet!S töd forskningen med ditt bidrag! Sätt detta på din status och skicka vidare ♥ LOVA ♥


Vila i frid vackra prinsessan Lova ♥


Grejhöjta

Ja, jag kom inte på någon rubrik :P

Har varit en härlig dag trots trötthet. Efter grillningen satt jag ute på gården med grannarna. Alexander lekte med sin boll i gräset och fick uppmärksamhet av ungarna på gården :).

Trodde han skulle somna som en stock när vi kom hem, men nejdå. Han skulle minsann vara uppe och krångla.

Nu har jag precis tryckt i mig ett par varma mackor, tänkte ta en omgång betapet och sedan sussa kudde.,
Imorgon är en ny dag!

Älskar min familj ♥♥♥

Sommarplåga

Tycker faktiskt den är bra. Refrängen fastnade. Kanske för att huvudpersonen gick i min parallelklass på gymnasiet också :)


Mmmm..

.. vad detta ska bli gott. Jag är hungrig!




Gäsp!

Idag är jag sjukligt trött. Smart som jag är satt jag och spela betapet till halv två inatt. Alex vaknade vid sex och fick välling sen sov han till åtta. Föööör lite sömn för mig. Jag försökte vila medan han sov middag, men jag kunde inte somna.

Har varit ute en del idag ändå. Morgon kaffe hos Emmelie först, sedan gick vi till shell. Efter lunch var vi på hundgården med svärmor och medan Niclas dammsög var vi ute på gården och tjötade med grannarna. Alex fick fara runt i gåstolen :)

Nu sover han ige noch jag har diskat och hängt tvätt. Ska grilla lite fläskfile och grönsaksspett om en stund. Ska bara se om Maria och Fredrik vill vara med först.



Typiskt!

Jag och Alex åkte till Maria nu på kvällen. Tog med honom för att han skulle hålla sig vaken, Hade inte sovit sedan klockan ett idag. Vid åtta åkte vi hem och då somnade han i bilen. Han fortsatte sova när jag bar ut honom, men sedan var jag tvungen att ta av han kläder och byta blöja, då vaknade han. Ville han sova igen sedan? Nej han hade fått sig en powernap där i bilen så nu är han uppe och pigg igen. Tur att han är så söt och go :)


Lite tur..

..hade vi med vädret idag i alla fall. På förmiddagen sprack det upp och var riktigt varmt. Det varade till 12 tiden sedan kom åskan och regnet igen :). Vi hann i alla fall vara ute hela förmiddagen. Följde med Emmelie och Hannes till hans mormor.


Där fick dom varsin piggelin :)

fin i sin nya frisyr


Kulig pinne :P


Hej då Hannes! (fanns en spännande traktor på parkeringen)




Letar myror att mosa :P




Var och handlade ordentligt för en stund sedan. Nu ska här bara slappas resten av dagen. Funderar på en lång promenad med Bamse trots regnet.


God morgon

Tydligen var det för mycket begärt att hoppas på lite sommar. En och en halv dag, det var allt. Tack för den!
Var inne på smhi och kollade 5-dygns prognosen. Lite sol i helgen sedan var det reg, regn, regn igen. Jag hoppas dom har FEL.

En liten tjattrig unge väckte mig klockan 8 idag. Jag har ganska tur med det där ändå. Han vill åtminstone inte upp klockan fem. Jäkla tur för då hade jag varit död vid det här laget. Gillar inte att lägga mig tidigt på kvällen, men det får jag göra snart i vilket fall. 1 månads ledighet kvar. Ska bli kul att jobba igen samtidigt som jag inte vill vara utan Alexander, men sånt är livet. Till hösten blir det dagis i vilket fall.

ska föröka få tag i min chef nu.


Dagen

På förmiddagen när solen sken satt Alex ute och tittade när jag klippte gräset. Då kom grannen Marika förbi med sin lilla Filomena som är 1 dag äldre än Alexander. Dom fick hälsa och klämma på varandra lite. Alex tycker alltid det är jättekul med andra barn :)







Sötingar :)

Sedan kom som sagt åskan och ösregnet. Jag kom inte iväg till affären förän halv fem på eftermiddagen. Alex fick följa med. Blev bara småhandlat, får ta ordentligt imorgon när Niclas är hemma och kan ha lilleman. Det är inga problem att gå i affären med honom, han tycker det är kul, men det är för jobbigt att bära en massa när han följer med.


kollar in regnet

Nu är Niclas och spelar pingis med sin bror och jag ska spela lite betapet med emmelie :)


För helvete!

Vilket jävla regn och åsk väder det kom nu! Jag skulle ju åka och handla :(

För övrigt har jag varit duktig idag. Rensade min rabatt och fick ihop en överfull skottkärra med ogräs :)
Sedan klippte jag gräset så nu är trädgården fin :)

Måla staket blir det inget av nu då. jaja, veckan har fler dagar :D

Ännu en solig dag!

Spenderade ett par timmar av morgonen över hos grannen Helena. Solen stod rätt på och vi svettades som grisar :). Alex kröp runt i trädgården och smutsade ner sig totalt. En rosa isglass på det så var nergrisningen komplett ;)

Trött blev han och somnade nu för en stund sedan. Mina planer idag:

*Handla! barnbidraget äntligen här :P
*Rensa rabatten i trädgården
*klippa gräset
*Måla staketet (Fick en hink vit färg av vaktmästaren :)

Får väl se om jag får till allt detta. Ska börja med rabatterna nu var det tänkt innan solen kommer dit.


Natti natti

En härlig dag är till enda. Ska gå och lägga mig i tid för en gångs skull. Är trött i fötterna, har inte suttit  många minuter idag. Förutom all utelek har jag städat och lagat middag till mig och Alexander. Blev en jäkla massa kastruller för att han ska ha osaltat och jag vill ha det i mitt. Blev i alla fall kokt fisk med potatis och kokta morötter och äggsås. Alex åt som bara den. Han aldrig gapat så stort förut ;) Mammas mat är mycket godare än burkmat :D Gjorde som tur var massa extraportioner och frös ner till honom.

Nu blir det en promenad med Bamse innan sängen ropar.

God natt!


Sommar och lek

Underbart väder idag. Har spenderat största delen ute och lekt, fikat och promenerat med grannen Anneli.
















Massa onödigt babbel :P

Äntligen liten värme i vår lilla håla :). Himlen var blå och solen sken när jag gick upp. Nu har det visserligen molnat på lite, men det är åtminstone runt 20 grader ute. Härligt! Måste spendera mycket tid ute idag.

Disken står på hög och golven behöver dammsugas, men usch och fy så jäkla tråkigt. Det får vänta.

Alex fick just en banan så nu är han en glad solstråle. Banan har varit den bästa mutan hitilss. Till och med bättre än Marie kex :P.

Mobilen fungerade ju igår igen men jag märkte att den inte reagerar riktigt som den ska längre, tur att jag beställt en ny.

Jag kanske är helt efter, men jag såg på reklam igår att Sex and the City 2 kommer snart. Filmen alltså. JAAAAAAAAAAAAA. Jag älskade den förra filmen och har sett alla avsnitt av serien. Den är för jäkla bra. 2 härliga filmer att se fram emot. Twilight Eclipse och Sex and the City2. Nice!



Nä om man kanske skulle gå ut och köra runt Alex i hans trehjuling lite :P

Sov sött!

Idag har Alex varit en tröttis. Han vaknade kockan 7 och gick upp med pappa. Sedan sov han både på väg till Borås och på hemvägen, men han fick väckas när vi var framme, så han blev inte utvilad. När vi kom hem från Maria sov han i två timmar mellan 16 och 18. Trodde jag skulle få ha honom uppe skit länge, men klockan 22 la jag honom i sin säng och han bara somna *poff*. Inget gnäll, inget klättra runt och ställa sig i sängen, inget krångel, så underbart :).

Otroligt så mycket kärlek det finns som bara svämmar över på honom. Kan sitta och bara titta på honom i evigheter. Studera hur han leker på golvet och pratar med sig själv, Se på honom när han sover och kan inte låta bli att klappa hans huvud och pussa dom små kinderna. Mycket känslor kan komma och gå, men kärleken till honom kommer alltid brinna lika starkt ♥



Music trans ;)

Yes!

Mobilen fungerar igen. Plockade isär den igår och lät den torka över natten, nu gick den som vanligt igen. Gött! Hade en gammal mobil sålänge som Alexander har fått ha som leksak, inte alls kul :)

Idag har vi varit med Beckah och Elmer på Borås sjukhus. Elmer skulle på rutin kontroll. Jag och Alex satt i väntrummet och lekte med alla spännande leksaker dom hade där. Han fann också kärleken i en blond docka som fick sig några pussar ;).

När vi kom hem igen blev det lite lunch för mamma sedan åkte vi vidare till Maria. Tog en promenad och det var varmt och kvavt ute. Var kibbig som sjutton när vi kom tillbaka. Drack lite kaffe och åt mariekex ute och sen åkte v hem.

Alex sover nu och jag slappar. Ikväll blir det TV för hela slanten!






Badet från igår

Följ mig!

Hej hopp!
Från att jag startade bloggen har antalet läsare ökat en del. Jätte kul att ha er här :). Hade varit trevligt om fler också vilja följa bloggen med bloglovin. För er som inte vet vad det är ska jag nu berätta:

Bloglovin är en sida där man kan prenumerera på alla sina favorit bloggar. Läser du flera olika bloggar? Skapa dig då ett bloglovin konto. När du valt vilka du vill följa kommer alla dom senaste inläggen upp på din sida. Du slipper på så sätt att skriva in adressen till alla bloggar du vill läsa. Smart va?

Längst ner i vänster kolumnen finns en ikon där du kan lägga till mig på bloglovin.

Kram

9 Månader

Just det ja. Lillgrabben blev 9 månader idag. HERREGUD vad dom senaste månaderna har gått. Han var ju 6 månader igår? Det första halvåret tyckte jag inte gick så farligt fort, men nu *wrooooooom*... ja det beror väl på att det händer mer nu. Mer fart och fläkt på lilla killen. Han är lika snäll och söt och underbar varje dag ♥♥♥

Nyfödd

6 månader

9 månader

Dagens Facebook grupp


*lol*

Snälla pojkar kommer till himlen, resten kan komma hem till mig!!


Innomhus pool.... ***skiiiiiit****

Alex fick ett litet prov bad i sin uppblåsbara pool ikväll. Han satt lääääänge och pillade med leksakerna i vattnet. Sedan kom farfar och Farmor Lisbeth, då var dom mycket intressantare. Det var dax att gå upp ändå, vattnet var inte direkt varmt längre :P

Så går vi över till nästa ämne:
***skiiiiiiiiiiit****
Det kanske är min otursdag idag? Jag hade tagit jättefina badbilder på Alex. Kan jag visa dom? NEJ, för när jag skulle ta ett sista kort tappade jag mobiljäveln i poolen och nu funkar den inte. Jag blir så lack. Har ju beställt en ny mobil idag, men det var 5 veckor leverans tid på den. Grrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!

***

skit grillat!

Fy fasen vad jag har svurit under matlagningen idag. Jag trodde jag kunde leka gud eller nåt och själv sköta grillen, samtidigt som jag skulle förbereda majskolvarna, koka potatisen, fixa vitlöksbröd och sås. Det gick inge bra. Köttet brände på grillen och likaså majsen. Det gick rent åt helvete! Det smakade rätt okej sen ändå, förutom köttet. Vi är åtminstonde mätta.


Det började bra i alla fall :)

Upptäckte förresten att mobilen hade ändrat inställning vad gäller kameran. Var ju därför bilderna blev blåa och konstiga. Massa bilder hade varit mycket bättre om jag bara hade insett det tidigare. Men sånt är livet :P


lugn stund

Sådär nu ligger lilla prinsen och sover middag. Lugn och skön stund för mamma. Funderar iof på att ta en långpromenad med voffsen strax.

Vi hade nyss besök av Beckah och Elmer. Trevligt för både mammor och barn. Alex tycker att Elmer är så rolig :) Dom lyckades i princip riva ut alla leksaker i hela vardagsrummet. Tur att det bara är att slänga i det i hyllan igen. Kunde inte ta några kort på pojkarna för jag glömde min kamera hos mamma. Vi träffar nog inte dom förän om två veckor då brorsan och pappa fyllt år. Får bli tråkiga mobilbilder sålänge.

Sitter föresten och beställer en ny mobil nu. Den kommer inte förän om 5 veckor, men jag kan vänta :)

Den här bli det:


Nice! :)



upp och hoppa!

Klockan är åtta, min son sover fortfarande, men jag måste gå upp! Varför måste jag gå upp? För att jag ska köra Niclas så att han kan köra.. haha. Han ska ner till trafikskolan och köra sin första lektion på intensiv kursen. Om ca två veckkor har han körkort, ska bli så naaaaaaajs!

Får nog till och med väcka lillplutten nu och klä på honom. Han uppskattar säkert en liten biltur så här på morgonkvisten :P


Inte sova

Min lilla kille tänker inte bli trött idag. Han sitter här i mitt knä, hur pigg som helst. Han vill gärna slå och knappa på tangenterna. Då var hans mamma så smart förstår ni, så hon hämtade ett gammalt, trasigt tangentbord och satte framför sitt. Så nu kan Alex sitta och slå och knappa hur mycket han vill utan att det förstör för henne :)



Imorgon ska jag städa för det har jag struntat i totalt idag. Sen ska vi antagligen träffa Beckah och Elmer, ska bli trevligt.

Ska försöka få busen i säng nu.
God natt!


Dagens Facebookgrupp

Oh yes, tanken på att behöva gå tillbaka igen är ju outhärdlig ;)

Vi som hellre bär ihjäl oss än att gå två gånger!


Han är hemma

Min stora kärlek, min son är äntligen hemma hos oss igen :)
Han låg i soffan med mormor när vi kom. När han fick syn på mig blev han så jäkla ledsen. Han sträckte sig efter mig och bara grät. Haha, han var väldigt trött och blev så klart mega mammig när jag kom :P.

Fick middag hos mamma och pappa. Hederliga svenska köttbullar, potatis och lingon. Det var skit gott.
Sedan åkte vi hem så Alex fick sova i bilen.

Nu stinker hela datorrummet bajs, jag undrar vem som skitit ner sig?? ;)


♥♥♥

11.20

Oj oj oj, så här änge har jag inte sovit på väldigt, väldigt länge! Sköööööönt.

Det blev en lugn trevlig kväll igår. Vi åt grillat och färskpotatis, mumms. Jag drack bara några cider och en grogg. Vi satt ute på deras inbyggda altan och pratade. Började släktforska i Niclas familj för att reda ut vilka dom verkligen var släkt med hit och dit. Ha ha, blev ett jäkla kackel om detta :P
Pratade lite med min lilla son i telefonen också. Han hade det jätte bra, morfar busade med honom :P

Imorse vaknade jag som vanligt klockan åtta. Titta ner i spjälsängen som var tom och "Bamse måste snart ut" flög förbi i huvudet. Haha, man är som en inställd robot. Nu ska jag bara dricka lite kaffe och få i mig nån macka, sedan ska vi till Kungsmässan. Niclas behöver ett par jeans och sen ska vi hämta Alex. Ska försöka tigga till mig lite middag också :P


:)

buhubuhu

Har lämnat min Alex i kungsbacka. ÅNGEST! saknade honom så fort jag åkte. Han och mamma stod på verandan och vinka hejdå :(. Men den som fattar mest och blir ledsnast är ändå Bamse :D
Det kommer nog gå bra. Alex gillar Mommo och Moffa.

Nu blir det raj raj ;P

Paaaartyy....

Nja, just nu känner jag faktiskt inte alls för det. Är trött och slö. Men det blir säkert bra när jag väl fått packat och åkt iväg med Alex och gjort iordning mig. Det blir säkert kul, det brukar det vara hos Niclas pappa.

Vid två åker jag till Kungsbacka, bli inte långvarit där innan jag måste åka tillbaka igen. Kelig resa, men så är det när man flyttar ifrån sitt hem :P

Nä nu får jag ta hand om min gnällspik!

Alex min Alex ♥

Han har vuxit så dom senaste dagarna. Inte i vikt och längd utan i utveckling. Han visar bättre vad det är han vill, både genom humöret som verkligen visar tydligt hur han känner och även genom att peka och "prata". Väldigt mycket titta där och han pekar på saker och säger de de? som en fråga typ.
Jag hör också hur jollret blir mer "språk" och nya bokstäver kommer in. Förut var det mest dada, babba liknade ord. Nu har han lagt till G O och K som kommer fram i olika former. Mitt lilla charmtroll, han är helt underbar!! <3



Ni har väl inte glömt att rösta förresten?? :D tack, tack, tack!

RÖSTA PÅ ALEX <-------------Här

Vila i frid...

Nej, Nej, nej!! Jag finner inga ord. En liten tjej har fått änglavingar :,(

Niclas kussin Malin förlorade sin lilla Selma i magen för ett par dagar sedan. Hon hade tre veckor kvar. Det går inte att förstå, tre veckor! Usch, tårarna rinner när jag läser hennes berättelse och hennes sorg och hennes smärta. Kan inte ens föräställa mig...

Vila i frid Selma ♥

http://siljeholm.blogg.se/





Tjingeling!

Idag har det varit fullt ös. Började med att gå upp klockan nio och äta frukost. Sedan städade jag hela lägenheten. Gick vidare upp till Emmelie på kaffe. Vi skulle åka in till Kinna sedan för det är vårmarknad där idag. Men vi kom inte långt innan Emmelies bil gick sönder.
Så hon fick gå och lämna Hannes hos hans mormor och jag körde till Kinna där vi bara gick på bolaget :)

Imrogon ska jag och Niclas grilla hos hans pappa så Alex ska åka till mormor och morfar och sova över.

Annars har vi varit ute jätte mycket idag. Alex älskar det. Vi har gungat och han har sprungit omkring i gåstolen på gården.

Nu ska jag ha lite barnledigt och åka till Kinna och spela bingo med Emmelie :)



Vill ut igen :)






Ställa sig upp själv!

Lärde sig Alex idag. Han är inte dum heller. Har ju pratat länge om att sänka spjälsängen och inte fått det gjort. Men så länge den har varit högt upp så har han bara stått på knäna och hållt sig i kanten. Imorse sänkte Niclas sängen, det första Alex gjorde när den var nere var att ställa sig upp på fötterna!
Han är nog rätt smart ändå, min son :) vet när det är farligt.

Efter det i alla fall så reste han sig upp mot hallbyrån och senare också mot vardagsrumms bordet. Jag fick ett litet styng av "nej" han blir stor, min bebis växer ifrån mig även om jag självklart är super stolt och glad för varje steg. Jag älskar min mysiga, kramiga lilla kille mest av allt!

<3





Dagens Facebook grupp

Vi som undrar hur fan rullstolstjejen i Fucking Åmål plingade på dörren.


Nu fick jag lust att se den filmen :)

Kaffe...

har blivit många koppar kaffe idag känner jag. Gick upp och drack två koppar, sedean kom Emmelie och då drack jag en till. När Alex somnat åkte jag till Maria (pappa är hemma) och drack en till. När jag var där ringde Niclas och sa att hans farmor och farfar kommit på besök. Jag åkte hem och drack en till :).


BLÄÄÄÄÄÄÄÄ! jag gick för att se vad Alex håller på med. Då sitter han bredvid toaletten, båda locken var uppfällda och han sitter och suger på kanten!!! FY FAN VAD ÄCKLIGT! Borsta tänder på han nu!

Morsning korsning!

Det lyckades inte med dom där 50 igår, haha

Idag blev det uppstigning klockan 8 i vanlig ordning. Fick byta blöja och slänga på Alex ytterkläder, hunden var gnällig och nödig :). Tur att Alex gillar när vi går ut.

Sedan blev det frukost, macka och kaffe till mamma. Pappa sover som en gris :P

Dagen har inga direkta planer. Alex e supersöt idag med en ny skjorta som jag köpte på Gekås. Ska knäppa någon bild på honom sen. Annars verkar han lite gnällig och uttråkad. Vet inte vad vi ska hitta på som kan göra honom nöjd :).

Later!

50?

Blir det 50 läsare idag om jag postar detta?? 49 är sådan störande siffra!
:D :D :D

Barncaner

Jag har gjort en insats idag och skänkt pengar till Lovas spargris, för barncancer fonden.
Fler kan engagera sig i den fruktansvärt hemska sjukdom som tar många små barns liv.
Lova är en liten tjej med en obotlig hjärntumör som inte har många dagar kvar att leva. Ingen familj borde behöva gå igenom det här...
Hennes mamma bloggar här:  http://bambinidolce.blogg.se

Du kan också göra en insats!!


Pizza

Gjorde egna Calzone till middag idag. Använde Majzenas färdiga pizzadeg. Den var ingen hit direkt, blev hårt! Annars var det gott ändå. Hade i tomatsås, riven ost, skinka, champinjoner och fetost. Helt okej för att inte vara riktig stenungsbakad pizza :)

Snart dags för min lilla skit att sussa kudde. Han har sovit en timma idag bara.
Imorgon är älskling ledig, så himla gott! Här är städat och iordning så vi kan mest slappa.

Med tanke på gott, Alex lärde sig att säga det idag. Alla ord han kan kommer aldrig på beställning när man ber om det, men jag brukar alltid fråga "var det gott?" när han äter. Så idag har han sagt "gott" eller ibland "gokk" flera gånger :). Sötnöt ♥




Dagens skratt

En journalist intervjuar ett par varav mannen är från Polen. Journalisten hade lite svårt att höra mannens nam, vilket syntes när han sedan skrev sin artikel :D


Igår och regn!

Jag tog lite Pics igår när vi var och fikade hos Anneli. Sebastian är 2 månader yngre än Alexander. Han var såklart nyfiken på den lilla killen och ville prata (gapa) med honom :P







Som vanligt, trista mobilbilder, men det är bättre än inget :P

Idag öser regnet ner här. Grå dyster dag, men det är lite mysigt ändå tycker jag. Alex är lika glad, fast det regnar. Han tyckte till och med det var roligt att gå ut i regnet :)


Love ♥

Dagens Facebook grupp

Om djur inte är till för att ätas, varför är de då gjorda av mat?


Mammas fegis!

Alex har blivit riktigt föriktig och rädd av sig. Han går ju jättebra om jag håller honom i händerna, men släpper jag ena börjar han vifta som en galning och tar tag i min ena hand med båda händerna. Han vågar precis vad som helst, bara jag är där och håller honom.
Han har nog till och med rätt bra balans egentligen, men känner han inte tryggheten att hålla i mig eller mot ett bord blir han livrädd.

Han har till och med slutat gå med gåvagnen. Han tyckte det var jättekul innan och till och med sprang med den. Jag går hela tiden bakom för att det händer att han tippar åt sidan, men jag behövde inte hålla i honom. Nu står han som förstenad med vagnen och tar inte ett steg! Verkligen kommit in i en fegisålder :). Ja han slår ju sig inte så mycket i alla fall, så egentligen är han kanske mest smart, mod går ju ofta åt skogen ;P

Utöver det är han en riktig klänggris nu också. Hänger i benen på mig och vill bli buren och vara med mamma heeeeela tiden :). Det gör inte mycket iof för det tillfredställer mitt "vara behövd behov". Ja, jag har insett att jag har STORT behov att få vara omtyckt och behövd. Jag var en mamma i själen långt innan Alexander föddes :)

Nu ska jag greja lite i vanlig ordning. Trött som fan för Alex vaknade inatt och ville inte alls somna om. Tog mig en timma att få honom att sova igen. Nackdelen med att han sover en gång om dagen och lägger sig tidigt. Lite dilemma det där vad som är bäst.

Oj vad jag babblar en massa idag. Får skriva mer senare.

♥♥♥


Dagens Facebookgrupp

Tystnaden som uppstår när Anna Anka säger "jag har mer vett i huvudet"..


:)

Dagens skratt






-
Vad sa snoppen till kondomen?
-Täck mig jag går in!!!


promenix

Dagens promenad avklarad. Tog en sväng runt velingstorp med min granne Anneli. Mycket trevligt, innan dess tog vi en kopp kaffe på hennes uteplats också.

Alex sover i vagnen, höll honom vaken till 13 idag med, eller ja, han verkar redan ha kommit in i den nya rutinen och blev inte trött förän då. Han sov en timma igår och somnade sedan halv åtta på kvällen. Hur gott som helst!

Dagens vanliga fråga är, vad fan ska man äta till middag?? såååå tråkigt att behöva fundera på jämt!


Busen!

Ja här kan det hittas på mycket nu om man vänder ryggen till nån minut. Här är några exempel!


Dra ut lådor och slänga ut grejerna



Öppna skåpet och hitta gott att äta :)


Badrummet är ett favorit ställe. Där kan man riva!

1 2 3

Haha, stod just utanför min dörr och rökte. Då hör jag hur min granne från en annan länga försöker lära grannen bredvid henne att prata svenska.

Carina "Hur mår du"
Granne "Jag mår bra"
Carina "På fredag blir det varmt"
Granne "Super"
Carina "No no no, VARMT, vi kan sola"
Granne "ja, ja"
Carina "Kan du räkna till tio? 1 2 3"
Granne "fyra, fem, sex, tjugi"

:D

Vi grejar!

Ja herregud vad vi har hållt på idag jag och Alex :). Vi har städat, dammat och dammsugit, bytt lakan i hans säng och våran säng. Så har han fått vara med mig i tvättstugan. Har hållt honom vaken hela förmiddagen. Det är dags att han börjar sova en gång om dagen nu, annars blir han trött för tidigt på kvällen och vaknar igen. Det uppdraget har lyckats bra idag, han somnade nu 13.15. I vanliga fall brukar han blir trött och somna vid 11-12. Nu måste jag iof väcka honom vid två igen då vi ska ut och gå med hundarna hos Maria, men har jag tur somnar han om i vagnen igen.

Igår gjorde jag ju likadant, höll honom vaken på kvällen,  men då hade han sovit tidigt på dagen som vanligt så han blev super trött! Vid sju när vi åt middag somnade han som en sten :)


Så här :D

Före middagen fick han lite glass för att hålla honom nöjd och vaken lite längre. Det var smaskens!





Nu ska jag strax ta sista svängen till tvättstugan innan vi ska åka.

Later!


Grilla

Nu blir det lite grillning med Maria och Fredrik. Fläskfilé, pommes, majs, hemma gjord vitlökssås och vitlöksbröd. Ska bli gotti gotta :)

Alex har bara sovit en gång idag, så han är trött som fan. Men jag ska försöka hålla honom uppe en timma till så han sover för natten sen. Har ingen lust att ha honom vaken till ett igen!

Ha en trevlig kväll!


Dagens Skratt

Orkar du kolla in i filmen lite över en minut så ska du se varför den här är rolig :D


God Morgon!

Igår var vi trötta efter Ullaredsturen. Jag och Alex somnade ihop vid sex och sov till kvart i åtta. Gissa hur länga han var vaken sen? till klockan ett nästan! Det gjorde inget för vi åkte bort till Maria och Fredrik. Gjorde inte så mycket där, hängde i baren och tjötade. Jag och Maria tröttnade på det och kollade på Yrrol istället. Alex var piggelin hela tiden och kröp omkring i sängen. Försökte sno våra chips och godis :)
Skitsvårt det där med att inte ge godis och sånt. Dom där ögonen är ju som en hundvalps. Liiiite fick han smaka, bara liiiiite :)

Trots sen insomning vaknade han strax efter åtta. Vi gick upp och jag har hunnit städa en hel del.
Var nyss uppe på vinden och hämta ner ett gammalt tangentbord så Alex kan låta bli mitt!

Idag blir det mest mera städning och handling på listan. SKA sänka Alex säng och byta lakan som jag köpte igår. Fan vad jag skulle behöva tvättstugan, men det är väl omöjligt att få en tid på en söndag...

Later!

Dagens Facebookgrupp

Om tjejerna är billiga så är fan killarna gratis


True!

Lite bilder

Här kommer några bilder från igår!


Morfar och Alex leker


Rida på vovven!


... stackars nalle...:D


Jag och Maria var på märkes outlet häromdagen och prövade brillor på Alex :P

Ullared!

Japp! vi kom iväg till Ullared idag. Ett tappert gäng i regnet :). Beckah, Elmer, Alex och jag.
Åkte vid nio tiden och var framme vid tio. Det var fullt av bilar på parkeringen, så vi fick ställa oss långt bort. Det var kallt och regnade. Tog varsin kundvagn, ner med bebisarna och in i folkmassan.




Vi fick båda handlat allt vi ville. Köpte massvis utav kläder till Alex. Nästan bara det faktiskt, en BH och ett par leggins var allt jag köpte till mig själv. Efteråt tog vi en korv utanför, var sån jäkla kö till inne matställena.




Ett par tuffa badbrallor, köpte även en liten pool till trädgården :)


Denna bodyn gillade jag :)
Jag har precis packat upp och fotat av grejerna. Alex är mätt i magen och jag behöver KAFFE! NU!! :D


Mormor och Morfar

Ja dom kom på besök båda två idag. Jättekul att träffa familjen :) Vi åt lite lunch först och sedan har dom busat med Alexander och inte hittat på så mycket mer. Trevligt att bara umgås.

På förmiddagen var vi och lekte med Elmer. Mycket roligt. Vi ska nog åka till Ullared ihop imorgon om karln min går med på detta ;)

Han kommer strax hem från fotograferingen. Tog bara en halvtimma att fota tre barn och fyra vuxna.

Ska strax natta Alex så lite bilder kommer senare eller imorgon.

Bye.


Lajbans med leksaker!

Vi är med och tävlar om att få leksaker för 1000, 500 eller 100 kr från lajbansson.se Leksaker på nätet!

Leksaker är kul för för alla barn. Färger, former, bilder och ljud. Leksaker är lärorika på många sätt. Stimulerar barnets sinnen och tränar motoriken. Det finns en hel värld av spännande saker att upptäcka och lära sig med leksaker!

Var med och tävla du också!

Lajbansson.se




Utmaning

Såg en utmaning inne hos Geshiia. Man skulle ta en liten tripp bakåt i tiden och hitta sin tionde bild på bloggen. Har ju inte haft bloggen så jätte länge, eller ja, tiden har gått snart ett halvår nu :).

I vilket fall så blev min tionde bild från nyårsafton. haha



Alla som vill får anta utmaningen! Lämna gärna en kommentar här om ni gör det så ska jag gå in till er och kika!


Aaaaaaah, sovit gott :)

Alex somnade vid åtta igår kväll. Vaknade efter tre inatt och fick välling. Somnade om och vaknade igen vid sju. Jag la honom bredvid mig och tänkte vi skulle mysa lite, då somnade han om igen. Sov till halv nio. Skit gott.

Mamma ringde precis när vi vaknat. Hon hade tittat på videon när Alex klappar händerna igår. Då fick hon abstinens och kommer och hälsar på senare idag :D. Jag hade också haft abstinens utan honom, hehe.

Fick hoppa upp ur sängen, slänga på mig kläder, byta blöja på Alex och sen ut med Bamse. Han var extremt skitnödig!

Emmelie kom på morgonkaffe och småprat. Nu ska jag se om jag får tag på Beckah så ungarna kan leka lite idag.

Niclas ska vara borta hela kvällen i gårdslokalen här på assberg. Ska fota en jobbakompis familj, plus jobbarkompisens systers familj. Big fotosession :D. Katching!

Babbel, babbel, nu sluitar jag.

Dagens skratt


:P

Sol, sol

Idag har det varit fint väder, lite små blåsigt bara. Vi har varit ute mycket. Alex fick åka på sin trehjuling utomhus. Körde honom till hundgården och tillbaka. Jättekul tyckte han. tuta på sin pingvintuta för fullt :).

Vi var även en sväng hos hans Farmor sen, färgade ju hennes hår. Blev nice :)

När vi kom tillbaka satt folket ute på gården så där var vi också ute en bra stund.


TUT TUT!



Gå in skorna lite också

Fiiin blomma (smakar blä)





Min cooling :)

Det var den dagen det. Alex sover redan nu. Jag ska ta det lugnt och kolla en Beck film som jag missat i serien. Väntar bara på att Niclas ska komma tillbaka från sin mamma med den.

Hörs imön!

Jahapp

Jag undrar vart min svärmor tagit vägen. Hon skulle ringa mig runt tio idag. Vi skulle ta en promenad och sedan färga hennes hår. Ringde dit vid elva, men ingen svarade...hmm... konstigt.

Jaja, nu kommer Maria snart på kaffe i alla fall.

Precis nu ringde hon, svärmor. Hon hade dammsugit och inte hört :). Alex somnade nyss så jag får gå bort dit sen och färga hennes hår och dricka kaffe.

Dom håller på och måla om våran gård här nu. Den är Rosa nu och ska bli grå. Våran länga ska tydligen bli väldigt ljus grå hörde jag idag. Grå är helt okej, däremot ska dörrarna bli bruna. Hur tråkigt är inte det??

Niclas gjorde en häftig fotografering på våran gård. Vi bor på hörnet där det hänger en svensk flagga.

Klicka på länken och ta en tur på gården :P När bilden öppnats håll muspekaren över och klicka igen så förstoras den :)

http://data.fuskbugg.se/skalman01/----rosa.jpg

Klappa, klappa

Nu på morgonen har Alex lärt sig att klappa händerna. Så söt och duktig ♥

Väntar på att videoklippet ska bearbetas på youtube, så seeeeeegt :P ....lalalala....lala....lala....
Nä, men ååååååhhhhh. ska det behöva ta hela dagen?
.
.
.
.
.
.
TYDLIGEN!

Bara en timma och tjugo minuter senare var det klart :P




Dagens Facebookgrupp

Jajjemen, det är det :)

Alla vi som tycker det är svårt att andas under vatten!

Tv idag med :)

Ja onsdagar är också en ganska bra tv kväll. Tisdag och onsdag då är jag bänkad, annars blir det sällan tv, mest filmer i så fall.

Just nu kollar jag på biggest looser. Följer inte det egentligen, men det brukar gå precis när vi bänkar oss framför tv:n för att äta middag. Sedan kommer Draknästet på svt. Det är ett skit bra program. Uppfinnare och affärsmän får presentera sina idéer för ett gäng investerare. Dom säljer alltså en del av sitt företag för en viss summa pengar som dom behöver för att komma igång med sin idé. Skit bra faktiskt. En del uppfinningar är kanon bra :)

Efter det kommer veckans bästa program. Greys Anatomy. ME LIKE!


Glöm inte rösta på Alex föresten i ViFöräldrars omslagstävling. Puss

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=28513



Buse

Igår kväll ville ju Alex vara vaken. Han hade somnat, men sen hittade jag honom vaken i sin säng den busen :)







Idag blev det en lång promenad runt velingstorp med Maria och Ozzy, en sväng ner till MM på det. Nu väntar jag bara på att älskling ska komma hem. Ska laga lite Baconsallad med fetaost till middag. Nam nam nam :)


Dagens Gå ut outfit :)

Yey Paket!

Beställde ju lite kläder från KidMix till Alex i förrgår. Dom kom redan idag i brevlådan. Gött med snabba leveranser :)



Två bodysar från Pippi och ett par mjukisbrallor.
Byxorna fans även i svart, men var slut i strl 80 :(

Fick även med ett par gråa fingervantar i paketet. Blir bra till vintern.

Hej hopp!

Den här dagen har rullat på. Vi gick upp halv nio och jag började städa :)
Alex somnade sent igår. Han hade lagt sig vid nio, men vaknade igen och somnade inte om förän tolv. Så han blev trött redan vid elva nu på förmiddagen. Har precis tagit en förmiddas lur tillsammans, det var skööööönt.

Nu sitter han och äter banan. Han älskar banan, så fort jag visar honom den blir han skitgladd och börjar skratta och vifta med benen :P

Jag kanske ska ta och äta lite lunch jag med. Vi skulle träffat Beckah och Elmer nu på förmiddagen, men båda ungarna har ju sovit så vi får se hur det blir. Det är inte lätt att planera saker med ungar :D



...




Ingen sömn

Har det blivit idag. Jag är helt slut. Alex sov en bra stund i förmiddags, men då hade jag ingen lust att sova.
Nu är klockan halv sex och han har inte sovit någon mer gång. Lär bli trött snart så det går nog inte att hålla honom vaken tills nattdags. Typiskt när det är Tisdag min TV kväll!

Börjar bli hungrig, laga till litte spagetti och köttfärssås idag. Enkelt och gott! Konstigt, för jag verkligen hatade den rätten hela min uppväxt. Fast nu gör jag den iof på mitt sätt med matgrädde, vitlök och sweetchilli sås. Hatar när det bara smakar blaskig tomat puré.

Oh oh oh, jag hör lite gnäll. Vill det sovas lite kanske?

Jag och Alex ♥








Dagens skratt

Det är inte lätt med språket :D


Dagens Facebook grupp

Haha, hur ofta tänkar man inte något liknande?

VAFAN, VÄNTAR DU PÅ ATT HELA STOLPEN SKA BLI GRÖN, ELLER? KÖR!!

Tävling hos Geshiia



Jag är med och tävlar inne hos Geshiia om ett presentkort från Lillfinger.com!"


TÄVLINGEN AVSLUTAS den 25/5, klockan 00:00.
LYCKA TILL!

Ändrade mig.

Jag var färdig med designen inatt, men jag kände mig inte nöjd så för en stund sen gjorde jag om den. Nu är jag nöjd :)

Fick sova till 8 idag i alla fall. Är ganska trött, men inte så farligt. Är ganska morgonpigg av mig så det kommer väl om en stund.

Vi har ätit frukost och varit på promenad med vovven. Alex har absolut INTE bra morgonhumör. Då blir han lätt uttråkad, trött och tjurig. På kvällen däremot är han en underbar liten ängel. Man får hitta på lite trix för att stimulera honom. Det senaste är russin (både roliga att plocka med och goda att äta) och sätta fast hans matskål med sugpropp på bordet och hälla i lite vatten. Skit kul att få plaska lite :D.





Klar

eller ja, typ klar. Nu är jag så trött så jag svimmar snart. Orkar inte fixa mer. Hade velat att texten i headern har samma färg som i bakgrunden t.ex. Men nä, nu ger jag upp! Nu har jag i alla fall prövat för första gången och är ganska nöjd :D

Imorgon kommer Johanna vara väldigt, väldigt trött! Bäst att inte lägga Alex bredvid mig imorgon bitti, då lär jag inte ens vakna om han ramlar ner :P

God natt!

Designar :)

Hihi, sitter just nu och designar min blogg på pixlr.com som är ungefär som photoshop fast på nätet.
Jätte kul detta :). Har såklart min älskade pojkvän till hjälp. Tack för det hjärtat ♥
Han bara visar hur man gör först, men jag klipper, klistrar, väljer färger och grejar helt själv. Ska bli spännande att se om jag lyckas få ihop något :)

Im so exited that i just cant hide it...lalalala ***** :D


Tävling hos myddis




"Jag är med och tävlar hos madde om valfri haklapp,dregelskarf eller napphållare. 
Var med och tävla du också, tävla här!
Tävlingen avslutas 16/5 kl. 20.00 och vinnaren lottas fram!"

Snart middag

Kycklingen står och puttrar på spisen


Alex leker med vatten i sin skål :) Bra när man kan suga fast tallriken mot bordet.



Måste rensa!

I flera veckor har jag gått och tänkt på att jag måste rensa ur bland Alex kläder. Har fortfarande kvar alla kläder i 68 i hans lådor som är för små. Hittar ingenting när jag ska klä på honom för allt är en enda röra :)

Var nyss på dagens hundpromenad med Maria och sen blev det en kaffe utomhus. var rätt solig och gott när vi gick, men sedan blev det molnigare igen.

Alex har varit på riktigt argigt humör idag. Han gapar och slåss. Nu sover han igen fast det bara var två timmar sedan han sov senast. Riktig trött liten grinolle idag. Får se om han är på bättre humör när han vaknar igen.

Om man skulle ta itu med att vika tvätt då kanske. Tråk. Mycket roligare att surfa runt på tradera och barnklädes butiker. Var nyss inne och beställde lite billiga kläder från KidMix i strl 80, känns som att 74 inte kommer vara länge till.

Jaja, sysslor var det...

Dagens Facebook grupp

Denna stämmer ju såååå bra:)

Jag hatar när man ska sjunga med i en låt och artisten sjunger fel.


Hemsk väckning

Imorse vaknade Alex först runt sextiden. Jag la honom jämte mig och vi somnade om. Niclas låg på andra sidan honom. Nästa gång blev jag väckt av en duns! Jag flög upp och hittade Alex på golvet. Han hade vaknat utan att säga ett ljud, krypit iväg och ramlat ner. Han blev ledsen och rädd, men verkar inte ha slagit sig någonstans. Syns inga blåmärken eller något än i alla fall. Ja, det är lustigt. Någon gång händer det för dom flesta. Om man inte har sängen på golvet då.

Nu ska vi snart ut på Bamses morgonpromenad. Väntar bara på att Alex ska bli klar med sin smörgås.

Min kära Emmelie fyller år idag. 27 Bast! Grattis vännen!
Hon börjar också jobba idag på mitt jobb, Är så nyfiken på hur det går och vem hon jobbar med :)

Annars händer inte mycket idag. Får väl ta lite städning och tvätt som vanligt. Kul liv man har :P

Barn...

... är helt enkelt underbara. Jag hade varit iväg ett par timmar och kom innanför dörren. Då möttes jag utav min 8,5 månad gamla son. Han kom krypandes i världens fart och sa mamma, mamma! Då blöder hjärtat och livet är underbart! Finns INGENTING som kan mäta sig med känslan att älska sitt eget barn!




Tävling hos Lindet




"Jag är med och tävlar hos Lindet om en hemlig gåva (värd ca 200:-) från KidMix.
Var med och tävla du också, tävla här!
Tävlingen avslutas 23/5 kl. 18.00 och vinnaren lottas fram!"


Mammas Hjärta!

Du är mitt allt Alexander ♥


Fantasin flödar idag :)

Jag måste bara lägga till ytterligare en kategori Dagens Facebook grupp

Jag vet inte hur ofta jag får mig ett gott skratt av alla dessa roliga, dumma, knäppa, fyndiga och helt meningslösa facebookgrupper :)

Idag såg jag en grupp som min kära vän Beackah hade gått med i. Tyckte den var klockren!

Vi som tycker matteboken ska bli vuxen och lösa sina egna problem :D




Djur har också känslor!

Jag känner ett par som byter hundar lika ofta som en annan byter underkläder. Då menar jag också byter inte skaffar fler. På ungefär två år har dom hunnit komma till sin 6:e hund. Hallå vad tänker ni med? Om man inte har några känslor för sina djur och älskar dom, varför skaffa nya? En hund är ingen leksak som man kan kan sälja när man tröttnat på den för att man hittat någon roligare. En hund behöver trygghet och kärlek, precis som vi. En hund tyr sig till sin familj och älskar dom.

Personen som gör så här (det är en ut av dom speciellt) vill dessutom inte köpa valpar, vilket innebär att hunden har haft minst två hem tidigare. Stället där den föddes och dit den kom efter det. Jag förstår mycket väl om man säljer sin hund av rimliga själv. På grund av allergi eller att den är aggressiv mot barn. Är den totalt opålitlig ska den självklart avlivas om det finns risk för att den skadar en människa. Då ska det verkligen finnas risk för det och inte att den bara morrat till någon gång eller naffsat på en.

Första dagen jag hade varit och tittat på Bamse och valt honom var jag totalt förälskad. Han var då 5 veckor gammal. Jag skulle få vänta ytterligare 3 veckor innan jag fick hem honom. De veckorna var en evighet. När vi fick hem honom var det precis som att få ett barn för mig (nu i efterhand kan jag väl säja att ett barn är ännu bättre, men det är inte mycket skillnad.). Jag skulle ALDRIG kunna sälja Bamse om jag inte var absolut tvungen.

Jag har ingen som helst förståelse för hur man så lättvindigt kan sälja sina hundar och skaffa nya hit och dit. Tyvärr finns det inget man kan göra åt det heller. Enligt min åsikt är det en slags djurplågeri. Stackars hundar som får bli skickade hit och dit. Stackars säljaren som kanske älskade sin hund över allt, men hade inget annat val än att sälja. Vill inte den människan då att hunden ska få komma till et bra och kärleksfullt hem, där den får stanna och må bra resten av livet? Självklart vill man det.

En del människor saknar helt enkelt empati för djuren och förstår inte hur fruktansvärt elakt det är för hundarna som får ett otryggt liv. Hade det funnits något sätt att anmäla detta hade jag gjort det nu.

Mitt råd till denna människa är inte att ha en hund och behålla den. Mitt råd är skaffa inga hundar alls! Lämna det åt dom som faktiskt bryr sig om sina djur!

Dagens skratt

Bara för att hitta på något kul i bloggen inför jag här med en ny kategori Dagens skratt (Betyder inte att det kommer precis varje dag)
Det kan vara en rolig historia, en kul händelse är någon som råkat säga något dumt eller lustigt :)

Idag blir det en historia:

MOD det är att komma hem klockan 3 på natten efter en sen kväll med grabbarna möta kära frun i hallen som håller en kvast i högsta hugg och stillsamt fråga; städar du eller ska du bara ut och flyga?

STAKE det är att komma hem klockan 3 på natten efter en sen kväll med grabbarna, läppstift på kragen, möta en galen fru i hallen, Helt lugnt daska henne i rumpan och säga; nu är det din tur tjockis!

Haha

Var nyss inne på hemmakväll.se och skulle kolla om det fanns några nya filmer. Klickade in på "A perfect getaway" för att läsa handlingen och såg det här:




Boring!

Nu har jag jäkligt tråkigt. Inte för att jag orkar göra något heller. Kunde åtminstone funnits något roligt att göra framför datorn, men nej, inte ens det.

Käkade McDonals för en stund sen. Bläää. Vi äter inte skräpmat alls ofta nuförtiden, men det var ändå inte gott. Kanske för att jag var mer sugen på en smaskig Pizza :)

Lillkillen sover nu, men han lär vakna igen. Somnade vid åtta utan att ha ätit sin kvällsmat , var jätte trött sötnosen. Räknar med att han vaknar snart igen och är hungrig. Sen vet man aldrig hur länge han blir uppe. Har jag tur så somnar han igen om han äter en välling i sängen. Vi får väl se.


Valborg i övrigt :)

Förutom leta efter Bamse hade vi en trevlig valborg. jag och Maria var och handlade på förmiddagen. Det blev grillat fiskpaket till middag.

Man skär potatis i skivor, lägger dom på folie med flytande margarin under. Lägger på fiskfiléer, tomat, purjolök, dill och pressar ut citronsaft. Salt peppar och ännu mera smör på det. Packa ihop paketet och grilla tills potatisen är mjuk. Skit gott. Serverades med vitlöksbröd och till efterätt jordgubbar och grädde.

Sedan satt satt vi nere i baren en stund, men flyttade till tv rummet och såg på film. Åkte hem vid halv ett.

Alex var lite sugen när vi satt i baren :P


Räddad Bamse :D

Kommentarer

Verkar vara något fel på kommentarerna på min sida idag. Jag kan inte läsa några, står bara hittar inga kommentarer. Så om någon har skrivit som jag inte svarat på är det för att jag helt enkelt inte kan se det.
Hoppas dom fixar problemet snart. Är nyfiken om någon mer har skrivit kommentar till min novell :P

Korkad :)

I flera dagar har jag gått och dammsugit och tyckt att min nya dammsugare suger dåligt. Kollade påsen och den var inte i närheten av full. Antog att den kanske bara var dålig då då. Idag gick jag och dammsög och tänkte på dammsugarens namn. Ultra silencer. Kom ihåg att jag tyckte att den inte var speciellt tyst med tanke på namnet. Men idag var den faktiskt ganska tyst. Då kom jag på det. Alex har varit och pillat på den och sänkt den till lägsta nivån.  Självklart! hur dum får man vara. Suger den dåligt kollar man såklart sug styrkan...da!


Jakten på Bamse.

Igår kväll åkte vi till Maria och Fredrik för att grilla och ha det trevligt. När vi kom fram släppte vi Bamse (våran hund) utanför bilen så han kunde springa upp till huset själv. När vi kom efter upptäckte vi att han var borta. Antog att han sprungit runt till baksidan och kanske tatt en tur i skogen. Vi ropade på honom, men han kom inte.
Vi gick in och började förbereda maten. Han kommer väl tillbaka snart.

En timma gick. Fiskpaketen låg på grillen och Bamse dök aldrig upp. Nu började jag bli orolig. Maria och jag slängde på oss regnkläder och gick ut i skogen för att leta. Vi gick minst en halvtimma och ropade och letade. Ingen Bamse.
Vi fick gå hem igen och käka. Skit gott var det. Ska berätta mer om det sen.

Kvällen skulle snart gå över till mörker och Bamse kom inte tillbaka. Jag ringde polisen och anmälde honom försvunnen, ingen hade ringt dit om nån hund. Vi bestämde oss för att köra runt och leta en stund. När vi stod på altanen lät det precis som när Bamse skakar på huvudet, öronen floppar mot huvudet. Jag kikade in under altanen, hade gjort det också när vi kom tillbaka från promenaden, men jag såg ingen Bamse där.

Vi tog bilen och körde runt hela Vallås och ut i Örby. Stannade då och då och spanade ut över golfbanan och i skogen. Såg honom ingen stans. jag var så nära gråten nu. Vart sjutton hade han tagit vägen? Var han ensam och rädd, vilse i skogen och pissevåt av regnet? Började tro att jag aldrig skulle få se min lilla Bamse igen...

När vi kom tillbaka gick Maria mot altanen igen och lös in unde den med mobilen. Då såg hon honom. Han satt bannemej där! Han satt fast och kunde inte komm ut. I två timmar hade han suttit där och inte sagt ett ljud när vi ropat efter honom. Vi hade tittat där under flera gånger , men inte sett honom. Jag var lycklig att se honom kan jag lova!

Det tog ytterligare en halvtimma för grabbarna att få ut honom. Han kom inte under bjälkarna, det var för tajt mot marken. Altanen är precis nybyggd och vi började tro att vi skulle få dra upp plankor för att få ut honom. Tillslut hämtade killarna en räfsa och lyckades gräva upp jorden så att Bamse kunde få plats att komma ut!

Herregud vilken valborg. Stackars Bamse satt där i sammanlagt två och en halv timma.


♥♥♥