Boring i know!

Inte direkt någon rolig blogg just nu, jag vet. Men jag har kastats tillbaka till verkligheten. Jobba, vara vuxen och tjäna egna pengar och inte få dom på kontot från staten, haha :)

Efter jobbet idag blev det snabbt hem, vila en stund och sedan duscha och göra sig iordning. Begav oss till Borås vid fyra tiden. Gick till bion för att hämta ut biljetterna, men den hade inte öppnat än. Tog en titt inne på H&M under tiden. Köpte en tröja till Alex där det står "CAN´T HELP BEING SO CUTE" Vem passar det bättre på än honom?? ;-) oså fick han ett fempack strumpor också.

När biljetterna var hämtade gick vi vidare till Subway för en megamacka! Tog med Bacon, skinka, kalkon ost och massa sallad. Smaksens var det.

Och sen till kvällens höjdpunkt ECLIPSE! Den var skitbra såklaaaaaart, MEN inte lika bra som dom andra två, men jo det är twlight, det bara ÄR bra :). Maria som har fuskat och läst böckerna (hon kunde inte motstå frestelsen :) säger att den fjärde filmen (och femte eftersom fjärde boken ska delas i två filmer) händer det mycket mer. spännande. Synd bara att den kommer 18 november 2011... SUCK! nästan så att man lika gärna kan läsa boken nu, för man komme inte minnas allt. Fast näääää, jag vill inte veta vad som ska hända heller. Mycket roligare att uppleva det på film.

Alex har blivit passad av sin farbror Henke ikväll. Har såklart varit hur snäll som helst och när vi kom hem klockan nio låg han och sov. Knappt hunnit träffa honom alls idag, men nu är jag ledig i två dagar, då ska vi umgås och mysa massa!


Blixt och dunder!

Här har det visst satt igång med åskväder. Rejäla blixtar och grova smällar! Mysigt tycker jag :)
Har haft en så härlig dag idag efter jobbet. Satt hos grannen Helena och drack kaffe, tog en liten sväng med vovvarna och sedan åkte vi till Visko och köpte solbrillor. Alex tog en promenad runt Assberg med Helenas kille Johan så länge.

När vi kom tillbaka tog jag fram Alex lilla pool så han fick bada. Där satt han läääääääänge och plaska!
Sedan kom Emmelie och Johannes, då ville han såklart också bada i poolen. Tog lite bilder, men har inte orkat lägga in dom än.

Niclas kom hem med kinamat så jag slapp laga idag, gött för jag hade diskat, dammsugit och tvättat också.

Nu ska trött Johanna lägga sig. Imorgon är det jobb igen!

Bye bye!

Hej hopp!

Alex väckte mig klockan 5 imorse. Fick välling och somnade om så jag kunde sova en timma till. Måste varit riktigt trött för klockan ringde i en kvart innan jag vaknade :P.
Eftersom både Alex och Niclas är förkylda så har Niclas varit hemma med honom dom här dagarna så han har slupit barnvakt, men imorgon ska han passas halva dagen och sen även kvällen. Vi ska på bio med Maria och Fredrik, äntligen ECLIPSE!

Blev färdig tidigt på jobbet idag och var hemma redan klockan ett. Alex låg och sov och gör fortfarande nu en timma senare. Hoppas han vaknar snart så jag får pussa på honom. ♥





men åh!

Fasen, orka vara förkyld mitt i sommaren. Jag blev så jäkla tät i näsan ikväll på jobbet. Det är det värsta jag vet. Mår illa och får kvälvingar när jag inte kan andas ordentligt. Blääää!
Hoppas inte det varar länge den här gången. Så tungt och segt att jobba när kroppen är sjuk och inte orkar egentligen.

Idag fotade jag våra små fågelungar som bor under vårt tak. Tror jag fick till lite fina bilder. Har inte hunnit lägga in dom än. Förhoppningsvis hinner jag med det någon gång efter jobbet imorgon. Jobbar 7.30-14.

Vad tråkig man känner sig när man börjat jobba igen. Har ju inget kul att skriva, inte ens om Alex för jag har inte träffat honom på hela kvällen. Vi busade lite när jag kom hem förstås. Hans nya favoritlek är slänga sig baklänges i soffan eller sängen :). Helt galen är han ungen, bara "ramlar" bakåt med flit, sätter sig upp igen och riktigt trycker ifrån för att snabbt ramla bak igen. Söta galenrumpa!

Bäst att gå och lägga sig i tid. Ska bli intressant att få upp Alex klockan sex imorgon. Han går vanligtvis upp vid åtta.

Gnight!


Förkylda.

Jahopp. Det var ett snorigt gäng som vaknade klockan 7 imorse. Näsan bara rinner på Alex och han hostar, på mig och Niclas värker halsarna och näsorna är täta. Härligt med en liten familje förkylning :)

Emmelie var nyss här på kaffe och vi överförde lite bilder till henne på Johannes och några av hans kusiner. Har lite planer på annat vi ska fota. Men det ska bli en present så det kan jag inte tala om. Eller, ja det kan jag väl egentligen för personen läser inte min blogg, men ändå.

Idag ska jag mest ta det lugnt. Lite småstäd bara, men jag ska spara på krafterna till jobbet ikväll. Känner mig väldigt seg just nu, men det får bli väl.

Tänkte ringa försökringskassan och ändra lite i föräldrardagarna, men jag la på igen. 501 i kön!! Nej, tack!

Nähe, om man skulle ta och betala tråkiga räkningar då...

Söndag.

Inte mycket att prata om idag. Vi har veckohandlat, grejat liet, druckit kaffe i solen oh bara varit :). Vädret idag har varit helt perfekt underbart. Lagom varmt, blå himmel och strålande sol. Alex trivs som fisken i vattnet när han får vara ute mycket. Han har börjat säga lite mer grejer nu. Vo= vovve och Bå=boll. Han pekar på dom grejerna och säger så, så jag är säker på att det är det han menar.

Imorgon jobbar jag kväll, då ska Lillemor (Alex farmor) passa honom tills Niclas kommer hem. Vi jobbar parallellt i två veckor nu. Men jag jobbar inte alla vardagar eftersom jag har helger ibland, så det blir bara barnvakt vid några tillfällen.

Nu vankas det grillat här igen!

Sommar <3

Frallor

God morgon!
Jag, Alex och Bamse tog nyss en promenad till shell och köpte färska frallor. Om en stund ska dom ner i magen med ost och pepparsalami :-). Kanske ska väcka pappa Niclas med så vi kan äta frukost ihop för en gångs skull.

Igår fick jag ett jäkla skit brev från Inkasso. Hade visst glömt att betala en räkning från H&M. Konstigt nog hade jag satt den i pärmen för betalda räkningar. Ja, självklart har jag fått påminelser,  men öppnar jag brev från H&M? Nej, för jag tror bara att det är reklam för deras  H&M Club, så dom åker rätt ner i papperskorgen. Jaja, bara att bita i det sura och kanske börja öppna ALL post :P

Alex är förkyld igen, det är väl inte så konstigt med det växlande vädret vi har. Snoret rinner och han hostar lite.

Nu blir det frallor.

Fotat lite

Lekte lite med kameran ute på gräsmattan nu på eftermiddagen. Här är några av bilderna.





Tog en promenad med hunden senare, men orkade inte ta med mig kameran. Jag märker hur förändrat man ser på allting sedan man började fota. Ser sig omkring på precis allt och tänker på vilken bild det skulle blivit. Spelar ingen roll vad, blommor, buskar, kossor, ogräs, skjul, lyktstolpar, you name it! Man tänker på det hela tiden och ser allting på ett helt annat sätt. Ett positivare sätt faktiskt. Allt blir fint på sitt lilla vis. Härligt!

Jobb o jobb o jobb :)

Imorse ringde klockan 05.55 KUL! Upp och hoppa. Niclas var redan uppe. Alex väckte oss vid halv fem och sen kunde Niclas inte somna om igen. Jag gjorde mig iordning och åkte till jobbet. Dagen rullade på fort. Allt gick jätte bra. Tog en runda med alla nya människor som kommit under året jag varit borta (jobbar med hemtjänst om någon missat det.)

Efter jobbet åkte jag och handlade lite. Kom hem och mötte min oerhört glada son i dörren som stäckte ut armarna och sa "mamma". <3

Tog med mig honom ut på gården i solen. Han lekte med boillar tillsammans med sin Faster Felicia och hennes kompis Celine. Jätte kul hade han. Var nog ute nästan två timmar.

Nu håller vi på med maten. Färskpotatis, grillat kött och majs. Ska bli gott. Jag är VRÅL hungrig. Har hunnit med en tvätt och lite plock också. Första gången jag ens sätter mig ner nu på hela dagen. Trött? Svar JA!

Livet rullar på :)

Love.

Jag älskar min fina son väldigt, väldigt mycket! ♥


Va! Midsommar?

Nääää, det kan inte vara möjligt! Tydligen så är de det. Fasen vad allt går fort.

Vi hade först inga som helst planer idag då jag ska upp och jobba imorgon bitti. Börjar klockan 7...
Men vi blev nerbjudna till Niclas pappa på grillning och trevligt sällskap. Så det ska vi ta och göra. Får bli en lugn och inte allt för sen midsommarkväll. Känner inte att midsommarfirande för Alex är något att bry sig om i år. Nästa år däremot då kan jag tänka mig att gå till parken och dansa runt stång och hoppa grodor :)

Glad Midsommar allihopa!




Mobilen

Idag kom finally min HTC desire också. Har aldrig haft touch mobil förut. Ytterliggare en sak på listan att lära sig. SUCKA! Jag verkligen HATAR att lära mig tekniska saker. Så tråkigt, så ointressant, bläää. Men Ja, jag vill fortfarande kunna så jag får väl bara stå ut med den tråkiga lära sig biten...





Borås

Ska först bara berätta att Alex fick en present av gammelfarmor och farfar idag. En fin lastbil :)



Mamma kom vid halv tolv och vi åkte in till babyproffsen i Borås först. Ville köpa sulkyn så Alex kunde åka i den resten av dagen. Blev en röd/svart Carena. Alex fick den av sin snälla, snälla mormor. Tack!
Sedan åkte vi in till knalleland. Jag råkade köra fel ett par gånger och var måttligt irriterad, var massa trafik idag. Vi började med att gå och äta. Mamma och jag åt taco buffe och Alex fick korv med bröd :)

Sedan tittade vi i lite klädaffärer och sist gick vi till skopunkten där vi hittade ett par söta sandaler till Alex. Även dom present från mormor :)

Hemma igen tog vi oss en kaffe innan mamma begav sig hemåt. En trevlig, mysig dag har det varit!


På babyproffsen




Alex fick rida gunghäst i en affär :)


Vagnen


skorna


Men se där ja!

Solen tittade fram emellan molnen. Så underbart! Idag kommer nog bli en rolig dag. Just nu är Alex farbror Henke här. Han fick sova över inatt för han glömde nyckeln hem :P. Om en liten stund kommer också Alex gammelfarfar och gammelfarmor på kaffebesök. Efter det kommer min mamma hit. Oj va besök det blev :)

Jag, mamma och Alex ska ta en mystur till Borås. Vi ska titta på sandaler till Alex och en sulky. Har tänkt länge på att köpa det för att kunna ha med i bilen när vi ska iväg och så. Jäkligt jobbigt att packa in och ur den stora kombivagnen hela tiden.

Blir säkert fika eller mat i Borås också. Åh vilken mysig dag, det ser jag fram emot. Kameran åker såklart med. Men idag blir det vardagliga bilder tror jag, får se.

Försöker suga in allt som Niclas säger och lär mig om inställningar hit och dit och photoshop. Det är fasiken inte lätt att ställa in ljuset efter bländaren hela tiden och ändra på det ena och det andra för att bilderna ska bli bra. Men det går, jag kanske är bra på foto om 10 år. Haha! :)


Alex och så.

Dagen har varit seg får jag säga. Tog en promenad med Maria runt velingstorp. Efter det käka vi körv :P

Framåt eftermiddagen följde vi med Emmelie och Johannes bort till Elinor (Hannes mormor). Vi drack kaffe och ungarna lekte utomhus. Alex fick så klart gunga lite också, han älskar det. Idag lät jag honom gunga på min rumpa och han skrattade så han tjöt. Lilla sötkorv busen min.

Han är en jäkel på att klättra och greja. Kan utan problem ta sig ner för höga kanter. Han går ner med huvudet före, men han är otroligt lugn och försiktig när han gör sådant. Slår sig aldrig. Idag klättrade han i sin gåvagn, satte sig ner i den, ställde sig upp på knä igen och klättrade försiktigt ur. Jag trode han skulle ramla framstupa för han stod med händerna i golvet och smalbenen på kanten av gåvagnen, men nej han fixade det. Dutti pojke!

Nu ska vi strax se på film jag och älskling och hans bror. Ska se Alice i underlandet.Alex somnade vid halv åtta så jag hoppas inte han stör friden för oss.

Trevlig kväll!



Bildbomb!

Idag har jag känt att fotandet går aningens bättre. Det svåraste för mig är faktiskt just det estetiska. Har inte sysslat med så mycket kreativt innan. Så tidigare har jag varit ganska missnöjd med dom flesta bilderna. Idag känns det lite bättre. Det går framåt. Man kan ju inte vara bäst på allt med en gång, även om jag önskar att det vore så enkelt :P Här kommer dagens bästa foton.

Bild nr 3 har Emmelie klickat :)











Tråkigt fattig!

Gud vilken tråkig dag. Det är grått och finns absolut inget att göra. Pank är man också. Och eftersom jag har oturen att fylla år den 26:e mars får jag inga pengar från försökringskassan förän på måndag. Väligt snällt system. Alla som fyller från den 1:a till edn 20:e i en månad får före midsommar. Idiotiskt!! Nu har ju jag Niclas som får lön imorgon, men synd om alla ensamstående som inte får något förän på måndag.

Jahopp. Kan inte komma på att skvatt att göra den här dagen. Får väl bli kaffe och promenad som vanligt :)

Extern blixt!

Igår fick jag pröva Niclas externa blixt på kameran. WOW vilken skillnad. Något man verkligen måste ha. Problemet om man då är amatör/nöjes fotograf är att det kostar! Den blitxen kostade 4000 kr och nya objektiv kostar också tusenlappar. Men det är det värt om man verkligen vill hålla på med foto ordentligt.

Här ska ni få se skillnaden.

Bild 1:
Kamerans inbyggda blixt, blir kallt, tråkigt, dött.
Bild 2: Extern blixt. Varmare toner, mjukare, livligare.






Nu hade jag förvisso lite för stark blixt på, det går att sänka och höja, men ni fattar grejen.
Lite bättre inställd på den här bilden. Alex våldtar sin jätte nalle :D



Barn barn barn

Har varit ute precis hela dagen nästan. Startade hos Rebeckah och Elmer på morgonen. Drack lite kaffe och Alex fick gunga. Vidare till våran egen gård där vi satt ute med grannar. Gården var full av barn som vanligt. Har såklart passat på att fota massor av ungar idag :)

Framåt eftermiddagen tog vi en promenad med Anneli och Sebbe och sedan gick jag och Alex och sooooov,  det var gott! Märkte inte ens att Niclas kom hem.












Brand new day

Gick och la mig tidigt igår. Eller ja, halv tolv är tidigt för mig :) Alex sov till sex fick välling och somnade om till åtta.

Underbart att se fram emot denna veckan med härlig sol och lite värme. Hörde att nästa vecka skulle bli en värmebölja vecka. Typiskt när jag börjar jobba!

Nu ska Alex få på sig lite kläder så ska vi gå ut och njuta. Tror jag tar en sväng över till Rebeckah och låter Alex gunga på hennes gård. Här finns det inga gungor alls och bara vissa gårdar har bebisgungor, hennes har två. Då kan Alex och Elmer gunga ikapp :)

later!

Fotat ute

Tog en liten kvällspromenad med Alex och vovven och fotade. Kan inte säga att jag är särskilt förtjust i natur fotografering. Ganska trist faktiskt, men man får ju testa allt för att komma fram till vad man gillar :).









Gooood Mat!

Gud vad gott jag åt till middag idag. Enkelt, snabbt och skitgott!



Färskpotatis
Gräddfil med hackad rödlölk
Kallröktskina med Creme Bonjour Blue
och lite sallad i
Dill på alltihopa

NAM NAM NAM!

Min busiga prinskorv!

Lite bilder från i morse när jag och Alex busade :). Bilderna är tagna med Canon EOS 550D, men har inte trixats med någonting :)










Försökte fota honom ute lite förut också, men han var så trött så han var för svårflörtad :)


McFlurry marängswiss

Mmmm så god den var!

Krämig mjukglass med vaniljsmak, små söta maränger och chokladsås med banansmak. Den var riktigt mumma faktiskt. Ja vet, den har funnits länge nu, har bara inte kommit mig för att smaka tidigare.




Fastnade.

Igår tänkte jag att jag skulle sitta en liten stund och leka med bilderna. Men nu fungerar jag så att har jag bestämt att jag ska göra något så måste jag bli klar med det. Vilket resulterade i att jag inte var i säng förän klockan ett. Alex vaknade klockan sex imorse. Måste verkligen skärpa mig. Behöver mycket mer sömn än jag fått senaste tiden.

Vi tog en promenad bort till Shell och runt, sedan blev det en kaffe på ballkongen hos Emmelie. Solen skiner idag, ska försöka vara ute och fota lite senare. Just nu är gräsmattan fortfarande våt.

later!






Min vackra mamma ♥

Lyckokträff!

Jag satt och klickade med kameran bara för att leka lite. Lyckades då ta denna bilden:

Mette Marit av Norge snyggast på bröllopet?


Kameran

I fredags kom äntligen min UNDERBARA Canon eos 550D. Me loves it alot!

Har inte haft så mycket tid i helgen att fota och så, men lite har jag testat. Mest tagit kort på skit saker för att testa inställningar och så. Nu har jag även suttit och fixat med ett par bilder på Alex för att lära mig lite sånt också. Vilken djungel av grejer, jag blir TOKIG! Inget tålamod alls för sånt. Jag gillar att bara kunna, inte behöva lära mig :).

Ska skriva mer om vad jag tycker om kameran längre fram. Måste få mig en riktig bild först.
Jag är i alla fall såååå glad över att ha en sån här i min ägo!







Trött! + besök

Shit, mina ögon är som grus. Jag kände inte alls på jobbet att jag var trött, men i bilen hem. Hade kunnat lägga mig och sova ögonaböj, men det har jag absolut ingen lust med :)

Jobbet var helt okej. Roligt att träffa en del som blev jätteglada att se mig igen. Särskilt en av mina favoriter som sa: "Jag minns när du skulle sluta och då tänkte jag, gud va lång tid hon ska vara borta." :)
Men nu är jag tillbaka. Behöver komma in i rutinerna igen, kände mig lite långsammare än vanligt. En del har ju förändrats också som jag måste lära mig. Men annars gick det bra och dagen gick fort.

När jag kom hem hade Niclas städat, diskat, dammsugit och tvättat TRE tvättar. Duktig karl! :)

Mina föräldrar och min morfar kom på besök. Morfar kommer ifrån Trinidad och nu bor han där minst 6 månader per år. Han var hemma på en snabbvisit nu och reser tillbaka igen på tisdag. Därför ville han såklart träffa lilla Prins Alex innan han åker :).

Just nu sitter jag och pillar lite i photoeditor och lär mig att retuschera och trixa lite. Ska strax skriva mer om det :)


Alex och gammel Morfar


Min mamma


Min pappa

Jobbe!

Får slänga ihop ett snabbt inlägg så här på morgonkvisten. Har nyss varit ute med hunden och strax bär det av till jobbet. Första dagen på nästan precis ett år. Vart tog tiden vägen? Tillbaka till verkligheten. Blandade känslor med alltihopa. Kommer sakna Alex idag. Mammas stora fina prins ♥

En sak är säker, jag kommer vara trött, trött, trött! :) Men det ska nog gå bra. Ska bli kul att se om mina tanter och gubbar känner igen mig.

Ha en bra dag!


Fääääästen!

Hade riktigt, riktigt kul med tjejerna igår. Började med att bygga ett 9 meter långt partytält. Gick bra med lite hjälp av en Karl. Behövde hans muskler :P Under tiden skötte Marina grillen så det var bara att äta när det var färdigt. Det var jäkligt gott med mat och efter den började alkoholen verka :). Vi var otroligt skämmiga, högljuda, snuskiga men framför allt glada! Skrattade så vi tjöt och fick ont i magen.

Kvällen avslutades med ett kraftigt bråk med Niclas på grund av en bild han ogillade. Man tänker inte alltid så långt i onyktert tillstånd. Men ja det är löst nu.

Tack Tjejer för en skitkul kväll!

Vill ni se bilder? Kolla in mappen från Beckahs FB här: Tjejfest!

Typiskt!

Klockan fyra i morse var det bara att kliva upp. Då var Alex pigg, glad och tjötig! Hade gått och lagt mig klockan ett så jag var lagom pigg. Försökte få honom att somna om bredvid mig, men det gick inte. Han skulle upp och klättra på sin pappa, pussa på honom och banka honom i ryggen. Kan erkänna att jag faktiskt somnade igen i soffan. Vaknade av att han stod och petade mig i ögonen :)

Vid sex tiden fick jag honom att sova en stund till. Gick upp vid åtta. Däremellan blev jag väckt igen av Niclas väckarklocka. Nu är jag lagom pigg. Hoppas att jag kan sova en stund när Alex vilar sen. Måste ju orka med ikväll och vara på topphumör! Det tror jag nog ska gå bra :)

Niclas pappa dök upp precis när vi vaknat. Blev en kaffe med honom och Emmelie kom också ner. Trevligt, trevligt. Ska åka iväg och handla lite sen. Kött att grilla ikväll och blanddricka :)


Dagen idag.

Beckah kom tillbaka bara en stund efter pojkarna somnat. Så vi tog oss en kaffe och tjöta lite. Efter en stund dök Maria upp också. Tog en promenad tillsammans med henne, Annelie, barnen och hundar.
Efter det var Maria snäll och hjälpte mig färga håret. Blev en Mörk violett färg. Verry Nice. Kommer väl se sådär ut på partyt imorgon, färgen har inte försvunnit riktigt från huden än, men det gör inget :)

Alex sov mellan kvart över fyra till halv sju på eftermiddagen, men helt otroligt nog lyckades jag lägga honom nu vid tio. Hoppas att han fortsätter sova. Har varit ute mycket idag också, så han är nog trött.

Ikväll har Niclas högtryckstvättat plattorna i trädgården och jag har grillat fläskfile. Lika gott som vanligt.
Nu ska vi bara ta det lugnt och inte göra nåt!

Jaha, det var visst en liten gumma några gårdar bort som skriker efter mig. Bäst att lyda order! ;-)

Oså några bilder på sötisarna idag ♥












Prinsar ♥

Ha! Det är väl inget problem att ha två. Kolla bara här:


ZzzZZzz :)

Ny dag

Alex vaknade halv åtta imorse och då gick vi upp. Av någon anledning blir jag full av energi när jag går upp tidigt. Har redan städat hela lägenheten, diskat, dammat, dammsugit och torkat golv. Alex har såklart hjälpt till :). Det är jättelätt att dammsuga när han drar ut kontakten hela tiden och vrida ur moppen är inga problem, när han klättrar på hinken och står ivägen :) Men damma! Det är han bra på lilla plutten.






Om en liten stund kommer Rebeckah med lilla Elmer. Jag ska pröva att ha tvillingar i några timmar medan hon ska iväg :). Ska bli trevligt för Alex med en kompis hemma en stund.

Puss!

Dagens skratt

Jimmys oerhört glada farfar! Hahahaha (taget från youtube)


Fika

Kom hem från Kinna för en stund sedan. Var en skön promenad i värmen med ett fika stopp på skrädderiet. Perfekt härligt väder idag för sådana äventyr :). Alex var överlycklig för att det fanns fåglar att peka på. Han förstöde friden för alla andra fikare med sitt gapande, haha. Han är för söt ♥. Elmer och Alvin gillade fikat. Alvin tyckte särskilt om "Pakrickan" :)











Alex somnade i vagnen på vägen hem, efter att jag fått elda fram nappen ut ett oöppnat packet. Snacka om intrångssäkert :P.

Om en stund väntar ytterligare en promenad med Maria och hundarna.

Aufwidersehen!


sol, sol

Härligt att vakna till en blå himmel och strålande sol. Alexander somnade halv tio igår och fortsatte sova! YES!

Idag ska vi vara ute. Ska ta en promenad till Kinna med Beckah och barnen. Gå till bolaget och ta en fika. 70% rea på Jc idag, men där finns la inget kvar com är roligt vid det här laget.

Jag undrar när kameran tänker dyka upp. Är ju perfekt väder att fota i nu :(

later!

Halvlek

Så har halva juni bara försvunnit, helt bortblåst bara sådär *poff*. Fan va tiden går fort. Jag börjar jobba på söndag, jobba... Ska bli roligt att komma iväg, men åh vad jag kommer sakna alla goa morgonstunder med min prins ♥

Har tjötat med morsan i telefon typ en timme nu på kvällen. Mycket skit att snacka om :). Alex somnade nu för en stund sedan. Jag ber till gudarna (som jag visserligen inte tror på ett smack) att han inte kommer vakna igen.

Undrans om kan tigga till sig den där massagen idag. Värker allt i axlarna och ryggen efter mitt rockringande idag. Skit va det är skitjobbigt. Man är helt slut i midjan efter bara några minuter. Kan ju hoppas att det hjälper så småning om.

Ha en trevliger kväll!!

Såhär gick det

Alexander skötte sig exemplariskt och visade upp de flesta av sina kunskaper. Vi pratade mycket idag om hur det går, vad han kan och vad han äter. Han var jätte duktig, tyckte hon. Tillfreds, snäll och charmig med sitt leende som vanligt. Han hade inte vuxit så mycket på längden som jag trodde.

8
månader:  8570 g
73 cm

10
månader: 9570 g
74,5 cm

Alltså ett halvkilo upp i månaden och vuxit 1,5 cm. Jättebra tycker jag, liten men naggande god :D

När vi skulle gå vinkade Majlissi hejdå till honom. Han vinkade tillbaka och sa "da da" :)

Nu sover han och han ska inte få sova mer sen idag. Han SKA lägga sig klockan 21 och därmed basta!!!!


Bvc besök idag.

11.30 ska vi ner till Bvc idag. Ska bli spännande att se hur han har vuxit idag. På 8 månaders kontrollen vägde han 8570 och var 73 cm lång. Annars tror jag inte det är något särskilt därnere idag. Om hon sa något till mig sist så minns jag inte det nu :P

Igår somnade Alex klockan halv ett. Då hade han varit vaken sedan fyra på eftermiddagen. Skitunge. För några dagar sedan sov han bara en gång på dagen också, men då vaknade han klockan två. Jag kunde gå och lägga honom vid nio på kvällen och allt var frid och fröjd... tills han vaknade efter en timme och var pigg igen! Inga sätt funkar helt enkelt. Hoppas bara att han kommer ur det här snart.

Som tur är, så är han åtminstone pigg och glad och inte trött och gnällig i flera timmar och vägrar sova. Nej, han är så lycklig så. Vi hade riktigt roligt åt honom igår kväll. Niclas försökte med sin studsa i knät och lyssna på hårdrock metod i över en timma. Alex ville inte sova, han ville digga med och hoppa :)

Han är för övrigt skit söt idag i vit skjorta och blårutiga shorts :)






Sketonge!


Alexander har haft det roligt


Han gjorde bäst i att rymma!


Tur att han sopa upp efter sig :P



Måndagslistan 14/6

Här kommer veckans måndagslista. Har inte hänt nåt särskilt direkt, Men jag ska nog kunna knata ihop något :)

Jag är glad för att:

♦ En person i min närhet misslyckades (ja det är något att vara glad för)
♦ Alex har börjat dansa och "headbanga"
♦ Mamma och Pappa har köpt en pool till Alex
♦ Det sägs att solen och värmen ska komma tillbaka i veckan
♦ Min kamera borde snart dyka upp
♦ Jag ska få helkropps massage av älskling ikväll (och då menar jag massage, inget annat, fy så snuskig du är!) ;-)
♦ Alex bli 10 månader på torsdag
♦ Vi ska ner till Bvc imorgon och kolla läget :)
♦ Hade en trevlig grillkväll med grannar igår
♦ Ska festa med Beckah på fredag

Ja, det gick ändå. Trevligt att man har lite att glädjas åt :D

Sovmorgon

Alex sov enda till kvart över tio i morse. Inte så konstigt med hans jäkla kvällsvanor. Här blir det då inget barnförbjudet. Orkar man ju inte tillslut :P.

Idag har vi varit hos Alex farmor en sväng. Han fick lite glass. Den skålen tyckte han var rolig att använda som hatt... behöver definitivt ett bad ikväll! :)






Här är några bilder på Alex och Sebbe från igår också.








Nu sover Alex middag. Blir en sovstund idag och hålla honom vaken tills han somnar stående ikväll, så kanske, kanske han inte vaknar igen :). Efter Alex sovit ska han få lite mat och sedan blir det en sväng till affären. Borde egentligen planera mat för hela veckan, men jag har verkligen noll fantasi.. Nåt förslag på enkel, billig mat?




Tack och godnatt!






...

Jag ska sluta säga något, tro och ha åsikter om Alex läggning. Hitills har jag prövat sova en gång per dag, sova två gånger per dag, sova ut andra gången, bli väckt andra gången, gå upp tidigt på morgonen, gå upp sent. Alla alternativen leder till samma sak. Alex är pigg som en mört på kvällen och vill gå och lägga sig runt 12-01. Grejt Alex, grejt!

Vad sägs om att sova lite nu mamma vill ha barnförbjudet!! :P

(Sorry mamma och pappa, jag är vuxen nu) ;-p

Tårta och grillkväll

Stack ju över till Annelie och Stefan förut. Åt lite tårta, drack massa kaffe och tjötade. Emmelie och Johannes var också med. Efteråt gick vi hem och Alex somnade i en och en halvtimma. Vaknade sju på kvällen. Tror att det är bättre att han får en eftermiddagslur även om det blir sent. Han lägger sig åtmintone tidigare då än om han somnar vid nio och vaknar igen.

Lite senare kom Annelie och Stefan över till oss och killarna grillade. Vi käkade fiskpaket och dom lammkotletter. Var en trevlig middagsstund med grannfolket :P Alex var totalt överhypad när dom var här. Gud vad han ska låta, banka, vröla och spexa när här är främmat. Det kan man kalla Attention whore om nåt ;)

Här kommer videon också när Alex diggade loss med Johan förut. Filmade med mobilen som inte hänger med så bra, men man ser dansen ändå.


handlat.

Har jag gjort nu. Alex fick följa med för att få komma ut lite. Han tjötade på som vanligt och pekade på folk :P.

Strax ska vi över till Annelie och Stefan på lite tårta. Stefan fyllde år häromdagen. Jag är kaffesugen som fan, så det ska bli gott. Sedan hoppas jag att det inte börjar ösregna för vi ska grilla fiskpaket idag. Nam, nam. Ända gången jag får äta fisk för Niclas gillar bara den fiskrätten.

later!

Kaffe!

Vet ni vad? Jag har för ovanlighetens skull vart hos en granne och druckit kaffe ;-).

Alex var såklart med. Han är en riktig dansare nu. Satte på musik och han skaka loss rejält. haha. Det är för gulligt med små knattar som dansar. Sitter han på golvet brukar han "headbanga". Filmade honom lite, slänger upp det senare.

Nu ska jag ta tag i disk och föröka väcka min jäkla karl som bara sover och sover!


01.05

Försöker lägga Alex igen med en skvätt välling. Har suttit och tittat på Beck filmen och han har faktiskt varit jätte gullig och snäll. Suttit på golvet och tittat han med eller pillat med leksaker. Ibland är han bara för super söt. Kryper fram till mig, säger mmmm och pussar mig på munnen. Jag är så kär i den lilla grabben så jag tror jag spricker!


hans ögon är fantastiska ♥

Men åh! + film

Samma visa om igen. Han vaknade, fick välling, men somna han om?? NEJ. Nu ska vi vara vakna igen. Suck!

Han sitter och jobbar med pappa nu. Jag höll på som sjuttan med att göra en ny header. När jag väl var färdig upptäckte jag ett fel och orkade bara inte göra om allt igen. Så nu gör Niclas det istället. Han jobbar mycket fortare än mig :-). Men han har mallen på den jag gjorde framför sig, så det är jag som designat den. Bäst att säga det, för han vill nog inte förknippas med min "konstiga" stil :)

Har inte blivit av att jag kollat på filmen än. Fastnade framför datorn som vanligt. Får väl ta och se den nu då så får Alex krypa omkring och störa...

Blir denna Beck filmen:



Har redan sett nästan alla, men missat denna. Handlingen verkar ju skitspännande:


sleep tight beautiful child

Nu har min lilla Älskling somnat i min famn. Lite tidigt än, så han kommer säkert vakna igen. Han har inte ätit välling innan så jag hoppas det kan söva honom sen.

Jag ska ta en promenad med vovven nu och sedan se på film. Ska nog se en Beck film hade jag tänkt. Blir för mig själv då Niclas hatar svenska filmer :).


Sov gott mammas hjärta ♥♥♥

ding ding ding

Har egentligen absolut inget att skriva. Råkar bara ha tråkigt :)

Dom här gråa dagarna är ju otroligt trista. Har umgåtts med Emmelie lite och kollade in sista greys avsnittet förut. Lillplutten är också uttråkad och tjurig när vi inte kan gå ut något. Längtar tillbaka till sommarvärmen som var ett tag. Lustigt hur allt känns mycket roligare av lite sol.

Nästa vecka kommer nog kameran, ska bli kul att leka lite med den. Får väl börja läsa på lite om hur man använder inställningarna kanske. Ska bli skönt att få bättre kvalite på bilderna mot min nuvarande skitkamera :)



Äter russin :)







hmmm

Jag som trodde igår att rutinerna för Alex hade ordnat upp sig. Det tyckte tydligen inte han var alls bra. Klockan halv ett fick jag äntligen han att somna igen efter att ha lagt mig med honom , släkt lampan och låtit honom vrida och vända sig tills han somnade. Pust! Vi gick upp halv tio idag. Nu ska han hållas vaken till mitt på dagen så får jag försöka igen.

Är lite oroad över detta när jag ska börja jobba igen. Kommer ju vara helt död om han ska vela och vara vaken så sent på kvällarna. Niclas får ju såklart ta hand om det, men jag är extremt lättväckt och kommer ändå störas av det. Jaja, får se hur det går.

Igårkväll fixade jag all disk och plock. Att för en gångs skull vakna och inte behöva tänka på städning är helt underbart kan jag lova :).

Nu ska jag ta en kaffe hos min kära Emmelie!

Vaken igen...

Alex bestämmde sig visst för att han bara skulle ta en powernapp mellan 21-22. Nu är han superpigg och överaktiv. KUL!... ... ... ... ...



Niclas är lite arg på sitt dataspel i bakgrunden. Haha!

Äntligen rent!

I ett par månader har min tvätt luktat unket och surt. Jag har haft dörren till maskinen öppen, men det har inte hjälpt. Så idag körde jag maskinen tom med en skvätt ättika i. Därefter tvättade jag en 40 tvätt och voila, det doftar RENT och gott. Jag var tvungen att stå och sniffa på varje plagg innan jag hänge upp det :).

Så om någon tycker att jag har luktat konstigt, nu vet ni varför :P

Nu ska jag strax luta mig tillbaka och titta på det sista avsnittet ev greys anatomy. Lillgrisen somnade vid nio. Sköööönt :)


Alex idag.



Leker med vatten





Mammas badkille! ♥


mätt och belåten.

Har precis käkat middag ala Niclas. Blev Ris och tonfisk sallad. Det var enkelt och gott!

Vi hann precis gå ut med hundarna och handla förut innan regnet satte igång igen. Gud vad trist detta gråa är hela tiden. Solen tack!

Köpte ett paket svenska, söta och goda jordgubbar också. Ska ta och göra iordning dom nu till efterätt.

Ikväll blir det nog film igen. Då hoppas jag att Alex tänker gå och lägga sig så man får lite peace. Tror det kommer gå bra för han sov två timmar mitt på dagen idag, så det blir ingen sen kvällslur. Tänk om man kunde hålla det så varje dag...

För övrigt tjatar han konstant nu. Långa härliga ramsor med blaha blaha, oså nickar han åt sig själv. Mest är det "titta där" och peka på allt. Det hör jag typ 570 gånger om dagen :P

jordgubbar var det ja. Smaskens!


The Wolfman

Igår kväll såg vi filmen The Wolfman. Den var ganska seg och långtråkig faktiskt. Hoppade till några gånger då något flög fram i mörkret, men Nej. Den var inget vidare. Jag gillar ju skräckfilmer, men den här var inte ett dugg spännande!


Utvilad.

Alex somnade klockan 12 igår kväll. Som tur var sov han ända till 10 imorse. Har sovit så gott, så nu känner jag mig pigg och utvilad. Härligt.

Om en stund kommer Maria hit. Vi ska handla och ta en promenad med vovvarna. Än så länge är det uppehåll här, fast det är grått och trist.

Bokade biljetter till premiären av Eclipse imorse. Ska bli skoj att se dan. Som vi har längtat! Synd bara att man får vänta till hösten 2011 innan den sista filmen kommer :(. Den som väntar på nåt gott...

Nu ska jag klä på mig efter min dusch. Tur att badrum har frostade fönster, när jag klev ur duschen stod målaren utanför och målade :)

later!

Hej.

Idag har bloggen varit efter. Jag åkte till mamma och pappa i morse pga familjegrejer jag inte kan skriva om här då det inte handlar om mig.

Vi har varit där hela dagen och inte gjort något. Alex har busat omkring och jag har varit mest trött. Kvällen igår var orolig och omtumlande, plus att Alex inte somnade förän halv ett! Hårdrocksgruppen inflames lyckades söva honom tillslut :)

Ikväll är Niclas kusin Veronica på besök så nu ska jag umgås och titta på film.

Bye

Dagens skratt

I bilen på väg hem från Kinna:

Hannes: Muuuuuu

Jag: En Ko.

Jag: Iiiiihöhöhö

Hannes: Iiiihöhöhö

Jag: En häst.

Jag: Nöff nöff (gör ett riktigt grisljud)

Hannes: Mormor!

:D:D:D

Kinna tur.

Jag och Emmelie tog en sväng till Kinna med barnen. Kollade in JC som har 50% utförsäljning pga konkurs. Förstår att dom har det, jag handlar aldrig där och hittade inget nu heller. Jo, köpte ett skärp, det var allt.
Det startade visserligen igår så en hel del har säkert försvunnit. Bland det som fanns kvar var det nästan bara strl S och XS, kommer jag inte i.

Vi gick vidare till Kappahl där jag köpte strumpor till mig och Alex och två par kallingar till Niclas.
Sedan var det fika dax. Åt en halv baguett med räkröra och Alex fick smaka lite av Hannes bulle :).
Avslutade med en tur till Netto och Extraplanet där jag köpte såpbubblor. Det gillar Alex att titta på.

Nu är vi hemma igen och lillen sover som en gris. Tänkte jag skulle bara slappa nu. Har verkligen inte orkat göra någonting idag i detta gråvädret. Ingen lust att göra något inne eller ute. Får vänta in helgen och bättre väder helt enkelt.




Till alla Greys fans!

Fuskade och kollade på kvällens avsnitt nu för att vi ska ju se på film ikväll. Det var en av dom bästa och mest spännande avsnitten på länge. Missa det för sjutton INTE!!


Jag har följt Greys anatomy sedan första avsnittet. Tycker det är så jäkla grymt bra. En del tycker att det har tappat stinget. Vi är trots allt på 6:e säsongen med 24 avsnitt i varje. Visst, en del av avsnitten kan vara tråkiga och vissa av huvudpersonerna händer det inte så mycket med längre. Däremot har dom tagit in nya bra karaktärer och det har behållt sin söta charm och humorn är oslagbar. Me love Greys Anatomy. Hoppas det aldrig tar slut :)


Present

Igår fick Alex en stor present av sin farfar. En gung.. djur! :) Han älskar den! Sitter och hoppar på den allt han kan. Lite för liten för den ännu, men kul ändå. Tack Farfar!







kom kom kom

Åh gud vad jag längtar ihjäl mig efter kameran :D. Fota, fota! Det bästa av allt nu är att JAG bestämmer över kameran och kan fota hur mycket jag vill, när jag vill och vad jag vill. Åååååh vad jag är glad!! :D

Hade svårt att somna igår kväll. Har fått Alex förkylning och fick sån jäkla rethosta. Munnen vätskade sig onormalt mycket och varje gång jag svalde kliade det i halsen och jag började hosta. Så jäkla irreterande.

Nu sitter man här med morgonkoppen kaffe och världens finaste son äter sin smörgås. Regnet öser ner så dagen blir väl instängd igen. Ikväll ska vi se på film. Blir nog Wolfman.

later!






Music boy

Alex diggar musiken. Han satt och gungade och sjöng med :P





Hoppsan!

När jag kom till Maria imorse kom hon till dörren och hälsade på oss. Då passade lilla Cindy på att rita på Marias vita vägg med en rosa färgpenna :). Som tur var gick det att sudda bort det mesta, men lite syns det ändå. Man kan inte lämna blicken från en tvååring många sekunder!

Hon passade Cindy fram till tolv. Sedan skulle vi på promenad precis när det började ösregna. Jag blev pissevåt, men promenaden var go ändå.

Nu har jag diskat, städat upp lite och slängt in en tvätt. Ska vidare till Emmelie på kaffe.

*längtar*

God morgon.

Jag tänker börja dagen med att ta en tripp till Maria i Kinna. Hon sitter barnvakt åt lilla Cindy 2 år. Vi ska dricka lite kaffe och senare te en promenad.

Alex roar sig nu med att krypa efter Bamse. Hunden inte lika road av detta :D

Nä nu ska jag packa ihop oss och åka.

Later!

Grymt!

Satt och kollade in lite om kameran som ska anlända i mitt hem. Tydligen har den Full HD videoinspelning också. Man kan till och med göra filmer i bra kvalite. Detta kan bara inte bli bättre! :D

Gick och handlade med mina två pojkar förut (Alex och Bamse). Passerade en grön fin äng full av gula smörblommar. Perfekt att ta vackra sommarbilder på. Nu har ju lite tråkigare väder kommit tillbaka, men jag hoppas verklligen det blir fint igen under den här testmånaden då vi ska prova och recensera kameran. Vill verkligen ut i naturen och fota fina bilder.

Har ju massa söta obejkt förutom  mina egna. Vill gärna fota pluttisen Johannes ihop med Alex. Få några fina kompisbilder på dom. Dom är ju trots allt "bröder" :). Och fina utomhus porträtt på Hannes.

Utöver bilder på barn och sånt så vill jag pröva att få till andra häftiga bilder och använda lite olika inställningar för att få till skärpedjup, skuggningar, motljus osv. Shit vad jag är glad åt detta. Jag kommer bli helt såld. Niclas pratade lite om inställningar och sånt.  Då började lite komma tillbaka från skolan. Jag gick ju media och hade foto som ett av huvudämnena. Dax att gräva fram dom där kunskaperna.

Pappa är förresten också en källa till kunskap. Han fotar också och kan allt sånt där med inställningar och ljus o skit. Han var måttligt avundsjuk :P




Måndagslistan

Här kommer veckans måndagslista som ursprungligen kommer från jennyn.blogg.se

Idag är jag glad för att:

Jag och Beckah ska få en Cannon eos 550D (Den var svår att lista ut va?)

Niclas ska lära oss att fotografera med en systemkamera :)

Jag har ätit mycket mindre sött den här veckan

Vi har haft fantastiskt sommar väder som jag hoppas kommer tillbaka

Min pappas släkt har fått träffat Alexander och tyckte han var super charmig

Niclas har designat en T-shirt som många vill köpa :)

Jag har fått höra massor utav gånger hur söt Alexander är ♥

Jag har lätt för att släppa saker och gå vidare. Betalde räkningen för min krossade bilruta utan att blinka
:P

Alexander har gett mig många goa skratt och mycket kärlek (varje dag sedan den dag han föddes).

Jag älskar mina vänner och alla som jag känner och umgås med!











YEEEEHAAAAAAA!!!

Det är inte sant! Jag tror jag svimmar! Jag och kompisen Beckah blev utvalda som testpiloter hos smartson. VI ska få pröva varsin Cannon Eos 550D. Jag kan inte fatta att det är sant. Backah såg det först och ringde mig när jag var i affären, där kunde jag ju inte jubla så högt som jag ville. Haha. Detta ska bli så jävla skoj.

Har redan övertalat Niclas att vi ska få en egen privatlektion här hemma i studion :). Fan va NIIIIIICCCCCCCEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tack så mycket Rebeckah för att du anmälde mig med dig. Jag vet att det är din förtjänst :). Tack, tack, tack! Love You ♥






En sån där grå dag.

Blickar fram mot en vecka i molnen och regnets tecken. Som det ser ut nu på SMHI är prognosen inget vidare. Det är så tråkigt att försöka hitta på saker inomhus. Alexander stormtrivs ute och roar sig lätt själv med att plocka gräs, titta på andra barn, krypa omkring osv. Hemma är det svårare. Inte lika spännande att vara mellan samma väggar som man alltid är.

Får se till att hälsa på folk och hitta på småsaker i veckan ändå. Jag har ju bara två veckor kvar tills jag börjar jobba igen...

Dagen har i alla fall hittills gått till så att vi gick upp, tog en promenad med hunden i duggregnet, hade Emmelie på kaffe besök, diskade och röjde. Alex sover nu sin middagstur och jag sitter här. Ska leta upp nåt gott recept att laga till middag. När han vaknar tänkte jag gå till affären om det inte totalt spöregnar.

Idag fick Alex för sig att man kan klättra i gåvagnen. Han lyckade klättra upp och sätta sig i den helt själv :)






När man nu ändå måste vara inne så är favoitplatsen badrummet. Tvättmaskinen är alltid spännande och annat som finns därinne :)





Nu, ME TIME!
Välkommen åter :)

lugnt.

Har varit en lugn dag. Hade svärmor med man på besök. Dom hade med sig rabarber paj, JA jag åt den. Det kommer bli lite fuskande med sockret. Det är ju sommar för sjutton! :). Jag köper i alla fall inte hem någonting och låter bli på veckorna, vilket är en grov skillnad mot innan.

På kvällen åkte jag till bingohallen med Emmelie. Vi vann inget som vanligt, men det är skönt att komma bort. Kan tänka mig att en del tycker det är löjligt och att bingo är för kärringar. Kan säga att dom flesta där är medelålders och det är faktiskt KUL!

Stod och skulle öppna vårat vardagsrums fönster förut. Det satt fast så jag fick banka och putta. Då hör jag Alexander bakom mig stå och asgarva. Vände mig om och han står vid bordet och skrattar och pekar på mig! haha, han tyckte visst det var skitkul att jag fick kämpa :P

Tog en svängom med rockringen också. Börjar få mycket bättre kläm på det nu och det känns verkligen efter en stund! Blev helt svettig och trött. Hoppas det ger resultat i längden.

Nu ska jag ta hand om min kvällspigga son.

Ha det!

Grillkväll

Igår var vi hos Maria och Fredrik på grillkväll med Carro och Martin. Hade mycket trevligt och åt GOTT. Grillade kött och majs och åt hemmagjord potatis sallad och vitlöksbröd till.

Efter maten blev det några rundor Kubbspel. 2-1 till tjejerna! Girlpower ;)

Morgonen har jag ägnat åt tråkig städning och ränna runt efter Alexander som klättrar och river överallt. Niclas den lata åsnan har sovit under tiden! Nu ska han bannemej vika tvätt och moppa golven annars jävlar...!! :D

Just nu vettefan vad man ska hitta på. Bara sitta här och Uggla antar jag. Lilleman sover, så jag får vänta tills han vaknar och kanske ta en promenad.

later!

Sådär!

Alex fick ett eget tidningsomslag av mig :)


Solen skiner och fåglarna kvittrar

:) God morgon allesammans, sovit gott??

Jag sov till halv nio. Alex vaknade nog en halvtimma före dess, men han låg och prata med sin napp en bra stund :P

Vi klev upp och startade dagen med en morgonpromenad med vovvsen. Nu har vi ätit frukost och jag sörplar kaffe i vanlig ordning.

Nu får vi se vad resten av dagen har att erbjuda!

Godnattis!

Nu säger jag tack och hej för den här dagen. Niclas är i väg på galej hos en kompis så jag sitter här själv. Alex ville inte sova förän strax efter tio så jag hade lite sällskap i alla fall. Tog ett kvälls tjöt hos grannarna Annelie och Stefan innan dess.

Känner inte alls för att lägga mig, men det finns inte mycket att göra uppe heller. Får bli dumburken i sängen.

God natt!

Sommardag

Har varit en helt underbar dag idag. När vi kom hem från mamma och pappa på förmiddagen slog vi oss ner på gården med några av grannarna. Tog ut Alex lilla pool och lät honom bada. Tyckte han var jättekul att plaska. Själv har jag fläkt ut min vackra kropp och försökt få lite sol. Har blivit rätt brun i ansikte och på armanar, men magen och benen kommer inte fram så ofta, ser ut som likdelar :P

Snart ska här grillas hamburgare och resten av kvällen blir bara att njuta av livet!


Mina fina sommarpojkar ♥


kolla Bamse där bakom, haha


Hemma igen

Har haft en mysig dag hos mamma och pappa och i Kullavik på studentkalas. Vi fick jättegod mat. Färskpotatis, sallad, olika sorters skina och rostbiff. Efterätten bestod av kladdkake muffins med en klick färgad grädde. Jag fuskade och åt en, MEN, jag drack inte läsk eller åt tårtan så lite duktig var jag ändå. Men kalas är ju ändå lite undantag tycker jag.

Alex var fantastiskt snäll och glad som vanligt. Han charmade allihopa och stal lite uppmärksamhet :P.

Sov över hos mamma och pappa sedan. Orkade inte köra hem. Vi tittade på TV och åt lite äggröra och smörgås till kvällsmat. Är jätte härligt att åka till dom ibland och Alex gillar också all uppmärksamhet han får. Jag vet inte hur många nu som frågat: "Är han alltid såhär glad". Ja det är han faktiskt. Precis som alla ungar blir han tjurig ibland när han är trött eller gråter när han slår sig, men annars är han faktiskt väldigt glad och charmig av sig. Jag är lyckligt lottad! ♥

Idag lärde sig ungen att klättra i trappor också. Han var jätteduktig på det. Han är väldigt försiktig när han gör saker. Klättrade flera steg upp i lugnt tempo och kollade hela tiden vart han skulle. Nu får mormor och morfar införskaffa grind till trappan för dit dkulle han såklart hela tiden.

Jag har massa mer att skriva, men tar det senare, ingen som orkar läsa massa babbel :P

YES!

Ringde verkstaden. Han hade redan dammsugit upp allt glas och förberett för att byta rutan, nu väntade han bara på leveransen. Jag hinner gå på studenten, wehoooo!

Har varit uppe på Kaffe hos Emmelie och Johannes. Marika och Filomena tittade också in. Tycker det är helt underbart just nu att bo såhär. Okej Assberg i sig suger ju, men det är super kul att ha många att umgås med och många kompisar till Alex. Han älskar att få leka med andra och vara ute.

Nu sover han middag. Vi var uppe klockan 7 idag, han somnade redan halv åtta igår så det var rätt länge han sov ändå. Var orolig att jag skulle tvingas upp 5-6, men det slapp jag som tur var. Däremot brukar han alltid äta välling vid sex tiden och sen somna om, så automatiskt vaknade jag då, men somnade om en timma.

Ska passa på att platta håret och packa ihop nu medan han sover.

Ha en grejhöjta dag allesammans!

Tävling hos Geshiia


"Jag är med och tävlar inne hos Geshiia om en skötväska från Willvin!"

TÄVLINGEN AVSLUTAS den 26/6 , klockan 00:00.
LYCKA TILL!

student eller inte?

Det är meningen att jag senast klockan 14 idag ska ta mig till mamma och pappa. Vi ska sedan vidare till min Kusin Cecilias student, GRATTIS!

Jag hade sett fram emot detta. Jag träffar väldigt sällan min pappas släkt och ingen av dom har träffat Alexander. Så detta skulle bli jättekul, MEN, så ska ju någon idiot gå och förstöra min bil. Jag vet inte om dom hinner bli klar med den tills jag behöver åka. Dessutom var den full med glas och jag vet inte om dom städar det på bilverkstaden (borde dom göra för den timpengen!). Gör dom inte det måste jag hitta nånstans att städa den. Kan inte ta min vanliga dammsugare och fylla den med glas direkt. sucka!

Jaja, vi får se när dom hör av sig, kanske går att ringa och puscha på lite?


Dagens Facebook grupp

Tystnaden som uppstår när man säger hejdå och sen går samma väg..


Rocka rockring!

Jahapp. Jag trodde rocka var som att cykla. Har man en gång kunnat kan man alltid. Det kan man absolut inte! Haha, herregud vad det var svårt att hålla skiten uppe. Efter en liten stund gick det bättre och bättre, men kan fortfarande inte hålla den flytande hur länge som helst. Jag som var en rockringsgudinna i typ 10 års åldern :P

Marika, min granne gick förbi och jag frågade om hon kan rocka. "Ja det tror jag, sa hon", nope, hon kunde inte heller längre, Maria kunde inte och Niclas kunde absolut inte! Att det skulle vara så svårt då :P

Men övning ger färdighet, om några dagar går det bättre och midjan trimmas i vilket fall :P





Morgonen var bra i alla fall :)

Startade med en kaffe hos Annelie, sedan gick vi över till Susanne och hade stort kafferep :). Alla på gården som umgås var där typ. Alex hade massa barn att leka med och allt var frid och fröjd :D















Åkte och lämnade in bilen förut. 1600 kommer detta att gå på. JAG måste BETALA massa pengar för att någon annan förstört min ruta. Det är förjävligt!!

Maria var snäll och hämtade mig från bilverkstaden, sen tog vi en promenad runt velingstorp. Det går jätte bra med socker dieten förresten, har inte känt mig ett dugg sugen idag faktiskt. Fick låna Marias bil förut och åka och handla. Köpte nötter istället för nån annan skit och veckohandlade så det inte blir något mer besök till affären. Det brukar vara lurigt att springa i affären för ofta.
Tack för hjälpen Maria!

Har nyss tagit ett mys bad med Alex och sedan nattat honom. Han har bara sovit en gång idag och varit ute resten av dagen så han var super trött nu. Fina älskade prinsen. Han värmer mitt hjärta till 1000 grader minst ♥



VILKEN HELVETES JÄVLA PISSIG SKIT DAG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Först kommer inte Alex med i omslagstävlingen, vilket han borde ha gjort om det gick på vem som är sötast och inte på vem som känner mest folk :)

Men skit i det, totalt oviktigt egentligen, han är och förblir sötast av ALLA i vilket fall :P

Det som är mest jävla irreterande med den här dagen är att någon jävla, äcklig, ful, idot till hjärndöd pundar människa har krossat rutan på min bildörr. Dörren där Alexanders barnstol sitter, där det satt ett litet solskydd med bilar på. VEM ÄR SÅ IN I HELVETES JÄVLA DUM I HUVUDET?????????????????

AAAAAAAAAAAAAAAGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!

jag går och hänger mig nu!

Adjö!




Potatissallad :)

Alex fick tag i locket till potatissalladen. Smaskens tyckte han :)


15 timmar kvar!

Sedan är Vi Föräldrars omslagstävling avgjord. De flesta av er har säkert redan röstat, men det kan vara så att det går att rösta igen. Om IP numret bytts ut sedan ni röstade senast funkar det en gång till. Så snälla, snälla klicka på länken och kolla om ni kan rösta igen!

Hhi, så patetiskt med detta röstraggande, men nu slipper ni snart tjatat. Jag hoppas och håller tummarna!

Tack alla som röstat på Alex ♥

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=28513


Hej & hå

Idag har det blivit mycket promenad. Började med 20 min imorse med Bamse. Bara en stund senare skulle Emmelie ner till affären och handla så vi hakade på. Det är ca 40 min promenad fram och tillbaka. Tog en kaffe efter det och sedan hem och städa lite. Framåt eftermiddagen ville Maria ta en promenad så vi gick runt sandvallsäng, rask promenad med dogsen. Ca 40 min till. Dessutom behöver Bamse ytterligare en ikväll så Hej och hå :)

Inget sött har ätits idag heller. Niclas smaskade på en piggelin förut och jag lät bli. Vi är flera som ska köra diet månad nu också. Kul att fler hakar på, men synd att fler är tjocka, haha, skoja bara :P

Fick en bra kommentar om att rockring är bra midjeträning. Ska absolut införskaffe en imorgon och rocka loss framför tv:n på kvällarna :D. Får nog dra för persiennerna i så fall, hehe.

Förutom promenaderna har vi spenderat dagen ute på gården. Har varit rätt så varmt idag, men nu på eftermiddagen har det mulnat och blivit lite kallare. Ska strax grilla kyckling och till det blir det sallad, bara!


Bilder

Nu har jag hämtat Mobilen så här kommer bilder från igår. Var inte så många, men söta är dom gossarna ♥








Dag 1

Japp, idag startar sockerfria månaden. Ska verkligen försöka nu första månaden att undvika ALLT godis och annat sött. Vill se vad det ger för resultat och sen kan man ju unna sig ibland, annars är det ingen mening att leva :P. Hmmm, kanske lite socker på jordgubbar då med :D

1 Juni
Startvikt: 69 kg
Midjemått: 95 cm (gah!)
mätte på det fetaste stället och över höfterna. Före graviditeten var måttet 88 cm. Jäkla Mage!
Men nu ska det bort!

Tog en morgonpromenad med Bamse på 20 min.  Kommer nog bli varmt idag så får se om det ens går att ta en långpromenad mitt på dagen.

Jag ska inte ställa mig på vågen igen förän månaden är slut. Dom där små hektorna hit och dit är inget roligt att se, nästa gång vill jag se ett rejält resultat på vågen :)