Krypa

oj oj oj, nu kommer han upp riktigt ordentligt på knäna. Han kan ställa sig helt på knä med armarna raka. När han sedan försöker komma framåt ramlar han framstupa ner igen :P Men några veckors "armhävningar" till så är han nog på väg. Det är lättast för honom om han får vara utan byxor, annars glider han bara bakåt hela tiden. Han har aldrig försökt åla sig framåt. Ända sedan han kunde vända över på mage har han istället försökt häva sig upp på knäna.

Jag försökte filma det förut, men då hade han redan hållt på en stund och började bli trött och arg när han inte klarade det :P. Nästa gång ska jag ta fram kameran direkt och lägga upp en snutt.

Ja gud min stora, stora pojke. Vad jag älskar honom helt vansinnigt mycket. Det är så underbart att följa hans utveckling. Inte bara med fysiska grejer utan hans lilla personlighet. Han är så mysig och söt. Världens charmör. Han pratar och pratar, gapar och skrattar. Älskade, vackra Alexander, mammas ögonsten för alltid <3

Dans

Hihi, min lila kille har börjat "dansa" till musik nu. Sätter man på en spelande leksak eller musik så börjar han gunga fram och tillbaka :)  MTV är favoriten på TV.
Jag undrar om han influerats lite av Johannes. Han brukar alltid dansa och Alex tittar på, han kanske tar efter lite av hans snygga moves ;)

Nu ska jag väcka min sovande karl för jag ska strax åka till Kinna med Emmelie.

Ha en bra dag!

Ballong lördag

Varit en sväng i Kinna idag och kollat in ballong rean. För er icke markbor innebär det att dom blåser upp ballonger i affärerna. Varje ballong innehåller en lapp med en rabatt på. Allt från 5-50 %. Så får man sedan den rabatten på hela sitt köp. Jag hittade ingenting. Har ju redan varit inne och handlat tidigare i veckan, plus nätshoppat så jag tyckte det räckte nu. Har ju inte ens betalat räkningarna än :P

Nu har vi nyss ätit middag. Klyftpotatis, lövbiff och rödvinssås. Mitt lilla hjärta har precis gått och lagt sig. Börjat få riktigt bra rutin på sovtiderna nu. Han lägger sig alltid runt nio, idag till och med halv nio. Innan brukade han alltid vakna igen efter nån halvtimma om han somnade vid denna tiden, så jag hoppas det fortsätter hålla nu.

Imorgon ska jag och Emmelie till bingohallen på förmiddagen. Det är ett speciellt bra spel som man kan vinna en del på som dom kör extra mycket imorgon. Hoppas vi vinner :D

Fotograferingen i svart-vitt

Gjorde några av bilderna till svart-vitt också, för det är så fint tycker jag.











6 Månaders fotografering i färg

Här kommer ett urval av bilderna vi tog igår. Kommer nog ännu fler senare.














Fotat

Nu har vi fotat den lilla prinsen. Niclas sitter och fixar med bilderna nu. Vi fick till några jättefina bilder, men där var två problem.
1. Vi hade inte laddat upp batterierna ordentligt, så blixtarna funkande inte som det skulle hela tiden. Därför blev det inte tagiet lika många bilder som vi tänkt. Oftast hittar man fler bra om man kan fota tonvis av bilder.

2. Jag är inte riktigt nöjd med hans klippning i alla fall. Blev änna lite pottfrilla :P. Jag tog kort på det förut. Nu i efterhand har jag klippt tilll honom så nu ser det bra ut igen. tyvärr hade jag inte gjort det när vi tog bilderna, men han är världens sötaste i alla fall :)

Maria vär här och hjälpte till och lånade ut sin fårskinns päls. Tack för det bruden!

Nu ska vi strax se på film. I love you Beth Coper. Niclas har redan sett den. Men han är tänd på Hayden Panettiere som är med så han kan se den igen :P



Såhär långt hår hade Alex innan jag klippte honom


Såhär blev det när jag klippt första gången.

Lite rak lugg, men den har jag fixat nu innan han gick och la sig så det har jag ingen bild på än.

Kommer lägga upp bilder från plåtningen när dom är klara.

Mamma frisör

Nu har jag trimmar lillemans hår lite grann. Det började bli långt uppe på huvudet och stå åt alla håll. Jag är riktigt nöjd för att aldrig ha klippt kort hår tidigare. Dessutom på en liten unge som absolut inte ville sitta still. Kan inte ta kort på det just nu för han sover så sött.

Idag gick jag med Emmelie och Suss ner till Öppna förskolan för att lämna Johannes. Efteråt gick vi till Willys och skulle handla "lite" eftersom vi hade gått. Mmm, det gick ju sådär. Hade med mig en sportbag som blev full och TUNG. Jäklar vad det värker i axlarna fortfarande efter snart två timmar.

Funderar på att ta halvårsbilder på Alex idag eller i helgen. Tiden går ju, snart är han ju inte ens ett halvår längre. Måste få det gjort, men Niclas har varit så förkyld dom senaste veckorna. Det är faktiskt ett jäkla hålla på när man ska ta bilder riktigt. Flytta undan bordet, dra ner fotobakgrunden, plocka fram blixtar och få ljuset rätt. Mmm, men sen blir det alltid så fina bilder så det är det värt.



Bilen jag köpte till honom igår.


Shoppat!

Idag har det handlats åt Alexander. Jag och Emmelie åkte in till Kinna i förmiddags. Köpte likadana supersöta tights till våra pojkar. Dom är ju som brorsor så dom kan lika gärna klä sig likadant också :P
Köpte en Åk/Gå Bil till Alex också. Endast 149 kr, billigt och bra :). Han tyckte den var jätte rolig. Speciellt tutan.

Hämtade mitt paket från HM också. Nu har han fått sina första par skor. Han gillade inte alls att gå med skor. Försökte skaka av sig dom som en katt när den går i vatten. Haha :)



Vit Piké body strl 74 Kappahl
4 par strumpor med antihalk strl 16/18 Kappahl
Vita mjukisbyxor strl 74 Lindex
Blåa Jeans trl 74 Lindex (Älskar dessa mjuka, snygga jeans. Han har dom i 68 också)
Frukt Tights strl 74 Lindex



HM paketet kläder strl 74 (Byxorna kan man vika upp och knäppa så dom bli shorts)
Skor strl 19/21

Jag släppte av Emmelie vid lasarettet efter vi shoppat för att hon skulle hämta Hannes. Vi ville inte köra upp för den branta backen till sandvallsäng i snön. Jag körde hem och hämtade Bamse och gick för att möta dom. Emmelie fick putta fram vagnen med Hennes i snön :) Johannes såg för rolig ut med regnskyddet på. Det är ett sådant man ska ha på huvudet också, men ibland gled det av och Johannes försvann. Haha.



TITTUT <3

Babysim och paket

Idag tog vi oss äntligen till babysimet igen. Har missat fyra gånger i rad, så nu får jag bada igen på fredag också. Likaså nästa vecka blir det ons och fre. Det är också sista gången nästa vecka sen blir det ett återbad till vecka 10. Då har jag tagit igen alla gånger utom en så det är ju inte så farligt. Dom hade kommit en bit nu när jag missat så mycket. Idag fick Alex simma i en badring. Det tyckte han var skoj. Han är en riktig fisk i vattnet. Sprattlar och plaskar och tycker det är jätte roligt. Vi prövade också att doppa huvudet under vattnet. Han sa ingenting om det. Bara gnuggade sina ögon sen skrattade han :D

Var precis iväg och handla, passade på att sticka till Lindex för att hämta ut mitt gåvopaket från Libero. Passade såklart på att fönstershoppa vårens nyheter bland barnkläderna. Men GUD vad SÖTA, färglada, fina kläder dom fått in nu. Jag ville köpa hela affären :). Men nu får vi först vänta på pengar och sen finns det massa man vill köpa till honom på nätet också. Fullkomligt livsfarligt att det är så lätt att hitta och handla saker nuförtiden :)

Har också fått mitt paket från HM nu som jag beställde förra veckan. Men det finns på shell, får bli att promenara deit med hunden sen.

Libero paketet inehöll ett pytte paket Up&GO, våtservetter, trosskydd, engångs haklappar, en plast boll, strumpor i strl 23-25?? (Det stod på gåvobeviset hämta ut paketet snabbt för det är anpassat till ditt barns storlek, han har 16/17 i strumpor... ), en liten lotion flaska och badtvål. Det var väl trevligt, gratis är gott :)


En mysig dag

Började dagen i vanlig ordning med en kaffe hos Emmelie. Efter det åkte jag, Alex och Bamse till Maria. Drack ett par koppar kaffe där med, sen gick vi ut på långpromenad. Det var mysigt ute. Soligt, härligt och vitt :) Sådana här dagar har jag inte lika ont av snön. Det är när det är så förbannat kallt att man inte kan gå ut, plus massa snö som måste skrapas av bilen osv. då är det skitigt med snö och vinter. Så kommer vissa dagar, som denna, då det är riktigt mysigt :)

Efter promenaden åkte jag bort till Hajom, plockade upp svärfar och körde honom till BMW där han lämnat in sin bil. Nu är vi hemma igen och har diskat. Dags för avkoppling före matlagning.

Alex är så söt idag i en skjorta från polarn o pyret, som han fick i julklapp av gammel morfa,r och ett par jeans från name it som mina arbetskamrater köpt :)








Smörgås

Så har jag invigt smörgåsen i Alexanders liv :).
Leverpastej= BLÄ!
Smörgås blandad med youghurt= GOTT
Smörgås i bitar med lite smör=ÄTA SJÄLV

Här ska då helst inte matas. Nej då, Alex "kan själv" förstår ni! :) Lite problem med motoriken till munnen bara, men han lär sig. Smörgåsen blandad med youghurt var speciellt rolig att äta själv. Kladd, kladd :D






Nu är han vaken den lilla ungen. Han var så himla trött och gnällig ikväll så han fick sova redan vid sju, men han vaknade såklart igen vid nio. Så nu är han uppe och leker med en Nalle. Får väl se när man får sova idag. Brukar oftast gå bra om man lägger honom bredvid mig och släcker ner. Är han på glatt humör gör det inget heller om han ligger med och tittar på tv tills han blir trött. Han sover ju bra på mornarna iaf.

Imorgon...händer inget särskilt som vanligt :P

Till min son

En liten dikt som är så söt. Hade med den på sista sidan i min fotobok på Alex första månader. Beskriver precis hur det är att få barn.

LYCKANS MINUT
"Är det sant att jag håller ett barn på min arm
och ser mig själv i dess blick?
Att fjärdarna gnistra och jorden är varm,
och himmelen utan en prick?

"Vad är det för tid, vad är det för år?
Vem är jag? Vad bär jag för namn?
Du skrattande knyte med solblekt hår,
hur fick jag dig i min famn?

Jag lever. Jag lever. På jorden jag står.
Var har jag varit förut?
Jag väntade visst millioner år
på denna enda minut."

"Ledig"

Ja, idag har jag bestämt mig för att jag är ledig från allt vad sysslor i hemmet heter. Jag tänker inte diska, inte tvätta inte städa. Gör detta varenda dag, nån ledig dag får man baske mig ha. Tar mig en kopp kaffe, spelar lite uno på datorn och sparar allt annat till imorgon.

Tänkte pröva att ge Alex lite smörgås med leverpastej ikväll. Får se om han gillar det. Maten och gröten går bra nu. Ja gröten har han älskat hela tiden, maten har gått upp och ner. Men nu går det galant. Han äter en hel, liten burkmat och lite banan eller fruktpuré.

Nu som sagt, ett parti Uno :D

Vinka, vinka

Imorse låg jag med Alex i min säng och pratade lite med honom innan vi gick upp. Jag vinkade åt honom, sådär som barn gör trycker fingrarna mot handflatan. Han tittade på mig, sen sträckte han upp sin lilla hand och gjorde likadant. Först tänkte jag att det är inte möjligt. Måste varit ren slump att han med gjorde så. Så jag gjorde om det, flera gånger, ham härmade bannemej :) Duktiga ungen min.

Vi var uppe hos Emmelie på morgonkaffe. Johannes var ute med sin pappa och åkte pulka. När han kom hem blev Alex glad. Han ler alltid åt lille Hannes när han ser honom. Vilken idol det kommer bli för honom när han blivit lite större och dom kan leka bättre.

Var däruppe på fika igår kväll också. Tog lite bilder på våra charmtroll :)












Alex är fortfarande enormt megasnorig. Lilla stackaren, ska det aldrig gå över. Han är som tur är inte dålig. Pigg och pratglad som vanligt :) Imorse gjorde han en härlig fräsning som jag var tvungen att ta kort på :P


Här sparar man pengar på mat. Han kan mätta sig själv ju ;)

Orphan

Fy satan vilken bra film jag just såg. Den var en sådan film där man sitter på helspänn hela tiden. Man hatar den och man älskar den på samma gång. Gud jag ryser :D

Handlar om en liten flicka som en familj adopterar från ett barnhem. Flickan har haft en adoptivfamilj tidigare, men dom omkom i en brand... Flickan visar sig vara väldigt speciell. Väl uppfostrad och intelligent men ett riktigt psykfall på insidan. Familjen har två barn sedan tidigare. En son och en flicka som är döv. Barnen upptäcker tidigt att flickan är störd men vågar inget säga...

Se den!




Dagen

I förmiddags åkte jag till Kinna med Emmelie. Vi fick skotta fram bilen först och sen kom vi knappt ut för parkeringen var då inte plogad. Ändå var klockan 11. Vi kom iväg i vart fall. Handlade lite på MM och när jag kom hem igen var Alex farbror Henke här och hans farfar kom också. Vi bjöd Farfar på middag. Potatisgratäng och fläskfilé. Gratängen blev inget vidare för jag blev så hungrig så jag orkade inte vänta tills den var riktigt klar.

Nu ikväll ska vi snart över till Emmelie och David på kaffe och fika (och ett glas vin:), sen blir det väl att se på film. Alex har sovit en halvtimma bara nu i eftermiddag, så jag hoppas att han somnar i någorlunda tid.

Nu får jag ta ungen lite för han börjar bli förbannad på sin tax :P

Ja se de snöar...

DET VAR VÄL FÖRJÄVLIGT HURRA!!! :D

Har precis pulsat i snön med hunden. Nu har han invigt den till att bli gul och vacker igen ;)
Bamse gillar att springa i snön i alla fall. Han gillar också att lägga sig på Alexanders platser. I hans babylift, hans filt på golvet, babygymmet och när jag kom ut från affären en dag låg han ihopkrupen i bilbarnstolen :). Igår hittade jag honom i overallen :P



Jaha, jag tänkte ju handlat ordentligt idag. Gick ju bara till affären igår, så det blev inte handlat så mycket. Tänkte tagit bilen idag när Niclas är hemma så jag slapp ha med mig Alex. Nu får vi se hur det blir med det, beror på om det finns nåt kvar att äta i frysen :)

Alex har börjat leka med en leksak som han fick av Bellman (mammas och pappas tax) det är så klart Brios svarta tax på hjul :D. Den tycker han är jätte rolig nu. Han har kommit på att man kan hålla i snöret, hissa ner hunden till golvet och dra den hit och dit. Snöret räcker ända ner från matstolen.

Nu ska jag ut en sväng och ha lite fritid med Emmelie :D

Baka baka liten kaka

Nä nu menar jag inte barnramsan, jag menar en riktig kaka :) Alex och jag har bakat Kärleksmums idag. Först var vi i affären och handla. Där träffade vi Alex Farfar och hans Gammelfarmor.
Var riktigt hurtig och gick ner till affären trots snön. Men det var helt okej plogat förutom trottoaren nere vid MM. När jag kom hem skottade jag gången utanför dörren. En halvtimma senare satte det igång att snöa som fasen igen. Dumma, Dumma SNÖSKIT!!

Jag längtar till vår. Längtar tills det blir varmt. Ta ut Alex på gräsmattan. Åka rutschkana och gunga honom. Köpa en upplåsbar pool som han och Hannes kan plaska i till sommaren... Känns långt borta.

Åter till baket. Här kommer ett potpuri av bilder :)


Här ska bakas!

Alex hjälper till med måtten :)

Smeten börjar bli klar

Alex smakar smeten *mumma*

Första delen av baket färdigt

Alex tröttnade på att baka och ryckte i gardinerna istället. (Kanske för att han tycker det är dags att byta ut julgardinerna?? :s )

Garnerad och klar

GOTT GOTT!!

Lära mig snart kanske?

Igår somnade Alex redan klockan nio. Jag borde ha lärt mig nu tycker man, att om Alex somnar tidigt, GÅ och lägg dig tidigt! Men nej, jag satt uppe som vanligt. Somnade halv tolv tolv, inte så farligt egentligen, men jag är en människa med stort sömn behov. Problemet är att jag helst är vaken både morgon och kväll och sover på eftermiddagen, men de funkar inte alltid när man har barn, hund och andra sysslor.

Alex vaknade i vilket fall första gången halv två inatt. Jag stapplade upp ut i köket för att jag antog att det var morgon och dags för hans mat, men det var det ju inte. Han hade redan somnat om igen när jag gick tillbaka. Sedan vaknade han vid halv fyra och då ville han ha mat och somnade om. Vid kvart över sex vaknade jag av Niclas väckarklocka, då gick jag ut med hunden och kröp sen ner under täcket igen. Då vaknade såklart Alex igen, fick lite mer mat men kunde inte somna om. Han var så tät i näsan stackaren. Så nu är vi uppe och jag tror han börjar bli trött snart. Klockan är nio. Ska man lägga sig igen en stund när han sover tro? Hmm...nja... man blir ju så jäkla seg om man varit uppe och lägger sig igen.

Iadg är det fredag. Helg igen. Har inga planer än så länge. Pratade med mamma om att träffas, men vet inte hur det blir med det än.


Grattis Maria på födelsedagen!! :D



Morgonmys

Startade dagen med att gå ut med hunden. Alex vaknade med ett gott humör. Jag klev upp före honom och sen hörde jag han börja prata inne i sovrummet. Babababa :) Så jag gick in och mös med min sötis lite grann. Tills han började dra mig i håret :)







Emmelie kom på besök sen och vi tog oss en kopp kaffe som vanligt :) Sen skulle hon hem och städa och det gjorde jag med. Röjde upp och diskade, sen bar det av till hundgården där jag mötte upp svärmor. Hundarna fick springa av sig en snabbis. Det blåste som attan så det var svin kallt att stå där. Vi gick in och drack kaffe istället :)

Alex somnade när vi kom hem och jag slappade framför datorn. Maria kom strax efter Alex vaknat och fått middag. Då bar det av till hundgården igen :). Nu har vi kollat på barnkläder på nätet. Beställde lite kläder från HM som kommer nästa vecka.

Sitter i J*vla telefon kö till barnmorskemottagningen. Har ringt i en halvtimma nu och dom svarar inte!! ***grrr***

Freetime!

Om en halvtimma kommer Niclas hem. Då ska jag och Emmelie till Kinna en sväng. Dags för oss att vara barnlediga några timmar. Puh! har ju tagit hand om Alex helt själv (när han varit sjuk dessutom) i typ en och en halv vecka. Niclas kom ju hem i lördagskväll visserligen, men han har haft datorer att fixa och jobbet så det har inte blivit en sekund ledigt än känns det som. Tack förresten kära älskling för att du fixade min dator. Nu funkar allt som det ska igen :)

Idag har vi varit på kaffe hos Johannes mormor Elinor. Det var trevligt. Emmelie och Johannes var med så klart och hennes syster Veronica med söta dottern Alexandra. Annars har vi inte gjort mycket. Duschat och diskat är det dagen har gått till. Fikade med en god semla i förmiddags med Emmelie också. Gotti gott :)

Nu ska jag ta en Treo för huvudet värker som vanligt, sen pussa ihjäl min son för att han är så söt och go :P

Två paket!

Häromdagen kom mitt paket med en body till Alex som jag beställt från buffisbarnklader.se
Jätte cool svart/Lila body med stjärna på. Mer lila i än jag hade räknat med. Jag älskar lila och den var snygg ändå, men jag hade velat att sömmarna runt om och stjärnan hade varit svart istället. Men, men det blir nice ändå.

Sen var jag på Shell idag och hämtade upp ett paket som jag köpt från Tradera. En brun luvtröja med beiga bondgårds mönster. Allt i strl 74 som blir lagom till våren. Eftersom Alex inte ökar jätte mycket i vikt just nu, så tippar jag på att kunna ha strl 68 några veckor till.



Tyvärr gör inte kameran färgerna riktigt rättvisa, dom är lite klararare i verkligheten.

6 Månader <3

Ett halvår har gått. Herregud, vart tog min lilla fågelunge på 3480 gram vägen? Nu är han en liten pojke. Mammas busiga, charmiga, otroligt söta lilla pojke. Det har varit ett underbart, jobbigt, roligt, tröttsamt, kärleksfullt, glädjefyllt och omtumlande första halvår. Det går verkligen upp och ner med en liten bebis. Men för det mesta är det underbart. Är det riktigt jobbigt så är det bara att se in i hans ögon så blir allting bra igen. Dom ögonen och ett leende hjälper mot allt :) Bebisar läker alla sår som man brukar säga ;)

Idag blir det att stanna hemma från babysim och föräldragrupp. Näsan rinner som bara den fortfarande. Grönt och slemmigt :P







Tisdag

Idag sov vi till nio. Det var skönt. Jag la mig för en gångs skull i tid igår med. Alex somnade först vid åtta igår kväll, men vaknade efter en timma igen. Då var han såklart pigg. Låg med honom i sängen och tittade på tv till ungefär halv elva. Sen försökte jag släcka och lägga honom i sin säng. Det gick han inte alls med på. Så jag la honom bredvid mig istället och lät det vara mörkt och tyst. Han låg där så snällt och tittade och jollrade lite ibland tills han somnade och jag flyttade över honom till sin säng igen.

Idag står handla på shemat och eventuellt tvätta lite i eftermiddag. Annars är det inga inbokade grejer. Imorgon är det ju babysim och föräldragrupp. Men Alex är fortfarande väldigt förkyld och jag med för den delen. Inte särskilt troligt att vi kan gå imorgon tyvärr. Fasen vad många gånger jag har att ta igen på babysimet. Jag har ju ändå betalat för det och det är roligt. Kommer nog inte fortsätta med nästa kurs däremot. Eftersom det kostar som det gör och man aldrig vet om man kan gå eller inte så hoppar jag det. Kan åka och bada själv istället ibland. Johannes och Emmelie badar nog gärna :)

Nu ska jag slänga mig i soffan och sätta på en film. Såg Änglagård igår faktiskt, kul med gamla filmer ibland. Så nu blir det Änglagård andra sommaren.



Så nära :)

Jag skrev ju igår att Alex har vägt något med 80 många gånger. Idag när han låg på vågen stod 7770, så nära, jag stod där och tänkte "Rör på dig lite nu så den ändrar 10 gram till", hehe, men det gjorde den inte. Attans då :P

Så var det läkar kontroll och allting såg bra ut. Han var 70 cm lång och vägde alltså 7770, sist vägde han 7580 så det var ingen jätte ökning direkt. Men han har ju som sagt inte haft någon jätte aptit nu när han varit sjuk. Det börjar bli lite bättre med det nu. Jag är nöjd så länge han mår bra och han får gärna vara liten så länge som möjligt :).
Han hade lite prickar över kroppen också, antagligen av förkylningen. Lite ofarliga "virusprickar".

Just nu sitter han i gåstolen och tjötar som bara den. Gud va han kan prata ibland. Han kan stå och bita på sin favorit nalle, en liten Tiger från Nalle Puh som tillhörde babysittern, och tjata i en halvtimma.
Jaha nu har han fått tag i hoppgungan och står och slår den in i väggen och skrattar åt att det bankar :P




"Papaya" och filmkväll

Igår kväll var Alex en riktig liten piggelin. Han låg på golvet fraför tv:n och sa PaPaPaJa. Ser ni? Han menar så klart Papaya. Han är ju så duktig så han visste precis vad han sa och vad det betyder ;)

Vi åt våra räkmackor, Niclas bror Henke var också här och fick sig en macka, så kollade vi på Avatar. Den var riktigt bra, precis som alla säger. Har bara hört en enda människa säga att den var kass. Han hade fel och alla andra rätt :). Hoppas det kommer en tvåa.





Så här såg mackorna ut, orkade inte vara så noga med kaviaren så den bara klickade ut hej vilt :P

Uppdaterar senare idag hur Bvc besöket gick.

Snörvel, host

Gud vad vi är sega allihopa idag. Niclas hostar, jag snorar och Alex både hostar och snorar. Det riktigt skär i hjärtat när han hostar sådär riktigt hårt, lilla grynet.

Har precis legat och sovit ett par timmar med Alex. Alltid lika gott att krypa ihop med honom. Vi har sovit ihop och haft det mysigt hela veckan nu när pappa varit borta. Men nu är han hemma igen och imorgon börjar den vanliga vardagen. Då blir det ju ner till Bvc och det ska bli intressant att se halvårs vikten. Sist vägdde han 7580 och var 68 lång. Tror inte han gått upp jätte mycket. Tycker inte han är något matvrak direkt. Lustigt med hans vikt, han vägde ju 3480 när han föddes, Hälften av alla vägningar har det varit något med 80 (3580, 3780, 3880, 4780, 7580). Kul om det blir det igen :).

Det blir inget direkt alla hjärtans dag firande idag. Ingen av oss är tillräckligt pigg för att göra något. Men det blir väl lite matlagning och mys med nån film senare ikväll.

Nu har vi bestämmt att det blir Goda hönökaksmackor med sallad, ägg, räkor och svart kaviar. Till det lite päroncider.

Nu ska jag ta hand om min lilla sjukling som nyss letade sig fram till modemet i vardagrummet och stod och drog i dom sladdarna. Farligt när han börjat kunna ta sig framåt i gåstolen :)

Min buse

Alex hänger i hoppgungan nu. Näsan rinner fortfarande efter en och en halv vecka. Stackars min lilla groda. Det är inte lätt att äta för honom, men han har aptit nu i alla fall, har varit lite dåligt med det tidigare i veckan. Har bytt ut ersättningen helt nu mot välling. Det gillar han lika bra :). Han kan hålla en liten flaska själv och ligga och äta.



Här om dagen lämnade jag honom på sin filt några minuter, kommer tillbaka och upptäcker att den lilla busen gått på upptäcksfärd :P





Ja, det börjar bli slut på friden nu. Det ska pillas på allt. Favoriten är en stor lampa vi har i vardagsrumms taket. Det är en prasselboll, tre gånger så stor som honom. Den är kul att putta på. Annars är det sladdar och tangentbord, välta kaffekoppar och dra mamma i nackhåren som gäller :)



Gud vad jag älskar min fina son!! <3

Veckan har äntligen gått!

Ikväll kommer Älskling hem igen. Har varit tyst och tomt utan honom <3

Alexander har varit förkyld hela veckan vilket har inneburit mycket gnäll. Han har bara velat bli omkring buren mest hela tiden och mamma lyder såklart :) Han är ju det finase, underbaraste som finns. Nästa vecka blir han 6 månader... Min lilla älskling, blir ju så stor. Ska på läkarkontroll på Bvc på måndag och kolla hur hans kropp har utvecklats och ta vikt o längd.

Älskling har haft med sig minneskortsläsaren och batterierna i kameran tog precis slut och måste laddas, så jag kan inte lägga in bilder nu som jag hade tänkt.

Så idag blir det till att städa lite, duscha och bara vänta på älskling :)

Bye

Back home

Ja så var man hemma igen. Jag är super trött nu. Alex var pigg igår kväll och ville inte acceptera att han skulle sova i spjälsängen. Så för att få hono att somna la jag honom bredvid mig och släckte. Då somnade han och jag orkade inte lägga över honom i sin säng. Vilket reulterade i att jag vaknade femhundratolv gånger i natt. Vi delade nämligen en 90 madrass så varje gång jag skulle vända mig eller bara flytta på mig lite vaknade jag. Så gick vi upp klockan 7 imorse. Trött trött trött.

Vann 1000 spänn på nätbingo nyss. Det var kul iaf :) Pengar behövs alltid.

Nu ska jag och Alex bara slappa. Nu när han varit så förkyld är det lite gnälligt om kvällarna. Han vill bara bli buren heeeela tiden. Min stackars kropp orkar inte det :)

Tog roliga bilder hos mamma, men dom är på hennes kamera, ska se om hon lägger ut dom så jag kan använda dom med :)


Hjälp!

Är hos mamma och pappa nu, deras våg visar 1,5 kilo MER än min där hemma gör! Gah, vilken är rätt?? Nu blir jag lack...andas... bestämmer mig för att lita på min egen :)

Men eftersom jag missade träningen igår för att åka hit går jag upp och sätter mig på tränings cykeln i en halvtimma. Mamma får ta hand om sitt barnbarn. Han sov för övrigt super bra här :). Lite gnällig igår av förkylningen, men han somnade vid tio och sov till halv sex, fick mat och sov vidare till kvart i nio. Det var skönt.

Idag åker jag hem igen nån gång på eftermiddagen. Babysim imorgon och då ska jag gå. Får se hur det blir med föräldrargruppen, den är klockan två nere på skene bibliotek. Skulle iof handla om språk och det kan vara intressant. Ska försöka vara med på det också. Nämen fasen, han är ju mega förkyld ja... åååååhh. Jag har ju redan missat badet 2 gånger och har ändå betalat 1100 kr för det... Man kan ta igen missade bad, men hur lätt blir det när det är så många gånger man missat. Sucka! Får kanske ringa henne och se om jag kan vara med i någon annan grupp på fredag. jaja, det ordnar sig.

Nu var det cykeln ja. Upp och trampa!


Bilder från Sexpartyt

Här kommer några av bilderna från i LÖrdags, dom allra värsta får ni se på facebook :)










Helgen

Så har helgen passerat. Grabbarna stack tidigt i lördags morse, så nu är vi ensama hela veckan. Saknar hon redan jätte mycket :( Men hoppas dom får det roligt och inte bryter några ben i skidbackarna :P

I lördags lämnade jag Alex hos svärmor vid fem. Sen bar det av till Emmelie där jag gjorde iordning mig och vi förfestade. Drinkar blev det några stycken. Sexpartyt var ho hennes syster och det var inte så lyckat för hon som höll det kanske. Ingen lyssnade, bara pratade och skrattade, provade kläderna och lekte med dildosarna ;). Men det var roligt iaf. Vi drack mer drinkar och cider, tjötade och dansade.
Senare gick vi ett gäng tillbaka till Emmelie. PÅ vägen dit var vi tvungna att lämna lite spår i snön ute på åkern :). Haha, jag Emmelie och Suss ramlade i snön och kunde knappt komma upp. Gud vad vi skrattade.
De flesta försvann rätt snabbt sedan. Jag Emmelie och Mikaela från Veddige var kvar hos Emmelie och låg i sängen och fjantade oss. Vi hade magknip tillslut av alla skratt. Riktigt lyckad att ha en sån rolig kväll.

Svärmor hade det värre med Alex däremot. Han har blivit så förkyld nu så han var grinig och sov dåligt. Han är ju inte van att sova borta så direkt heller, så det får inte bli så ofta förän han är större.

Igår var bara en riktigt slapp dag. Gick och hämtade barnen, köpte kebabrulle ( Jag sa fetaost och MYCKET sås i telefonen, det fick han till INGEN sås, idiot. Gott med en torr kebabrulle med bröd som smula sönder...), sen var det bara ligga i soffan hela dagen :)

Idag får vi se vad som händer. Ska hälsa på mamma och pappa idag eller imorgon, får se hur det blir. Mamma har inte träffat Alex på tre veckor nu, har hänt en del sedan sist.

Kan hända att jag lägger upp lite smaskiga bilder från lördagen, men det orkar jag inte nu :)



Kväll.

Så har vi haft det mysigt och ätit lite Tacos ihop. Nu väntar chips och godis ;) På fredagar får man synda.
Niclas är uppe hos David nu på en kaffe. Johan är där också som Niclas ska få låna ett par termobrallor av till skidresan.

Alex fick i sig en stor skål gröt vid nio tiden, sen var han trött. Innan sängdax busade han lite med pappa :)







Men sen blev han väldigt, väldigt trött och somnade tillslut i pappas famn

Så nu ska jag bara ta det lugnt. Älskling har inte ens börjat packa ;).
Kommer sakna dig när du är borta hjärtat. puss <3




Seg, seg, seg

Idag har jag varit otroligt seg. Alex vaknade klockan sex imorse. Åt sin mat, men ville han somna om igen som han alltid gör? Nej, han låg i en hel timma och pratade och drog mig i nackhåren :)
När vi väl sovit en stund igen då börjar idiot hunden skälla åt någon som gick på gården och då var det kört. Fick gå upp.

Suss kom på kaffe och senare dök också Emmelie upp. Vi gick över till Suss och dansade Zumba :)
Alex låg snällt i babygymmet hela tiden, duktiga pojke.

Fick förresten hem träningsskivan jag beställde igår. Vi tittade igenom den förut och jag säger bara OMG!! va svårt, det var typ såna steg vi tränat innan, men mer avancerade och ihopblandade. Tror vi väntar med den ett tag till.

Resten av dagen har jag som sagt bara varit otroligt seg. Var på willys och hadlade. Ska göra tacos ikväll och mysa med älskling innan han åker imorgon. Om han nu hinner med det, antar att det ska packas och grejas också.

Nu kommer han strax hem och jag ska höra när han vill ha mat, FAN glömde köpa dricka kom jag på nu... skit, måste man ju ha till fredags mys. Suck, får bli en promenad till shell när Bamse ska ut.


Zumba+ vänner o sånt

Nu har vi testat på träningsprogrammet Zumba. Det var riktigt roligt och svettigt. Bara man får tränat på stegen lite mer så man hänger med så kommer det bli kanon :) Bra jobbat ikväll tjejer ;)

Idag har jag städat här hemma, druckit kaffe hos svärmor, druckit kaffe med Suss hemma och druckit kaffe hos Emmelie :)

Jag och Emmelie har pratat lite idag och det är så skönt att ha en sån go, ärlig vän som man kan reda ut saker och ting med. Me like her verry much <3

En dag kvar sen beger sig grabbarna till fjällen och jag och vännerna ska på sexparty lördag kvällen. Ska bli riktigt kul. Var på bolaget idag och bunkra upp ;). Alex ska vara hos sin farmor lördag kväll till söndag förmiddag. Kommer nog gå bra. Han är lätt att ha. Suss passa honom i tre timmar idag utan problem :) Tackar för det bruden!

Nu ska jag bara relaxa, Alex somna för en stund sedan, trött liten kille. Kommer säkert ha mardrömmar om tre klumpiga Zumba dansörskor ;)





Alex min älskling

Jag tog Alex i bärsjalen vid halv två igår och Beckah kom med sin söta lille Elmer. Vi traskade tillsammans ner till föräldrargruppen. Bar Alex mot mig för att han inte skulle få så mycket snö på sig. Han hade inget emot det, men han ville gärna slänga huvudet bakåt i ett försök att se bättre :).

De tvar trevligt därnere iaf. Skönt att gå ut och göra något. Fast egentligen hade jag nästan tyckt det var mysigare att ha privata träffar med en grupp mammor där man bara kunde fika och prata spontant om allt möjligt. Lite som vi gör vid morgonkaffet mammorna här på gården, lite olika åldrar på ungarna bara :)

Vilken skillnad det var på Alex ändå mot de andra. Visst,jag vet att han är pratig och väldigt medveten, men jag har ju aldrig haft barn innan så jag har ingen koll på vad som är vanligast vid alla åldrar. Men dom flesta ungar satt lugna i knät, åt lite, stod upp, titta på sina fötter, små jollra lite, ja sådär som bebisar gör. Men inte Alex, nä han tjatar och pratar, flänger omkring i knät och vill inte alls sitta still. Den ungen kommer bli problem om några månader :).

Men alla är ju olika. Jag tror att han kommer krypa och gå tidigt och kanske prata, men han kommer nog få tänder sent (Jag var nästan ett år) och motorik och sånt vet man ju inte. Och som sagt, visst är det kul när han kan, men som jag sa till Suss idag, friden här i hemmet kommer ta slut för snabbt :)
Men han är min lilla älskling pälskling och hur han än är/blir så kommer jag alltid älska honom mest i hela världen :)




Föräldrargrupp

Idag blir det en sväng ner till BVC för föräldrargruppen. Jag missade första gången eftersom jag har babysimet också på onsdagar. Första gången visste jag inte hur lång tid det skulle ta och hur trött Alex var efteråt. Men det ska nog gå bra. Han hinner både äta och sova en timma emellan.

Idag däremot kommer jag inte gå på babysimet. Så mycket snö överallt och dessutom tror jag lilleman är på väg att bli förkyld. Han låter ingenting nu, men när han sov i natt och åt i morse rosslade det i näsan på honom. Bäst att låta bli badet för säkerhets skull.

Just nu hänger han i hoppgungan och skriker allt vad han kan. Alltså inte argt utan han har bara kommit på att det är väldigt roligt att uttnyttja sina lungor till fullo. Jag får ont i öronen :D





Det börjar gå framåt nu också med hans sittande. Han kan sitta en liten stund utan att ramla och han kan lyckas räta upp sig igen om det börjar luta för mycket. Om han får för sig att börja flaxa med leksaker så ramlar åt sidan såklart. Men helt stilla kan han han sitta en stund själv :)





Nu ska jag ta hand om disk och göra mig iordning inför föräldrargruppen. Ska ta honom i bärsjalen så man slipper putta vagn i den tröga snön.


Surisen min :)

Vet inte hur man gör just nu när man ska länka en film till youtube, men jag skriver in adressen så får den som vill titta kopiera och klistra in det själv.

http://www.youtube.com/watch?v=NbLhKtLMA2A

Var bara tvungen att filma honom lite när han var på tjurigt humör :)

Tröööött!

Mina ögon är som grus :) Alex har börjat vakna en del på nätterna igen. I förrgår vaknade han vid två, men då somnade han om igen när han fick nappen. Imorse vaknade han tio i fyra och då var jag tvungen att ge honom mat, inget annat hjälpte.
Men i övrigt är han ganska go av sig nu. Han pratar och pratar och leker med sina leksaker i gåstolen eller matstolen. Ibland tröttnar han och tjurar lite. Men det kan jag förstå, jag hade inte heller velat sitta på samma ställe hur länge som helst :)

Minneskortet är fullt i kameran. Mitt USB minne är också fullt. Vill inte radera bilderna förän jag kunnat spara dom på ett säkert ställe. Hmmm, måste införskaffa nytt minne snarast. Annars blir det ju inga bilder att lägga upp här på bloggen :)

Om man skulle ta och vila en stund kanske. Alex sover, men det brukar inte vara några långa stunder så jag hinner nästan aldrig vila på den tiden.


ILovePlexi.se



Jag tävlar hos BeckaHBitcH.se om ett personligt halsband från ILovePlexi.se.
Tävla HÄR du också!


Söndan som gick + Fightnight??

Jag fick städat igår som det var sagt. Niclas diskade och vek tvätt. Jag Plockade, dammade, dammsög, skurade golv och körde en till tvätt. Alex var så duktig och hjälpte mamma att städa ;)




Senare kom Emmelie och David ner på kaffe. Vi bestämmde att vi skulle äta middag och se på film ihop på kvällen. Däremellan åkte jag och Em till Maria på semle besök :). Maria gjorde egna semlor bestående av grädde och florsocker. Hon gillar nämligen inte mandelbajsmassa som hon kallar det :). Men det var götta det med. Jag är inte heller så förtjust i mandelmassa, måste vara ett väldigt tunt lager bara för att få sötman i så fall.

När vi kom hem packade jag ihop Alex saker och gick upp till Emmelie där vi började med maten. Det blev fläskfilé med pepparsås och ris. Mycket gott var det :)







Efter maten åkte pojkarna för att hyra film och vi badade småttingarna. Det plaskades och busade en stund i vattnet :)





Efter badet kom killarna tillbaka med filmen. Den hette Fighting! Vi kallade den för fightnight och ifrågasatte deras val av film. Typiskt killar!

Det dröjde en bra stund innan vi kunde se på film. Våra små busfrön var fortfarande pigga och vakna. Johannes lekte med sitt kök och Alexander lekte med pappa och Bamse.




Efter många om och men slocknade Johannes och Lilleman och vi kunde se på filmen ock käka godis. Filmen var faktiskt bra, vi tyckte nog den var bättre än vad killarna gjorde. Det var föööör lite fighting för deras smak :).



Jag vill bara avsluta med att berätta kvällens höjdpunkt. Johannes lärde sig äntligen att säga "Hanna". Haha, sen att han inte förstår att det är jag som är Hanna det är skit samma :)
En mysig dag igår i alla fall. Gulliga vänner och ungar :D