Vintern...

...kom visst tidigt i år. Massa snö snö snö och kallt. Jaja, man får väl bara leva med det. Snön är helt okej men jag ogillar att behöva borsta snö eller skrapa stenhård is från bilen klockan sex på morgonen!

I helgen var jag och Alex hos mamma och pappa och sov över. På vägen dit hämtade jag Alex pulka som äntligen kommit. När vi hade ätit lite lunch gick vi ut och provkörde :). Alex tyckte det var jättekul! "Åka, åka". Hittade en liten lagom backe han kunde åka nerför. Det var kul första gångerna, sen var den för liten, men vi hitta ingen större så han fick nöja sig. Både jag och pappa sprang med pulkan och Alex skratta. Man kan inte vara ute så länge i kylan bara, lite tråkigt. Fryser ju på två sekunder.

Denna veckan är det dags för jobbhelg igen. Måste försöka klämma in julklappshandling någonstans också, hur det nu ska gå till. Om det inte vore för alla frakter hade jag lät kunnat nätshoppa alla julklappar :P

Nähepp, nu ska jag slappa innan det är dags att jobba kväll. Alex är på dagis, skönt att få vara ifred lite, men samtidigt får jag inte se honom så mycket denna veckan. Är ledig ons, tor, men då går han också på dagis 5 timmar.


Prövar mammas skor :)


Igår fick han en söt tomtedräkt utav sin farfar <3

Tjohej!

Här var det vitt och grannt! Hoppas pulkan jag beställde kommer snart så Alex kan få ut och åka lite. Idag jobbade jag. Skulle sluta halv fyra, men när Niclas lämnat på dagis pratade jag med honom. Som jag sagt så ligger Alex dagis högst upp i en lååååång backe. Niclas sa att när han hade lämnat och skulle hem därifrån fick han typ åka snowbord på fötterna nerför backen. Då blev mammahjärtat lite oroligt. Hur skulle han kunna köra barnvagnen ner för backen sen? Så jag hoppade över rasten på jobbet och flexade en halvtimma så att jag kunde köra upp och hämta honom.

När vi kommit hem kom Maria på en kaffe och lite tjöt. Jag lagade Bacon och Makaroner till middag. Orkade inget mer avancerat än så :)

Sen åkte jag till Helena som fick en besis i lördags. Världens sötaste Olivia! Hade köpt en body och ett par byxor till henne i present.

Imorgon ska Alex till tandläkaren för första gången. Får se vad han tycker om detta. Han kommer säkert bråka :)

Nu ska jag strax nana.

Adios!

Söndag.

Sista dagen på min tredgars ledighet. men jag jobbar bara måndag och tisdag sen är jag ledig resten av veckan. Vi ska nämligen åka till Göteborg med jobbet på torsdag. Gå på cabaret, käka middag, göra stan och sova på hotell. Ska bli skit skoj!

Igår hade jag tvättstugan. Niclas hade målat färdigt klädkammaren, så där ställdes iordning igen och jag satte upp en hylla och vägglampa i Alex rum. Ställde också in hans säng där igår, så han har sovit i eget rum inatt. Gick jättebra. Han vaknade tjugo i sex imorse och då fick han komma in och lägga sig jämte oss tills vi gick upp halv åtta.

Vi gick ut och tog lite luft igår också. Kolla in snön, men den tyckte inte Alex var särskilt intressant. Bara jobbig att gå på :) Beställde hem en baby pulka till honom, så nu får det bannemej komma mer snö :)





På kvällen fick ett gott bad i nya baljan. Det är en välidigt bra muta när han är grinig. Bada!





Idag kommer mamma och pappa och hälsar på. Dom har inte varit här sen flytten och då var här ett bombnedslag utan dess like. Ska laga lite middag och bara ha det mysigt!


vilken natt, vilken dag

Igår såg jag och älskling på film och gick och la oss vid tolvtiden. Vem vaknar klockan 4 på natten och vägrar somna om? Jo min underbara son. Jag är LEDIG idag, jag ville bara få sova till längre än en på en arbetsdag. Men icke! jag la honom bredvid mig, men han klättra omkring och tjötade så vi gick upp. Sen börjar dessutom Bamse gnälla och vill ut.  Ett par timmar senare somnade vi en stund på golvet framför teven :). Tyckte inte det var så farligt först när vi gick upp igen, men tröttheten hann ikapp.

Har ändå haft fullt upp idag. var iväg och handlade mat och lite småprylar på fyndlagret. Bland annat en badbalja till Alex. Vi har bara dusch här, så Alex ska få sitta i baljan och plaska istället :)

Efter det kom Alex farfar och hans mamma och Maria på kaffe. Blev tjöt där en timma, sen tog jag och Maria en lång promenad med vovvarna. Sen åkte jag direkt till Beckah och hälsa på. Var jätte längesedan vi sågs nu. våra pojkar har blivit lite större. Så söta så. Va kul att träffas igen!

Hemma igen blev det matlagning och nu har jag nyss nattat en trött Alex. Sitter och slappar och kollar på idol medan Niclas målar om klädkammaren :)

Trevlig helg! <3


Fotografering Alex

Innan vi flyttade passade vi på att fota Alex med fotobakgrunden. denna gången är det jag som fotat och inte Niclas. Jag är inte lika duktig, men några bilder blev helt okej. Inte så svårt med världens sötaste objekt :). Fast han var jäkligt grinig, hade nyss kommit hem från dagis och var trött. Så tyvärr blev det inte mycket av det gulliga leendet, men han är alltid söt ändå :)

Här är några jag fixat till i alla fall.














15 månader!

Idag är han ännu större min pojk, det blir han varje dag, men just idag är han 15 månader stor. Vi har varit på bvc. Han väger 11240 gram och är 80 cm lång. Han fick även vaccin spruta idag, den får dom vanligtvis vid 18 månader, men hon tyckte vi skulle passa på idag när han är frisk. Man vet aldrig när barn blir sjuka under vintern och med tanke på att han börjat dagis.

Alexander var hur glad som helst. Han pratade en massa som han alltid gör och lekte med leksaker. Barnsköterskan sa till honom: "kan du bygga ett torn med klossarna"? Han gjorde som hon sa och byggde ett torn av alla fem klossarna som låg där, fint och försiktigt utan att välta. Jaha, då var visst halva 18 månaders kontrollen gjord, sa hon, detta brukar dom kunna i den åldern. Han var duktig med motoriken och med språket, men det visste jag ju redan :)
Japp, min blogg, min son och jag får lov att skryta lite för att han e duktig ;-)

Efter Bvc blev det direkt till jobbet. Personalmöte först och sen jobbade jag resten av kvällen. Efter det tog jag en kvälls te hos Maria. Hon får nog komma och hälsa på min son imorgon. Om jag frågar Alex typ "vem kommer nu?" så svarar han alltid "IA" och lyser upp som en sol :)

Nu ska jag sussa kudde!





Godmorgon gott folk

Nu är det snart dags att lämna på dagis. Jag tänkte vara hurtig och gå dit. Det är en lång väldigt jobbig backe upp dit. Nu pratar jag inte en brant backe på 20 meter. Nej det är typ 250 meter lutande backe. Stackars Niclas får gå den vägen två gånger när jag jobbar dag :)

Får väl ta och bylta på ungen overall osv och ge mig iväg. Ha en bra dag!





Helt hopplöst att få bra kort på honom nu. Han gör grimager så fort kameran kommer fram :)

Farsdag

Grattis till alla pappor därute som förtjänar det, som finns för sina barn och älskar dom. Tur att jag har en sån pappa till mitt Alex :)

Idag har vi tvättat i tvättstugan. Jag var ute på dagiset som ligger här intill och lekte med Alex. Han gungade, åkte rutschkana och ville bada i vattenpölarna :) Skönt att vara ute lite trots geggan efter allt regn.

Sedan lagade jag middag, kotlett, potatisgratäng, brunsås och majs. Tyvärr la jag vitlök i gratängen som jag aldrig brukar göra annars och det var inte så gott. Alex lärde sig säga majs och det sa han om och om och om och om igen :). Kommer många nya ord hela tiden. han försöker härma det mesta man säger.

Imorgon ska jag köra Alex till dagis. Han fick vara där själv i fredags och det gick bra. Han blev lite ledsen när Niclas gick, men så fort han kom in i lekrummet blev han glad igen, så detta kommer nog gå bra.

Sen blir det jobb 14-21. Tycker helgen gick väldigt fort! Jag trivs skitbra på jobbet, men vem vill inte vara ledig ändå? Nu jobbar jag kväll,dag,kväll,dag och sen är det långledigt fre-sön. Ska eventuellt åka på julmarknad i tjolöholm till helgen med Alex farmor. Ska bli mysigt. Sen vill jag gärna träffa min mor och far. Kanske dom kan komma hit på söndag. Får väl prata med dom.

Nu ska jag ringa min pappa och säga grattis på farsdag. Bättre sent än aldrig :)


Farsdagsfin kille!

Bildbomb

satt och överförde bilder från kameran till datorn så här kommer några stycken!


Tuffing med på promenad


På besök hos mormor och morfar


<3


Busar med farfar


Baa-da är sköj!


Bamse gillar också Alex fåtölj =)


snygging!


Het eller? ;-)


Vaaaaaar är Alex??? :)


Tittut!!




Inskolning Nr 2

Kom just hem från alex första dag på nya dagiset. Niclas är kvar där med honom. Dom ska äta lunch och sedan ska han sova. Där sover dom ute i sina vagnar. Så idag har jag satt dit åkpåsen och lagt i en fleace filt. Jag ska åka och jobba om en stund.

När vi kom fram sprang Alex rätt in och började undersöka alla saker och rum. Oblyg som vanligt :). Det var ett jätte mysigt dagis med många olika rum i olika kategorier. Dockrum, samling och läsrum, kuddrum och sinnesrum. Sinnesrummet var ett stort rum speciellt för dom allra minsta. Där fans en rutschkana som var mycket populär hos Alex. Han åkte om och om igen. Där fanns bollar och hyllor med fastsatta prylar att pilla på, grejer hängandes i taket och annan mysig inredning. Tror Alex kommer trivas jättebra! Förhoppningsvis har han redan vant sig vid att bli lämnad. Han hade precis börjat acceptera att bli lämnad när vi flyttade från assberg ju.








Som sagt snart dags att bege sig till jobbet igen. Jag jobbade min andra helhelg nu som var. Två dagars ledigt har gått fort. Jag och alex åkte till mamma i måndagskväll och sov över. Jag hade läkarbesök för struman i tisdags morse i Kungsbacka. Dom hade missat två prover i Skene så jag fick gå ner och ta om. Inga bra värden. Slarvar lite med medicinerna som vanligt. Måste skärpa mig. Jag är sjukligt trött all the time! konstigt när ett värde som ska ligga på 4 ligger på 60...

Efter läkarbesöket åkte vi hem till min farmor och farfar. Fick pannkakor, men det gillade visst inte Alex så han fick äta smörgås istället. Sen prata vi och titta lite på film. Jätte mysigt! Tack för det farmor och farfar ♥

Nu 10 minuters vila innan hunden ska ut och jobbet kallar!
Adios!