Min buse

Alex hänger i hoppgungan nu. Näsan rinner fortfarande efter en och en halv vecka. Stackars min lilla groda. Det är inte lätt att äta för honom, men han har aptit nu i alla fall, har varit lite dåligt med det tidigare i veckan. Har bytt ut ersättningen helt nu mot välling. Det gillar han lika bra :). Han kan hålla en liten flaska själv och ligga och äta.



Här om dagen lämnade jag honom på sin filt några minuter, kommer tillbaka och upptäcker att den lilla busen gått på upptäcksfärd :P





Ja, det börjar bli slut på friden nu. Det ska pillas på allt. Favoriten är en stor lampa vi har i vardagsrumms taket. Det är en prasselboll, tre gånger så stor som honom. Den är kul att putta på. Annars är det sladdar och tangentbord, välta kaffekoppar och dra mamma i nackhåren som gäller :)



Gud vad jag älskar min fina son!! <3

Kommentarer
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Söta söta Alex <3



Tänk bara på att välling är samma sak som blaskig gröt och inte lika näringsrik och bra som ersättning. Ersättning är ju skapat så likt bröstmjölk som möjligt. Jag hade själv ingen aning om detta när mitt flaskbarn var liten (Victor alltså) utan trodde att välling var som ersättning fast tjockare och mer mättande. Men så är det alltså inte. Rekommendationen är att ge max 2-3 mål med välling och/eller gröt per dag och resten mat och ev. ersättning (ersättning, precis som bröstmjölk är bra om de får hela första året i viss mängd).



Vilken fin dress han har på sig på bilden där han leker med sladdar :-)

2010-02-14 @ 13:44:22
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

aa po.p har storla kläder oftast, och med bra muddar och så där så de går att ha länge :-)



När han vaknar på morgonen kan han ju få ersättning eftersom han ändå får gröt till frukost sedan. Sen gröt som vällsmat och välling innan han ska sova. behöver han fler flaskor på dagen är det kanske bättre med ersättning då.



men det är såklart fritt hur man gör men jag misstänkte nästan att BVC inte sagt detta för många gamla BVC-tanter kör på sitt gamla race fast rekommendationerna ändras :-) förr så bytte man ju ersättning mot välling, samma sak så rekommenderade de helamning till 4 månader men idag är rekommendationen 6 månader och sen smakisar men tyvärr säger de flesta BVC-tanter fortfarande 4 månader.



Men slom sagt, det är ju ändå bara rekommendationer men man tycker ju att åtminstone BVC ska säga rätt, även om man själv väljer sen.

2010-02-14 @ 17:03:43
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Vet inte exakt skillnaden på ersättning och välling. Men om han äter välling 2 gånger och gröt 2 gånger är det bättre att byta någon av dem till riktig mat om man vill hoppa ersättning. Alltså tex:



Välling, gröt, mat, frukt eller youghurt, mat, välling



Men de äter ju ibland lite dåligt så det är lätt att kasta åt dem en extra flaska under dagen och det är väl då det kan bli lite väl mycket välling och därför bättre med ersättning asså så som man gör när man ammar det kan ju bli som mellanmål och extra mycket amning när de är sjuka och så. Ersättning är ju ersättning för amning så man kan ju använda ersättningen som man använder amning nästan :-)



men om barnet äter bra med mat, frukt, yoghurt osv så finns ju ingen anledning att klämma in ersättning, bara när det riskerar att bli för mycket gröt och välling :-)

2010-02-14 @ 17:40:02
URL: http://beckahbitch.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback