Lite bilder från veckan :)

Myskväll med pappa :)





Alex älskar när man tar fram kameran. Han vill gärna vara med på bild.
Antar att det är blixten som är rolig :)



Blåbär till efterätt :)

Här ska städas!

Snart, om en liten stund bara, efter kaffet ;)

Morgon började jag med att ta en kaffe hos min kära Em. Sen åkte vi till MM och handla. Köpte nya växter till köket, dom gamla var stendöda. Jag är sämst på att vattna. Dom levde ju nästan ett år iaf, inte dåligt för att vara jag :).

Igår var vi över hos svärmor på kvällen. Niclas sa att hon hade bakat och vi antog att det var bullar som vi blev sugna på. Det visade sig att det var frallor :) Men goda dom med.
Alex spenderade kvällen med att ligga nakenfis på handdukar och det tycker han är så gott. Faster felicia är väldigt rolig också som busar med honom. Hon är 11 år :)

Nu har jag fått i mig lite frukost och kaffe, antar att det är dags att städa. Ska bara få med mig min karl ochkså som sitter och tittar på film... hmmm... undrar om det är långt kvar på den. han SKA diska!!






Morrn morrn!

Sitter här med min kopp kaffe som gör sig gott i magen. Alex leker och tjattrar i sin gåstol. Han har börjat få den framåt nu. Han ser för rolig ut. Benen sprattlar och sprattlar allt vad han kan, men stolen går bara framåt några cm åt gången. Men snart blir det nog riktig fart på grejerna :)

Igårkväll somnade Alex halvtio utan att vakna igen, så jag och Älskling kunde sitta ifred och titta på film och äta godis. Såg 2012, den var riktigt bra, men låååång.

Hade förståss tränat innan också. Det håller jag fast vid. Eftersom vi var ute och shoppade och så igår, blev det ingen gemensam träning med tjejerna. Niclas fixade skivan vi brukar träna så jag gjorde hela passet själv, med Alex som publik.

Idag ska Niclas ut och fota tror jag. Får se vad jag hittar och Alex hittar på.


Lyckodagen!!

IGÅR SMALL DET TILL!! :)

Jag och Emmelie åkte till Kinna igår kväll och spelade lite Bingo. Härlig avkoppling tycker vi. Gott att bara åka bort själva en sväng och sitta med nåt roligt. Vi vann hela tiden, små vinster. Sista spelet, då jävlar, vann vi 8000 spänn!!! weeehhoooo va kul det var. Satt som ett smäck! :)

Så idag har vi varit i Borås och shoppat. Gick igenom hela knalleland. Jag hade presntkort på Gina 300 och HM 150.

Inhandlade på Gina Tricot:

Vit kofta
Svart, festklänning
Svart vardagsklänning
Svarta stuprörs Jeans (Kassörskan glömde ta betalt för dessa)

Så allt gick på 347 kr där :)

På chilli köpte jag en stekpanna för 99
Kappahl Brun tröjbody, bruna byxor och strumpor till Alex strl 74
HM Svarta leggins och svart enkel undertröja
Små örhängen på Glitter och en Vit top på Cubus
Sist men inte minst ett par snygga stövlar på Skopunkten

Jag slösade allt som allt ca 850 kr :)
Mycket mycket nöjd med den här dagen :):)

Promenader o städning

Idag var jag uppe tidigt. Kvart över sju redan. Alex snusade vidare tills jag väckte honom vid åtta. Han vill gärna vara uppe länge på kvällarna och sova till nio-tio på morgonen, så nu ska jag försöka ändra på det :)

Vid halv nio promenerade vi med Emmelie till Sandvallsäng och lämnade Johannes hos dagmamman. Vid halv två gjorde vi samma sak fast för att hämta honom då. Två sköna promenader idag.

Emellan där har jag städat. Plockat, dammat, diskat, dammsugit (med min störda skit dammsugare som bara faller isär), tvättat och druckit kaffe såklart :).

Nu är det bara slappa och pyssla med Alex för hela slanten som gäller, förutom matlagning lite senare då. Det sägs ju att äta bör man annars dör man, vet inte om det är sant?? ;-)

Alex har precis mummsat majskrokar och kletat ner hela sig själv och stolen. Dom är riktigt roliga attt få bort när dom hunnit torka in på honom...NOT* Men en bra muta så han är nöjd en stund, helt värt besväret efteråt :)




Shoppingdagen

Det blev inhandlat en hel del idag i Kinna. Snacka om rea nu. Halva priset på rea priset. Toppen :) Tyvärr är det ju nästan slut nu så jag hitta inte så mycket roligt till Alex. Fanns en del kläder kvar, man knappt ett plagg i strl 74. Totalt utplockat i den storleken. Så var det ju också värsta babyboomen runt den tiden han föddes :).

Jag fick iaf inhandlat till Alex:

Två pyjamasar strl 74 Lindex (ej rea)
En Body strl 74 Lindex
En Tröj/skjorta Strl 80 Lindex
Två Body strl 74 Kappahl

Till mig:
En kofta
Två BH

Totalt: 467 kr :)





När vi kom hem var det dags för ALex att äta middag. Spagetti och köttfärssås stod på hans meny och två smörgåsar till mamma :). Sedan kom SUss förbi och hjälpte mig färga håret så nu är det brunsvart :) SKa bara få tummen ur röva och beställa klipptid med. Har sagt detta nu i två månader. I need it bad :)

Nu har jag ätit lasagne och roat både Alex och Bamse genom att jaga Bamse med Alex i famnen. Alex skrattar så han kiknar och Bamse är jätteglad för uppmärksamheten :)

Älskling kommer strax hem, då ska jag ta ut Voffsen i snöyran innan träningen klockan sju.
Jajjemen, vi står fast vid träningen som vi sagt. Tredje veckan nu. Jäkligt duktiga tjejer :)


Morgon kaffe

Kom precis ner från mitt morgon kaffe hos min kära vän Emmelie. Suss och Marica var också där. Mycket trevligt :)
Tre fina små barn hemma hos henne. Johannes, Alexander och Fillomena (marikas dotter) som är en dag äldre än Alex. Så söta så.
Här är en bild på Johannes och Alex som vi tog när dom var nere hos oss häromdagen.



Nu har vi bestämmt oss för att ta en tur till Kinna och kolla in det sista av rean. Ska försöka hitta lite mer kläder till Alex i strl 74, blir nog dags att byta om ett par veckor.

Uppdaterar hur shopopingen gick later!

Bye

Slapp dag

Idag har jag inte gjort många knop. Gick inte upp förän vid 10 i morse. KLädde på Alex och gav han mat, sen var jag uppe hos Emmelie en sväng på kaffe :).

Sen har jag bara suttit hemma, diskat, gosat med Alex och läst min bok. Vid halv tre mötte jag Maria i hundgården, sen gick vi hit och drack te medan Alex mumsade på majskrokar :).

Nu funderar jag på vad man ska äta till middag och hur illa snöfallet kommer bli imorgon. Då kommer ju föräldrapenningen och jag behöver både handla och ta ut pengar + att det är babysim. Men är det allt för jäkligt får man väl låta bli. Man får som tur är ta igen gånger man missat en annan dag.


Pust, pust det var gött!!

Så var måndagens goa träningspass över. Jag märker definitivt skillnad nu sedan vi började. Jag orkar mycket mer och klarar av en del steg som man knappt stod ut med i två sekunder innan. Sen hänger man med lite bättre i alla steg också, det var ju bara total kaos från början :)

Jag och Maria tog en lång promenad på eftermiddagen också. Härligt härligt :)

Alex hade somnat strax innan jag kom hem kvart i nio. Nu är han uppe och är pigg igen...typiskt honom att förstöra våra kvällar ;)

Imorgon ska jag försöka färga håret, fick aldrig gjort det i helgen.


Måndag+ Alex språk

La mig påtok försent igår. Kunde inte låta bli att läsa ett par kapitel i New Moon, är ju så bra. Somnade väl runt halv ett. Alex började gallskrika kvart i fem i morse och vägrade somna om utan mat. Sen sov vi visserligen till nio tiden.

För en stund sedan var Alex farfar och gammel farmor här. Dom drack lite kaffe och busade med lillskiten :). Han kommer lätt bli rejält bortskämd av farfar när han blir lite större och man kan köpa roligare leksaker till honom. Urban som han heter tjatar redan om grävmaskiner och grejer han har hittat att köpa till honom :P

Innan dom kom skulle Alex sova. Han är för rolig nu när han inte vill. Dom vanliga gnäll och skriken börjar bytas ut mot språk. Han låg i sin säng och tjatade " Nanananaaaaaaaa dadada bevje dada" med sin argaste röst :). Haha. Det är roligt att höra alla nya bokstväer som läggs in när han "pratar".

Om en stund är det dags för Alex lunch. Slottspuré står på menyn. Sedan jag kunde byta smaker till 5 månaders äter han mycket bättre. Bara potatis eller morot var inte lika gott. Efter maten ska vi åka en sväng till Maria och ta en promenad och fika.

Ikväll blir det åter träning. Jag hoppas min nya skiva ska hinna komma till nästa träningspass på onsdag.

Fick till bilder i morse i hans stickade kläder som han har på sig nu när vi ska ut.
Plus overall förståss :)

 

Oså lite bilder när han satt och lekte idag




Gäsp!

Nu är jag trött, trött. Alex somnade tidigt idag, runt halv nio. Och det varade länge? Nej, han vaknade igen efter nån halvtimma och har varit vaken tills för typ en kvart sen. Suck, suck på honom ibland. Tur för dig att du är söt i alla fall brukar jag säga till honom ;)

Så nu är det bäst att jag med går och lägger mig. Ny vecka imorgon. Kommer säkert vara trött. Lagt mig alldeles för sent denna helgen!



Kaffe besök + tränings dvd

Har precis blivit av med 4 kaffegäster. Emmelie, David, Johan och Martin. Killarna disskuterade sin kommande skidresa. Den 6:e februari drar dom till fjällen och vi blir lämnade kvar :). Det ska bli både skönt och jobbigt. Skönt att vara ensam, skönt att ha det städat, skönt att få sakna Niclas lite, tror man behöver det när man varit tillsammans länge och träffas varje dag.

Jobbigt däremot att inte få en sekunds paus. Ta hand om precis allt med Alex och hunden en hel vecka! Puh..
Men men, vänta bara killar! Snart är det våran tur, bara så ni vet!! :D

Jo jag får en kväll och morgon ledig faktiskt. Samma dag som dom åker ska Alex farmor ha honom. Jag ska på sexparty hos Emmelie syster. Ska bli skoj med en hemmafest. Svärmor var så snäll att hon faktiskt tog semester två dagar för att passa honom. Väldigt snällt.

Beställde en ny tränings Dvd idag också. Behöver ha lite variation på träningen. Det var någon slags Dans/Aerobic träning typ. Ska bli intressant med lite nya steg. När jag har skivan hemma ska försöka träna ännu oftare när det finns tid. Dom tre dagarna i veckan plus promenader står jag fast vid, men klämmer gärna in lite fler pass när det finns möjlighet.

Nu är jag vrålhungrig, men vet inte vad vi ska äta. Så jäkla sugen på Pizza, men det är bäst att låta bli ;)



Pappa på besök

Alex får träffa sin morfar lite grann idag. Han är här nu och står och tjatar med Niclas om tråkiga datorer :) Typiskt dom två. Alex ligger i babygymet och...bajsar tydligen ;)

Idag blir en lugn dag. Satt uppe igår kväll och kollade på Sommaren med Göran. Riktigt rolig film emmelanåt :)
Alex var envis med att somna, tror klockan hann bli över elva innan han tillslut slockna. Så är det ibland. Jag lät honom sova alldeles för länge på eftermiddagen, så jag får skylla mig själv.

Ska strax åka till affären och köpa lite majskrokar till Alex. Han fick smaska på sånna hos Malin igår. Mycket bra muta om man vill få en lugn stund ;)




Middag och present

Just nu sitter jag och slappar framför datorn. Här har varit lugnt och skönt en stund för Alex ligger och:

:)
Och Niclas har varit hos sin mamma med Bamse. Jag och Alex var där innan också. Skulle över på en kaffe, men det blev middag också :) Kyckling och pommes med rödvinsås. Det var skit gott. Jätte skönt att slippa tänka på maten idag också. Nu finns inga mer måsten förutom Bamses kvällspromenad.

På förmiddagen kom Alex farfar förbi med en liten present också. Hans fru Lisbeth har stickat en jätte fin mössa med matchande tröja. Jag ska ta kort när han har det på sig, hann inte göra det imorse. Men han blev så gullig. Ett lite blåbär :)

Nu ska jag om jag hinner innan Alex vaknar lägga mig ner och läsa en stund. Håller på att läsa New Moon eller När jag hör din röst som den heter på svenska. Bara älskar Twilight filmerna så jag måste läsa böckerna. Men en sak har jag lärt mig om böcker som blir film, man ska inte läsa böckerna först för då stör man sig bara på allt som inte är med i filmen. Har man däremot sett filmen först är det bara roligt att läsa boken efteråt och få reda på mer smaskiga detaljer. Därför ska jag inte läsa Eclipse förän jag sett filmen även om den inte kommer förän typ till hösten. Gud vad jag längtar* Edward är ju bara för snygg ;)


Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1382247/johannasalex?claim=bk44x4vskj5">Följ min blogg med bloglovin</a>

Förlossningsberättelse

Så har jag fått tummen ur att skriva om dygnet som förändrade mitt liv för alltid. Natten då min son ville komma ut. Den värsta natten, men bästa morgonen i mitt liv om man ska se det från en sanningsenlig synpunkt.

Söndagen den 16 Augusti började som en vanlig (tungt gravid) dag. Jag gick upp, gick över till Emmelie på en kaffe och undrade om det inte skulle vara dags nån jävla gång. Jag var nu en hel vecka över tiden. När jag kom hem upptäckte jag att slemproppen börjat lossna. Äntligen något som händer! Jag hade inga som helst känningar av att någon förlossning skulle vara på gång under hela dagen. Det forsatte komma slempropps bitar då och då. Jag hade väl lite förvärkar som kändes när jag rörde mig mycket, men det var ju inget ovanligt. Men jag visste ändå att nu är det nära. Så jag spenderade dagen med att städa som en dåre. Så fort något blev stökigt, disk, damm vad som helst så var jag där och röjde. Fast besluten att här skulle vara fint om jag nu skulle åka in snart. Jag hade under någon månad haft problem med kramp i benet. Framåt kvällen denna söndag var det värre än någonsin. Jag kunde knappt gå. Aj, Aj, Aj, skrek jag flera gånger och var tvungen att förklara för Niclas att det bara var kramp och inget annat :) Så när första värken kom 22.25 på kvällen trodde han att det var kramp som vanligt. Jag stod i dörröppningen till datarummet, kände hur det värkte under magen och blundade. Nu gör det ont sa jag bara utan att förklara att det var en riktig värk. Jag gick och lade mig i sängen med en klocka. Värkarna kom med 10-15 minuters mellanrum. Minns inte hur länge det varade. Niclas förstod efter någon halvtimma att det var på riktigt. Han var framme med filmkameran och vi skrattade åt mina smärtor. Just då var dom roligt uthärdliga :) Vi fjantade och skrattade mellan värkarna. Tyvärr tog batteriet slut i filmkameran så den kom aldrig med till förlossningen.

Efter en och en halvtimma kom värkarna med 8-10 minuters mellanrum och började göra lite ondare. Min mamma hade två snabba förlossningar med mig och min bror, så jag tänkte att det var bäst att ringa BB. Damen som svarade sa "En och en halv timma? Jaha, ta två panodil och ett bad, här händer inget på länge", ganska så tyket  sa hon det med. Dålig stil när man talar till en förstföderska får jag säga. Jag gjorde i vilket fall som hon sa och det var väl rätt skönt att bada. Efter badet klädde jag på mig och slängde mig på sängen. Klockan var runt 1 på natten. Då gick vattnet. Det var faktiskt den häftigaste känslan jag vart med om. Det sa bara splatt och allt rann ut. Som tur var hade jag binda på mig. Jag ställde mig upp på golvet. NU satte Niclas igång :) Jag stod på en handduk medan vattnet sipprade. Niclas sprang runt som en yr höna, ringde sin mamma som skulle köra oss till Borås och till förlossningen för att tala om att vi tänkte åka in. Jag bytte kläder och gick lugnt omkring och samlade ihop det som skulle med. Lillemor kom efter en stund. Vi stod i dörröppningen och skrattade åt Niclas som verkligen var ett yrväder. Han sprang omkring och plockade ihop grejer till sig själv. Helt plötsligt mitt i allt skulle han duscha!!?? Haha, han var för rolig. Jodå, han skulle minsann tvätta sig, sätta på sig skjorta och parfym :) Stackars pojk helt vettskrämd :P

Vägen in till Borås var en plåga. Värkarna kom var 3-5:e minut och gjorde förbannat ont. Niclas mamma sjöng med till "Leende guldbruna ögon" och jag hade just då lust att strypa henne, men kunde inte ens genom smärtan med att be henne hålla klaffen :D. På förlossningen fick vi komma in i ett undersökningsrum där ctg-kurva sattes på. Klockan var nu 2 på natten. Värkarna kom var tredje minut. Jag hade fruktansvärt, HEMSKT ONT :) Min Barnmorska kom in och började tjata om att jag skulle bada. Hallå!? Bada, NU? var det enda jag kunde tänka. Jag kände på mig att det skulle inte hinnas med. Så det blev inget bad. Hon tittade på ctg kurvan och sa "Oj, det här verkar gå fort, du kan nog gå in i ett förlossningsrum nu". Jag fick en gåstol att långsamt ta mig till förlossningsrummet med. Där klädde jag av mig och kasta kläderna på Niclas som fick alla i huvudet :P. Jag la mig ner på sängen och barnmorskan satte ctg kurvan och kände sedan hur öppen jag var. Fullt öppen efter 4,5 timma från första värken. Så dom grejade till sängen med benstöd och gjorde sig beredda. Äntligen skulle jag få krysta. Jag skrek efter EDA, men det var tydligen försent. Så jag fick nöja mig med lustgas.

När jag väl fick krysta första gången var det som att himlen öppnade sig. Vilken underbar lättnande känsla. När man inte får trycka gör värkarna så ont att det är förvånansvärt att man inte bara svimmar av. Men när man får trycka för glatta livet och hjälpa till då gör det inte alls lika ont. Tyckte till och med att det var skönt i jämförelse med värkarna. Då tänkte jag, så underbart bara en liten stund kvar sen kommer den. Det var som att få nån lyckodrog i sig just då. Jag vände mig mot Niclas och frågade "Hur mår du älskling" och barnmorskan och undersköterskorna åhade och ojade så gullig jag var :P Men, lyckan varade inte länge. Jag tryckte och tryckte för allt jag var värd, men inget hände. Jag fick stå ut med smärtsamma värkar som inte gick att krysta på och det var ett rent helvete. Klockan gick. Allt jag visste var att det var en hårig bebis därinne. Varje gång jag krystade stirrade jag på barnmorskan, stödet man fick av henne var fantastiskt. Jag lyssnade hela tiden på hennes uppmuntrande kommentarer, det gav mig styrka att fortsätta. En läkare blandades in då tiden gick. Man kollade hjärtljuden på bebisen så att den mådde bra. Jag ville titta när jag krystade, jag ville se barnmorskan och fokusera på henne. Men det fick jag tydligen inte. Läkaren sa med tysk brytning "Schtäng öögonnen", tydligen tog jag i så att dom var på väg att ploppa ut. Haha, Niclas sa efteråt att jag såg ut som ett groteskt monster.

Jag fick pröva att byta ställning, Jag lade mig på sidan, men det gjorde ännu ondare så jag bara skrek att det går inte. Sen fick jag ställa mig på knäna och hänga över ryggstödet för att hjälpa bebisen neråt. Smärtan var enorm och allt var som en suddig dimma. Jag hängde där och jag tänkte bara på att ligga hemma i min säng, med bamse intill mig. Ja, jag tänkte på min hund och att jag ville vara med honom just då :) Jag minns knappt den sista timmen. Jag hade vanliga värkar och krystade om vartannat. Skällde ut undersköterskan för att hon tjatade om sin "jävla lustgas" hela tiden som jag inte tyckte hjälpte alls. Till slut hjälpte dom till genom att hänga sig på magen, gjorde ett klipp och helt plötsligt, 7,5 timma efter första värken, tre timmar efter första krysten, klockan 05.53 på måndag morgon den 17 Augusti, så var han ute. Min Älskade Alexander.
Jag kände...Ingenting. Jag var fortfarande så borta av smärtan och bedövad i sinnet att jag inte kunde tänka, inte känna. Han låg där framför mig och jag förstod det inte riktigt. Jag tog upp hans lilla hand och räknade fingrarna, sen kom jag på att jag inte visste vad "det" var. Jag tittade ner och sedan upp på Niclas. Vi fick en pojk. En pojke!

Han var jätte slemmig i halsen. Så dom körde ner slangar och sög ut det. Sen hade han högt blodsocker med och rosslade som bara den. Niclas fick gå iväg med honom till en läkare. Jag regerade inte ens. Hängde fortfarande inte alls med i verkligheten. Moderkakan skulle ut, en timma gick och den kom inte. Läkaren sa att hon skulle rucka på min livmoder och att det skulle göra ont. Jag började lipa och böna och be om att dom skulle söva ner mig. Jag stod inte ut med mer smärta. Men det ville hon inte. Jag fick lustgas och hon gjorde det hon sagt, men det var inte så farligt. Värre var det när jag skulle få bedövning för att sy ihop klippet. Det gjorde ont. Men sedan var jag också bedövad halva dagen, så det var ju skönt :) Medan en undersköterska sydde, kom Niclas tillbaka med lilleman. Han satt med honom i en stol och DÅ kom den där upplevelsen som alla pratar om. Jag var mamma, det där var min son, MIN. Tårarna rann och jag kan inte beskriva dom känslorna för honom som bara svämmade över. Jag var förälskad och kommer alltid att vara i min ljuvliga underbara son.

(Anledningen till att det tog mig tre timmar att trycka ut honom, var för att han låg upp och ned. Alltså huvudet kom ut först, men han tittade neråt istället för uppåt (eller är det tvärtom??) I vilket fall så var det fel håll. Därför hade det tagit sådan tid, vart så trögt och gjort extra extremt ont! Kroppen är designad för att barnet ska komma ut på ett visst sätt, när det inte gör det hamnar alla vinklar fel och det blir svårare att tränga igenom)












Ny design!

Nu har bloggen fått en uppdatering. Niclas fixade en ny design till mig och snyggade upp det hela lite grann :)
Tack så mycket för det älskling! Speciellt då jag fattar NOLL vad gäller kodningar och grejer :)

Alex hitta snoppen :)

Jaa, igår fick han ligga naken på golvet en liten stund. Då upptäckte han för första gången att han hade något som dingla. Det var roligt att grabba tag i. Haha. Nu får man se upp när man ska byta blöja, särskilt om han gjort nummer två ;)

Idag har jag städat här hemma. Tagit en promenad med hund och vagn och sedan tränat hos Suss. Det är så jäkla gott och jag såg även på vågen idag att jag gått ner 1,5 kilo. Jag hoppas det fortsätter så här. Så kanske man kan med att visa sig på stranden till sommaren. Att magen ser ut som fan av alla bristningar är skit samma, bara huden drar åt sig mer så jag slipper se ut som ett dragspel :P.

Snart kommer älskling hem från jobbet. Då ska jag en snabbis ner till affären och handla äggnudlar. Idag blir det kycklinggryta med gul curry, cocosmjölk och äggnudlar till middag. Nam nam nam och inte alls onyttigt!


5 månaders spruta

Jaha. Gick ner till Bvc i tisdags med Suss som sällskap. Dags för 5 månaders kontroll. Då visade det sig att det också var dags för sprutor igen. Hade jag ingen aning om :). Men Alexander tog det bra. första sprutan som är lite snällare sa han inte ett knyst. Andra började han gråta, men det varade bara ett par minuter. Han var lite gnälligare och trötare än vanligt sen under dagen, men det var inte heller så farligt. Dagen efter fick han lite feber. Han hade 38,2 på morgonen. Men han var ändå som vanligt, lite dåsig sådär bara.

Han vägde 7520 gram och var 68 cm lång nu, min stora pojke :)

Igår var vi på babysimmet igen. Jag gick själv och det fungerade hur bra som helst. Det är ju lite krångligt efteråt, när både jag och Alex ska duscha och kläs på. Men han var snäll och lugn som tur var. Han verkar tycka det är kul att bada iaf. Han skvätter med händerna i vattnet och jag efter badankorna :).

Idag har jag tränat med Emmelie och Suss. Strax ska vi gå och hämta Johannes från dagmamman.

Annars blir det en lugn dag. Niclas skulle stanna kvar efter jobbet och träna, sedan gå på baketmatch med en kompis. Så det blir väl att laga mat till sig själv bara idag. Tråkigt!

Dagen

Idag har jag vart tröööött. Alex har vart tröööött :)
Vi har druckit kaffe med Emmelie och Suss. Vi har promenerat till Sandvallsäng och hämtat Johannes hos dagmamman. Vi har druckit kaffe hos Emmelie och även fått mat där. Det tackar jag för. Sen var vi nere och handla. Alex låg vaken i kundvagnen och tittade på folket. På väg hem somnade han. Han sov i en halvtimma. Nu är han vaken igen. Beger oss över till Suss för träningen om en stund. Dags att byta om nu.

Satt och kolla igenom bilder nyss. Så mycket som händer på bara några månader.


Här är Alex nyfödd

och här är 5 månader senare :)

Snart dags för träning igen!

JA! Det är måndag. Dags för ännu ett hårt träningspass med flickorna. Jag är svinigt jävla trött, men när man väl kommer igång så känner man inte det :)

Gogogo :)


5 månader

Ja, nu har 5 månader med min lilla plutt susat förbi. Nu är han en liten pojke och inget spädbarn längre. Han tjattrar och pratar, vänder sig hit och dit och försöker till och med komma upp på knäna när han ligger på mage. Han lyckas naturligtvis inte komma någonstans ännu, men jag tror säkert att han kommer krypa tidigt. Jag undrar hur jobbig han kommer vara då :D.

Idag var jag uppe klockan 8 och gav Alex frukost, sen somnade han om. Jag gick ut med hunden ( Niclas var fortfarande hemma), sen tog jag disken och röjde upp lite. Alex vaknade nu strax innan nio. Han sitter i gåstolen framför spegeln och pratar med sig själv :)

Annars händer inte mycket idag. Jag borde åka ner till jobbet, det finns en julklapp till mig där :) så ska jag prata med chefen om hur jag ska jobba i sommar. Men jag känner mig lite trött och orkeslös idag. Dom senaste två kvällarna har Alex krånglat som fan och vägrat sova. Han som hade kommit in i så bra rutin, somnade alltid mellan 9-10 på kvällen, åt vid 6 på morgonen och somnade om igen. Men näe nu ska det krånglas igen.

Ikväll blir det träning igen iaf. Ska bli gött. Jag gick ner ett halvt kilo förra veckan iaf :) hehe, men många bäckar små.. som man brukar säga.

Nu ska jag pussa på min älskade unge :D

Hos Mamma och Pappa

Nu har jag tagit mig till Kungsbacka till Alex mormor och morfar. Åkte vid tolv i förmiddags. tar ungefär 45 minuter att åka hit. Alex sov halva resan. När vi kom fram blev det lite kaffe och bulle (ja, jag syndar på lördagar :)). Efter det åkte jag och pappa till Kållered. Jag gick in på BR leksaker och bytte en leksak som brorsan köpt till Alex i julklapp. En grej med knappar som spelar melodier och gör djurläten. Den jag hade fungerade inte, men vi fick en ny som tur var.

Vi åkte vidare till ikea där pappa köpte en spjälsäng som dom ska ha hos sig. Då blev det ju också, madrass, täcke, kudde och påslakan. Sen köpte han även en matstol som jag ska ha hemma. Har lånat Emmelies innan.

Nu har Alex nyss somnat i den nya spjälsängen, vi har ätit supergod middag alla pappa. Härnäst blir det TV och GODIS...nam nam nam... :D


skrev fel häromdagen

Kom bara på att härmodagen skrev jag att Alex blir fem månader om 10 dagar. Fel, fel, fel. Jag satt och kolla vilket datum det var, och det var just den tionde, därför råkade jag skriva 10 dagar, men det var bara 7. Nu är vi nere på 4 dagar. På söndag är han fem månader och blir bara sötare för varje dag om det nu är möjligt :D

Träningen är igång!

Fy fan va gött det är. Nu är vi på G! Jag och mina flickor på gården :). Körde hårt idag med aerobics dvd av dom som gör musikvideon till Eric Prydz Call on me. Skit bra, stenhårt pass :) Jag såg ut som en tomat efteråt :). Men så jävla gött. Två dagars träning nu har faktiskt gjort mig piggare och gladare. Unbderbart! Nu ska vi fortsätta såhär, tre dagar i veckan. Däremellan ska det promeneras också. Behöver inhandla mjölk och kaffe så jag tänkte att jag skulle gå till MM imorgon och sedan ta vägen runt kaskad för att utöka lite. Bamse kommer också bli glad om vi går ut och går mer. Har goa vinterskor nu med så kylan är inget problem.

Nu ska jag hoppa i säng efter en toppenbra dag. Alex sover sedan en timma tillbaka. Min goa fina underbara älskade son <3

Och Niclas! Jag älskar dig med. Puss :)

Babysimmet!

Allt gick jätte bra idag. Maria kom till mig vid halv elva för att följa med som fotograf :)

Vi gick vid kvart över elva, Alex sov en liten stund i vagnen på vägen dit. Han hade inga problem med att komma in i omklädningsrummet, byta om och duscha. Vi var färdiga en kvart innan det skulle börja. Då fick han bekanta sig med dom andra bebisarna. Jag tror tre andra var lika gammla som han, 5 månader. Resten var lite större, närmare 7-8 månader.

När vi kom i vattnet fick vi lära oss lite olika grepp hur man håller och träna på dom. Alex tyckte det var kul att bada. Han sprattla med fötterna och jagade plastankor som han ville tugga på :). Han är inte jätte förtjust i att flyta på rygg, då spänner han sig och blir stel som en pinne. Men efter en stund slappnade han av och började istället ägna sig åt att slänga upp fötterna och suga på stortårna medan vi flöt omkring :).

Efteråt var han också snäll tills det sista då en annan bebis började gråta, då behövde han ju såklart sympatigråta lite :). Han fick mat i cafeterian och sen sov han som en sten över en timma.


Mammas badprins :)
Badbyxorna är från barnkammaren i kinna. Sista paret i hans storlek hon hade :)









Grodan min :D

Ingen lust :(

Gud vad jag känner mig, hmmm...grå? trött, uttråkad, inte lust med någonting heller. Vill inte städa, inte laga mat, tvätta, gå ut med hunden. Orkar inte promenera INGENTING!!!
Vet inte varför det känns så just nu. Men ingenting är roligt. Jo Alex är rolig :) Han är mitt ljus i mörkret. Fast att man på sätt och vis kan säga att det är på grund av honom och mammaledigheten som man är just trött och orkeslös så ångrar jag ändå aaaaaldrig att han finns. För han är det bästa som finns oavsett hur jag mår.

Vet inte vad man ska göra för att ta sig ur det. Det är inte direkt sömnbrist heller för Alex sover bra nu. Det är väl vardagen bara. Samma, samma. Fyra tråkiga väggar. Samma sysslor. Har funderat på att börja jobba igen en helgdag eller kväll i veckan. Men orkar jag det? Kanske är det just det jag behöver. Komma igång igen, få en dag hemifrån. Mmm, får se.

Ikväll ska jag över till Suss med Emmelie så ska vi ta och träna lite. Lite dans och hopprep :) Inte ens det som är kul orkar jag egentligen. Men det är just det som är felet när man hamnat i en gråzon. För att ta sig ur det måste man också göra något åt det. Så nu ska jag banne mig gå och det ska bli kul, så det så!! :D

Liten blir större

Ja, tiden går. Om 10 dagar är Alex 5 månader. Stora pojk. De senaste veckorna har det hänt mycket. Han har blivit mycket stabilare. Speciellt i benen. Han har lärt sig att gå flera steg om man håller honom i händerna. Lite obalanserat, men det går framåt iaf :). Vänder sig gör han då och då nu. Han pratar och tjattrar. Det senasste är adadadadada :) Han älskar att leka tittut. Han ligger till och med på filten på golvet och gömmer sig själv under ett hörn av den. Säger man då Var e Alex ligger han där under och skrattar för sig själv, sen öppnar han filten och är jätte glad för att han "gömt" sig :P.

Man är så stolt för varje ny sak han lär sig, samtidigt som man vet att bebistiden aldrig kommer igen. Utvecklingen är spännande och rolig och man längtar efter att saker ska hända samtidigt som man vill klamra sig fast vid att han är liten, liten underbart söt och go bebis. Det är svårt att föreställa sig att han kommer växa upp och bli stor.

På Onsdag börjar babysimet. Det ska bli riktigt kul att åka och bada. Tror han kommer gilla det. Han älskar att bada i badkaret nu, plaska i vattnet och välta ner shampo flaskorna :).

Nu ska jag bara njuta av att han precis somnat, titta på inredning på nätet med älskling och sen få lite massage :)


En annorlunda Ullaredstur :)

I förrgår fick jag och Emmelie den briljanta idén att åka till Ullared och shoppa lite. Jag tog Alex med mig. Bagageluckan ppå bilen var fastfrusen så jag fick inte med mig vagnen. Vi åkte på förmiddagen vid halv ett. När vi kom mellan Öxabäck och överlida började snön falla. Ju närmare Ullared vi kom, desto mer snöade det. När vi var framme fullkomligt vräkte det ner. Men nu hade vi ju kommit hela vägen dit så vi gick in. Vi hittade allt vi skulle och var färdiga på en och en halv timme. Alexander skötte sig exemplariskt. Han satt i bilbarnstolen i våran enda kundvagn inknöland brand grejer :P. Men han var nöjd. Satt och lekte med leksaker och ibland bar jag runt honom en stund. Efteråt tog vi en fika och då somnade han. Klockan kvart över fyra var vi på väg tillbaka. Det hade kommit REJÄLT med snö under tiden och det vräkte fortfarande ner. Vindrutetorkarna som redan var kassa fylldes med is och smetade ut snön på rutan. Jag såg nästan ingenting. Vi fick gå ut ibland och ta bort isen så blev det lite bättre. Vi fick köra i 40 hela vägen hem. Tog väl nästan två timmar :) Men vi kom hem välbehållna och med alla grejer vi kiommit för att handla. Alex sov hela vägen i bilen också.

I vilket fall så fick jag köpt mycket bra grejer och riktigt billigt får jag säga.
Detta blev det:

* 2 svarta byxor till Alex strl 74 (nästa storlek till honom)
* 2 Bodys
* 1 T-shirt
* 2 Pyjamasar
* 1 badhandduk
* 2 par strumpor
* 1 iläggsdyna till matstol
* 1 Pyjamas till mig
* 1 kofta
* 7 par strumpor
* Balsam
* Tamponger
* Plånbok till mig
* T-shirt till Niclas
* 2 par kalsonger till Niclas
* 10 pack delikatobollar :)
* 2 pack pringles :)

Allt detta för 1219 kr. Tycker jag inte var alls farligt faktiskt :)

Sångfågeln :)

Min lilla skrutt har börjat sjunga sig till sömns :) När han börjar bli riktigt trött (men är på bra humör) och är på väg att somna in så sätter han igång att låta med långa "sjungade" ljud. Så himla sött när han gör det. Så håller han på ända tills han somnat. Det är väl för att slippa höra mammas hemska sångröwst kanske, bäst att göra det själv :D

Idag har varit en seg dag. Har diskat, tvättat, druckit kaffe med Emmelie (två gånger) och Te med Maria :) Vi var en sväng på hundgården, sen kom Emmelie och lämnade Johannes hos mig en stund medan hon var på apoteket. Vi lekte med leksaker, käkade clementin och stoppade in mynt i en burk :). Han är för go lilla sötnosen :)

Snart ska här stekas panbiff till middag och senare ikväll får jag ta och handla lite. Varken bröd eller mjölk hemma. Alltid nåt som behövs göras :)

I veckan är Älskling ledig ons-sön. Ska bli skönt. Vi tänkte unna oss att gå på bio på lördag. New Moon. Har inte kommit iväg och sett den än. Såg om Twighlight igår igen, den är för bra :) Beställde böckerna igår. Är filmerna bra så är ju definitivt böckerna det. Böcker är nästan alltid bättre!

Nu är lilleman på väg att somna, inte på jätte bra humör så ingen sång :P

Filmkväll

Sitter och väntar på att Niclas bränner film till Danne. Sen ska vi till MM och handla tacos och vidare till Maria och Fredrik. Ska äta kolla film och vräka i oss godis :). Bara slapp myskväll.

Alex har lärt sig att låta när man tar fingret på hans mun och skakar. Då låter det roligt, som när man leker Indian typ :) Så fort man visar honom fingret början han gapa och låta för att man ska göra så. Det är hans morfar som lärt honom det :P Sen har han börjat med att försöka få fram pruttljud också, men han ser mest ut som att han håller på och kväva sig själv. Haha.


Nytt år, nya tag :)

Nyårsafton gick fint. Två timmar innan vi skulle vara hos maria och Fredrik pratade jag med mamma på telefon. Dom skulle tydligen vara hemma i alla fall, så jag frågade om dom ville ha Alex. Och det ville dom, var till och med så snälla att dom kom och hämta honom :D. Det var skönt att slippa ha med honom på fest. För hans skull, det var lite väl stökigt där så jag hade nog nästan fått åka hem om han hade varit med.

Kvällen var halv lyckad för min del. Vi åt först jätte god middag. Grillade fläskytterfilé och grönsaksspet med potatisgratäng och vitlöksbröd till. Skitgott! Men efter maten började jag må illa. Gjorde det resten av kvällen. Fick till och med gå och spy flera gånger för att jag kände hur detr stod mig upp i halsen. Tror inte det var nån magsjuka för jag var inte tvungen att spy eller springa till toa. Vet inte vad det var för något konstigt. Kanske dåligt samvete för att jag lämnat bort min son :) hehe.

Iaf så var kvällen ändå rolig då och då. Jag och Maria sprang omkring och fjanta och spelade in roliga filmer på oss själva :P. Niclas också :) När det var dags att skjuta raketer styrktes min åsikt om att det borde förbjudas för allmänheten! För det första så var det is ute, vilket gjorde att raketerna fastnade i marken och inte lyfte, så fyrverkerier smällde i hela trädgården. En del hade druckit för mycket och var totalt oförsiktiga och klantiga när det skulle tändas på. Som TUR var hände ingenting, men det var fanimej på håret. Nä, det är helt sinnesjukt att det får lov att skjutas raketer av till större delen berusade människor!

Dagen efter var jag skiiiiiit trött. Drack aldrig någonting eftersom jag mådde illa, men gick och la mig typ vid fyra på morgonen och sov dåligt. Huvudet kändes som en bomb exploderat. Men det var bara att gå upp, käka frukost, åka hem och göra oss iordning och köra til Kungsbacka. Åkte till min farmor och farfar på middag och mamma och pappa var där också med min älskade prins. Han hade skött sig kanon bra. Varit skit snäll och sovit bra hela natten förutom ett mat uppehåll då. Duktiga killen min. Förtsta gången han sovit över utan mig :) Skönt att veta att det funkar bra.

Idag blir det bara att slappa och kanske röja upp lite här hemma. Orkade inte lyfta ett finger igår. Kanske lite tacos och film ikväll. Bara mys :)



Fan va heta va? ;)