Bild

Här kommer den nyklippta Alex :)


Torsdag!

Dagen har gått fort. Lämnade Alex på dagis imorse. Han började grina så fort vi kom in och ville inte alls släppa mig idag, men när jag hämtade honom vid tolv satt han och åt middag och var hur glad som helst :)

Var i skolan en timma och skrev utvärdering. Nu är det KLART!

Vi åkte till Maria och fick god lunch och sedan tog vi en lång promenad i det härliga höstvädret. Sedan trimmade vi håret på ALex. Tog lite kortare på sidorna och bak och lite längre uppe på. Jätte söt är han min prins :)

Nu är vi hemma och ska bara slappa resten av kvällen!

Skola och kallt!

Idag blev jag klar med skolan kan man säga. Hade en sista redovisning av ett arbete. Imorgon ska jag bara dit och skriva utvärdering på kursen. Så nu är jag äntligen färdigutbildad undersköterska. Känns skönt att ha det gjort och 500 lappen extra på lönen är inte heller dumt :) Börjar mitt nya jobb på måndag.

Det går bra på dagis för Alex. Han är lite småledsen ibland, men det går över fort och vilka ungar är inte ledsna ibland? Han äter bra OM han tycker om maten. Igår var det tex blodpudding, det gillade han absolut inte :P

Idag har vi varit ute på eftermiddagen och lekt med andra barn på gården. Sedan gick vi med och hämtade Hannes hos dagmamman och tog en kaffe uppe hos dom. Där fick Alex fiskpinnar och makaroner och det var gott!

Det börjar kännas att vintern är på ingång. Huah så kallt på morgonen och kvällen. Idag har solen varit framme så det har varit lite behagligare. Alex har fått en ny vintermössa :) Så söter så!










Modell: Alexander
Kläder: Name it tröja strl86
Name it Byxa strl 80
Fått från: Mormor
:D

Haha!

Det var så längesedan jag hade skrivit att jag hade glömt av att jag redan skrivit om flytten. Jaja, någon kanske hade missat det :).

Nu har Alex och jag varit ute och lekt i klätterställningen. Han gillar att åka rutchkana och ÄLSKAR att gunga, men tyvärr har vi ingen babygunga på denna gården.

Imorgon är jag ledig. Alex ska till dagis och vara själv där ett par timmar. Har prov på måndag så jag tror jag måste börja läsa på lite kanske :P Niclas ska iväg och måla en lokal.

Nu middagsdax.

bye

Vad händer här då?

Jo väldigt mycket har varit på gång nu det sista. Har därför inte haft tid och ork att blogga. Har börjat skolan, läser en kurs bara som jag inte hann färdigt innan Alexander kom till världen. Han har ju börjat skolas in på dagis nu. Det går jätte bra. Dom första gångerna vi lämnade honom blev han lite ledsen när vi gick, men lugnade sig efter en stund. Idag brydde han sig inte ett dugg om att jag gick. Han var fullt upptagen med att titta i en bok så han sa inte ens hej då :)

En annan stor nyhet är att vi ska flytta. Det blir tillbaka till Kinnasten där vi bodde innan, men en tre den här gången. Jättefin lägenhet. Dom som bor där nu har tapetserat över allt och lagt nya golv. Den var verkligen fräsch och fin. Dom hade dessutom diskmaskin så det är bara att stoppa in våran där sedan, allt förberett. Vi flyttar första novembver.

Nu när vi ska flytta är man såklart super taggad att göra fint och görta om. Har i veckan ihandlat ny soffa. Tresits med divan. Ska även köpa till en tvåsist senare. Min goa granne Susanne köpte våran gammla soffa och den blev skitsnygg hemma hos henne :)

Nu ska jag göra det jag gör mest. Ta med mig Alex ut och dricka kaffe med grannen :D.

Ni får lite bilder på min snygging såklart :)










Målar på dagis, och käka färg :p

100media_imag013 (MMS)

Målar på dagis, och käka färg :p


Flytta!

Äntligen är vi på väg, jag och min lilla familj. Har fått en lägenhet i Kinnasten där vi bodde tidigare innan Alex kom. Var och tittade på den förra veckan och den var verkligen superfin. Paret som bodde där har gjort om allt. Nya tapeter i alla rum, färdig installerat för diskmaskin och tvättmaskin och tagit bort badkar. Okej Alex gillar att bada, men det kan vi göra på sommaren och i badhuset istället :). Det roligaste av allt är att ett rum var tapetserat som barnrum. Alex ska nu få eget rum.

Det ska bli skönt att flytta och känna att det händer något nytt. Dessutom är jag glad att Alex kommer gå på ett annat dagis. Vi har bara varit där två dagar här på Assberg. Visst det verkar helt okej och inget fel på fröknarna så, men fy så trist det var där inne. Allt känns typ gammalt, tråkigt och tomt! Nääääe, där vill jag inte ha honom.

Nähepp nu borde jag lägga mig. Skola imorgon!

Natti natti



I ett sånt här hus ska vi bo. En trappa upp, men man har ändå trädgård längs med gaveln.

Dagis Alex leker för fullt på dagis :)

100media_imag012 (MMS)

Dagis Alex leker för fullt på dagis :)


snörvel

Här har hela helgen gått i snoret och hostans tecken :) Super förkylda allihopa.

Hade ändå ork att ta mig ner till Skene Marten igår. Gick tillsammans med Alex, Susanne med ungar, Angelica med unge, Kicki och faster Felicia. Det första som hände när vi kom in på marknaden var att Angelicas son Tiger 5 år försvann. Vi gick runt och letade och hittade honom som tur var längre ner.
Fanns inte så mycker roligt att shoppa där direkt. Köpte mig en svart skinnjacka för 250 spänn. Har länge velat ha en, men det har aldrig blivit av, så det var jag nöjd med. Alex fick en hästballong och hund på batteri som går och skäller. Den gick sönder på en dag :)

Förutom Marknaden har vi bara hållt oss hemma och försökt friskna till.

IMORGON är en stor dag. Alexander börjar på dagis! Min lilla pojke. Jag börjar skolan samtidigt så jag kan inte gå med honom. Det får hans pappa göra. Det är bara en timma dom första dagarna. Tror ALex kommer tycka det är skitkul!

Jag som sagt ska då till skolan och läsa min sjukvårdskurs som varar i tre veckor. Sedan är jag utbildad undersköterska opch får hela 500 kr i löneförhöjning ;)

Väntar lite andra besked till höger och vänster imorgon. Får se vad som händer med det... :D


inte nåt..

..har jag haft att säga, så därför har jag inte skrivit något på ett par dar.

Jag kan ju berätta lite om igår i alla fall. Träffade ju min kompis Ozza från Kungsbacka. Det var mycket trevligt, tog igen lite snack och information om vad som händer bland folk :).
Promenerade ner till centrum och käka lunch på peppes. Det var buffe (jag vet, men apostrof knappen funkar inte på min dator) med kyckling och stektpotatis. Den var tyvärr ganska smaklös och kostade 85 spänn utan dricka!

Vi gick vidare runt på stan och kolla i affärer. Jag köpte bara några studsbollar till Alex. Inga sådana pyttesmå alltså utan stora som han inte kan få in i munnen :)

Sedan åkte jag förbi mamma och pappa och käka pannkakor :)

På kvällen kom grannen Susanne förbi och drack te, kollade på idol och sedan 2 filmer. Save the last dance 1+2, mycket trevligt. Så trevligt att vi ska göra om proceduren ikväll :D

Annars är vi förkylda hela gänget. Jag har bara ont i halsen just nu men imorgon är det nog värre. Niclas har varit både tät, febrig och illamående. Alex näsa rinner konstant. Humöret är inte på topp här ibland... :)


Tisdag.

Imorse var jag trött och seg. Gick runt i mjukisbyxor och kommun t-shirt och suckade åt allt jag behövde göra. Efter en kopp kaffe bestämde jag för att ta mig i kragen och sätta igång. Städade och tvättade. När det var färdigt tog jag en dusch och klädde på mig lite bättre. Sedan var jag mycket piggare och gladare. Det må vara tråkigt att städa, men man känner sig fruktansvärt nöjd med sig själv när det är färdigt :)

Maria kom på kaffe senare och vi tog en promenad runt Sandvallsäng. Stannade till på en lekplats så Alex fick gunga. Precis intill låg ett hus där det bodde en hund som gick lös. Han kom fram och hälsade på Bamse och Ozzy. Bamse blev helt tokär i hunden. Han klängde och kramades och juckade på den. Och det var inte en hona... :D

Under eftermiddagen har jag handlat, fixat mat, druckit kaffe med Suss och fortsatt hålla iordning efter oss. Nu ska jag bara ta det lugnt och leka med min son.

Imorgon åker jag till Kungsbacka. Ska träffa en kompis därifån. Ta en fika och gå runt på Kungsmässan. Ska bli mys, vi har inte setts på över ett halvår! Efteråt tar jag nog och svänger in till mamma och pappa. Alex kan förresten säga Mommo nu. Men favorit orden är Hästa! och Dato! (oväntat va?)


spruta och födelsedagar

I förrmiddags fick jag ta en tur bort till Hajom. Niclas farfar ska ha sprutor i magen i 20 dagar. Eftersom jag då råkar vara en expert på sånt så fick jag åka dit och ge den ;-). Hans farmor ska göra det sedan så jag måste inte dit varenda dag, behövde bara visa henne hur man gör det.

Jag känner två stycken som fyller år idag den 6 september. Beckah fyller 28 år. Stort GRATTIS!

Så har vi Curt, Niclas farfar som fyller 80 år. Det var meningen att vi skulle ta med honom till Borås idag och äta ute osv. Men oturligt nog gick hans hälsensa (AJ) av för några dagar sedan, så nu är han gipsad och får sitta i rullstol några veckor. Det blir en fika hemma hos dom om en stund istället. Har varit och handlat present förut. Det blev en flanell skjorta, sååååå snyggt ;-)


film film film och lite annat

Hade det jätte trevligt på Elmers 1 års kalas igår. Alex trivdes som fisken i vatten bland massa barn och ballonger. Dagis kommer nog inte bli några problem för den grabben. Tror han kommer älska det.

Efter kalaset gick jag och Susanne till Helena på en kaffe och sedan hem till mig. På kvällen följde hon med mig och Niclas till Fredrik och Maria. Vi åt grillat med potatisgratäng och Maria hade gjort en mumsig chees cake till efterrätt. Gottit gottit. När Alex började bli trött åkte vi hem till oss och tittade på film. Det blev Paranormal activity först, vi har redan sett den men inte Susanne.

Sedan var vi sugna på mer film så Niclas laddade ner en till rysare som hette The new daughter. Jag somnade typ efter 20 minuter. Men det gjorde inget för dom sa sedan att filmen var kass ändå :). Klockan var fyra på morgonen när vi tillslut gick och la oss :)

Idag har jag mest slappat och tagit en skogspromenad med Maria. Nu är Susanne här igen och vi ska se på ytterligare en skräckis. Vet inte vad den heter men den är i 3D så man får kolla med såna glasögon och grejer. Ska bli intressant :).



Helg.

Så var det äntligen helg igen. Fast det är iof inte så mycket skillnad på dagarna nu när man är ledig. Jag är helt förrvirad hela tiden, ingen koll alls :)

Igår var det fullt upp hela dagen. Började med att åka till Maria klockan 10 på morgonen. Tog en långpromenad på en timma och sedan en skvätt kaffe. Hade med mig min kamera så hon hjälpte mig att ta lite bilder på mig och Alex ihop. Fotade i skogen utanför hennes hus. Vissa blev jätte fina och en del såg jag ut som ett mongo på, haha.

Efter det åkte vi till jysk, jag köpte påslakan för mitt presentkort. Dom hade en söt barnfåtölj som jag vill ha till Alex. Antingen skulle han få den i julklapp av Maria eller så köper jag den när jag har mer pengar :)
Resten av kvällen tvättade jag i tvättstugan. Huah va mycket tvätt jag hade! Det var jobbigt, men nödvändigt.

Idag fyller lilla prins Elmer 1 år! Grattis! Vi ska på kalas nu klockan 13.00. i kvarterslokalen här på assberg. Ska bara göra mig iordning nu och låta Alex sova en liten stund, sen går vi.














Redhead

Igår hjälpte Maria mig att färga håret. Nu är det mörkrött. Var längesedan jag valde den färgen, har oftast tagit brun det senaste. Men nu bestämmde jag mig för att bli röd igen :).

Idag är det en fika med Grannen Marika och lilla Filomena som står på schemat. Vi har inte fått ihop det ännu att fira deras födelsedagar. Filomena föddes nämligen dagen innan Alex så hon fyllde 1 år den 16 augusti.

Niclas ska på basmöte på arbetsförmedlingen och sedan till trafikskolan. Jag ska eventuellt åka på lite ärenden i eftermiddag, banken, Jysk och teamsportia, har presentkort i dom affärerna som har legat hur länge som helst. Får se om jag hinner med. Vill gärna ta en ordentlig promenad med Bamse också. Nu när jag inte jobbar behöver jag absolut promenaderna. Det är lätt att öka i vikt med en gång :)

Ha en fin dag!


Alex och Filomena

Cooling









Städa, städa, stääääääda

Här är det riktig grovstädning som pågår, plocka, putsa, damma! Ska bli skönt när det är klart. Finns alltid tusen grejer att göra inom städning. Så jäkla tråkigt. Hade behövt röja i vissa skåp, putsa fönster, rensa bland Alex kläder och frosta av frysen. Men det får ske då och då, orkar inte allting på en gång. Nu har jag i alla fall bara torka golven och städa toa kvar.

Blir nog en sväng bort till Maria sedan. Gå en promenad, dricka kaffe och kanske spela lite Yatzy :). Niclas ska fota och plugga körkorts teori.

Fick förresten sovmorgon idag. Jag hade helt fel igår. Alex sov inte alls. Han var uppe i två timmar till sen :). Men imorse vaknade han kvart över sex, fick välling, somnade om. Vaknade igen senare och fick nappen och han somnade om igen! Det brukar aldrig hända, men idag fick vi alla sova till 9.40 Riktigt gott.

Just nu står han i vardagsrums fönstret som är öppet och gapar ut. Folk tror väl han är knäpp, haha.

Hittade en dopram som Alex fick när vi hade namnkalas med hans namn ingraverat. Hade totalt glömt bort att vi fick en sån, så igår satte jag in ett kort. Nu får han stå och pryda mitt skrivbord :)