Hit och dit!

Idag har jag flängt. Har agerat chaufför till Niclas farmor som behövde ut på "lite" ärenden. Först åkte jag bort till Hajom och hämtade henne, sedan till bankomaten i Skene och vidare till Skenejärn. Där fikade vi och hon köpte en dammsugare. Sedan åkte vi till Kinna där vi var inne på Lindex, Kappahl, Expert, Victorins, Ahlqvist, Extra planet och Netto :). När vi var färdiga ringde Niclas och ville ha hamburgare, så det blev till Mcdonalds och hem till oss och lämna det. Drack en kopp kaffe och sedan körde jag tillbaka henne till Hajom.

Hemma igen gick jag direkt ut med Bamse till Hundgården där Maria och Ozzy mötte oss. Nu är jag rätt trött kan jag säga :). Dags att lägga Alex och sedan bara slappa. Ska se om han somnar nu bara. Somnade på golvet strax efter sex förut. Lät honom bara sova en pyttestund så jag hoppas att han är trött ändå. Tydlogen andra gången han somnade på golvet idag :).

Hade förresten med honom när jag lämnade Niclas farmor igen. Vi gick ut och tittade på hästar i en hage intill. Det tyckte han var jätte roligt. Pekade på dom och sa Häs Häs Häs!! :D


Haha, pappas kalsonger (rentvättade) som snutte :P

***********************
Har precis tvångsborstat tänderna på Alex. Det gillar han verkligen inte! Han försöker ta tanborsten och kniper ihop munnen eller räcker ut tugan :). Efter tandborsningen gav jag honom nappen och sa: Ska du nana nu? Då pekade han på sovrummet och gick dit enda fram till spjälsängen helt själv :). Jag lyfte i honom och han somnade på ett par minuter. Underbara unge. Dröm sött min son♥

Tiden går

Ikväll har jag, Niclas och Alex varit hos alex farmor och farfar Ola. Dom firar 13 årig bröllopsdag idag. Fick lite kaffe och tårta. När jag och Niclas träffades hade dom varit gifta i 7 år. Felicia (Niclas syster) var bara fem, nu är hon 11!! Shit vad åren går! =)

Var ute lite grann med Alex förut. Tog ungefär en halvtimma att ta sig två gårdar bort när han fick gå själv :). Fast vi stannade lite på gården intill och gungade också. Så underbart att se honom spatsera runt. Gapar gör han med, vart man än är. Har nog aldrig hört en unge i hans ålder tjöta så mycket förut. Haha, men han är för charmig min goa kramis kille!

Nu ska jag snart sussa kudde. Min tur att gå upp med Alex imorgon.

Natti natti!

Smörgåstårta

Igår blev jag helt galet sugen på smörgåstårta. Kan bero på att grannen hade kals med smörgåstårta :)
Vi åkte ner till affären och handlade grejer och sedan slängde jag ihop tre bitar smörgåstårta, en till mig en till Niclas och en till Henke. Gjorde det bara snabbt och slarvigt, var hungrig och det skulle ändå ner i magen med en gång. Därför är den inte särskilt vacker, men det var GOTT!


Varsin sån här bit tryckte vi i oss =)

Idag ska Niclas ner till körskolan, jag och Alex åker till Maria så länge. I eftermiddag ska jag och hon ta en promenad i Kinna. Finns promenadslingor där i skogen, tänkte ta fem kilometern. Om det inte regnar försatåss, men än så länge ser det fint ut.


Söndag.

Morsning korsning. Söndag, söndag. Har städat och grejat lite. Varit ute med Alex en stund, men det började regna. Han är för jäkla söt när han går runt ute i sina små reebook skor. Fasen vad stor han blivit och gud vad han kacklar! Han låter som en arab när han snackar också, jag skrattar varje gång han drar långa ramsor på "arabiska" :)

Igår var ju Ia-Lia här och kollade på film med oss. Alex och hon busade som vanligt, han gillar allt henne mycket!



Till kvällsmat fick han havrefras med mjölk, dom slank ner fort. Trots att han la sig mycket senare än vanligt igår skulle han såklart upp klockan 7. Är lite trött idag, men det är ju inget ovanligt. Ska handla lite granna idag. Annars är allt ordnat för den här månaden. Räkningar betalade, sparande till Alex och till oss. Gött när det är gjort.

Fick en liten tillökning på 1500 också som jag vann på nätet. Satt fint den här månaden.

Nu ska jag inte gör nåt. Haha





Filmkväll

Nu är min gumma Maria här. Vi ska käka våfflor som Niclas får tillaga och sedan se på film. Det blir Eclipse igen bara för att den e så bra :)

Annars har dagen varit riktigt lugn. Bara slappat och småplockat efter ungen. Men det får man ju göra hela tiden.
Jag och Maria tog en promenad runt Sandvallsäng förut. På vägen såg vi hur det lös gult i skogen. Var massvis utav kantareller som vi plockade. När vi kom hem smörstekte jag dom och käkade på rostat bröd. Gott gott!

Nähe, nu får jag sluta, har ju gäster!

Ha en trevliger kväll!

Gäsp!

Så var man uppe med tuppen igen.  Så underligt att tidiga morgonvanor kommer för att stanna. När ungen har sovit längre varar det bara i några dagar :). Men förvisso har tidig kvällsläggning också varat och den tiden är guld värld. Han somnar alltid runt åtta nu. Först får han välling vid halvåtta. Borstar tänderna och sedan är det bara att lägga honom i sängen. Han gnäller ingenting. Lägger sig bara snällt ner och somnar. Så himla skönt.

Idag har jag inga direkta planer. Niclas ska på fest hos en före detta jobbarkompis ikväll så jag och Alex får roa oss själva :)

Nu, frukost!

Helsingborg.

Har haft det jättekulkul i Helsingborg med jobbet. Vi tog tåget ner på förmiddagen, checkade in på hotellet och gick sedan till ett rum och förfesta lite. Sedan åt vi middag på hotellet och åkte buss till teatern. Den var ganska kul. Gröna hissen hette den med Eva rydberg och Johan Ulvesson.

Blev lite avslaget att sitta på teater flera timmar utan dricka så jag och Isabell hinkade i oss cider så fort den var slut. Sedan var vi igång igen! :). Tog bussen tillbaka till hotellet och lämnade grejer och sedan gick vi vidare till Harrys. Beställde drinkar och gick ut på dansgolvet. Jag Isabell och Sofia dansade i flera timmar. Hade jättekul. Några andra var med och dansade då och då också. Gick därifrån vid halv två, tog en kebab på pölsemannen och eftertjötade lite på ett rum. Var riktigt lyckat och trevligt.

Imorse blev det hotellfrukost! Färska frallor med massor av pålägg och grönsaker och bacon käkade jag. Sedan packade vi, checkade ut och gick runt på stan. Shoppade lite kläder. Fick köpt två baslinnen ett vitt ett svart och sedan hittade jag en snygg skjorttunika på gina och en lila randig tunika. Var längesedan jag var ute och shoppade BARA till mig själv!

Nu är jag hemma igen. Är lite trött och seg men nöjd med avslutningsresan. KOmmer sakna alla goa i horred. Tack för som här åren!




Dags för jobbresa

Om ett par timmar åker jag ner till Horred för att ta tåget till Helsingborg med mina f.d jobbarkompisar. Ska äta middag, gå på buskis (tror jag att det är, utomhusteater i alla fall), gå ut och sova på hotell. Jag ser fram emot frukosten imorgon :). Ska nog bli kul detta.

Imorse hittade jag min lilla buse framför skafferiet så här:


KAKTJUVEN!


Tog en morgondusch och plockade fram kläder jag ska ha med mig. Tog en promenad med Bamse och såg att dörren var öppen hos Helena, en inbjudan till kaffe och kort :). Hehe

Nu ska jag packa färdigt och pussa sönder min myspojke som jag kommer sakna så. Niclas kanske får några pussar med om han är snäll ;-)

Adios!



Kungsbacka besöket.

Hej hopp, då var man tillbaka på skit assberg!! :D
Har har haft det så trevligt så. Inte gjort något särskilt. Mormor och morfar har lekt massa med Alex och jag har slappat. Han var lite besvärlig att lägga igårkväll. Var hur trött som helst men ville inte lägga sig. Det gick tillslut när jag la mig i min säng jämte. Har tidigare inte varit något problem att lägga honom i sängen och gå därifrån, men nu har han börjat bli mer uppmärksam på att han inte är hemma.

I förmiddags tog jag hundarna med mig ut i skogen. Hittade lite kantareller och när jag hade hittat några var jag ju tvungen att hitta fler. Så jag plaskade in i skogen med gympaskor i vatten och lera. Hittade såpass många att jag fick ta av mig jackan att bära dom i. Imorgon blir det smörstekta kantareller till frukost, tänkte först göra det ikväll, men vi ska äta tacos om en stund istället.








Mormor fick inte städa ifred :)

Brrrr...

Kallt idag. Höst, höst höst, nu kommer den. Men när löven färgas gula och röda och ramlar av från träden ska jag och Alex ut och kasta dom omkring oss :D

Vi ska till Kungsbacka idag och hälsa på mommo och moffa. Jag och Alex ska sova över. Ska bli mysigt.

Nu står han här och smågnäller med sin dödskalle ballong i händerna. Klockan fem var han pigg och vaken imorse. Jag var lagom road, men som tur är la jag mig inte jätte sent igår.

Nu ska jag packa lite. Ska inte åka på ett par timmar men jag har inget bättre för mig. Har redan röjt upp här hemma och grannarna uppskattar nog inte om man dammsuger klockan åtta på morgonen.

Ciao!

Måndagen.

Ååååååååååååååååååhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!! Jag hade skrivit nästan ett helt blogginlägg när ungjäkeln kommer och stänger av datorn!! ååååååååååååhhhhhhhhhh

Nu orkar jag inte skriva så noga som jag hade gjort innan. Idag var vi som sagt i Kinna, Niclas på arbetsförmedlingen och jag och Alex gick runt och fönstershoppa :)
Sedan släppte vi Niclas på körskolan och gick vidare till Alex farmor och farfar. Fick fika och kaffe. Alex blev tjurig som fasen varje gång jag gick ut för att röka. Skrek som en stucken gris. Han är verkligen mammig (och pappig) nu.

På eftermiddagen kom (tant) Maria på besök. Vi gick en promenad, drack kaffe och såg på en film. Remember me med Robert (Edward snyggingen Cullen) Pattinson :). Den var bra, men typiskt seg som dramafilmer brukar vara.

Nu ska jag strax se på fångarna på fortet för gamla goda tiders skull :).

Alex har prövat sina nya regnstövlar nu ikväll. Klumpigt och gulligt att gå i :D






Godmorgon!

Vaknar upp klockan 07.00 av en liten snatterpelle som vill kliva upp. Tittar ut och ser blå himmel och strålande sol. Härligt! Sätter på tv4 nyheterna och kommer precis lagom till väderleksrapporten. Vad säger dom då?

"Vi har en fin och solig morgon, men detta kommer inte vara länge. Ett stort regnområde är på väg från söder. Det väntas kraftig nederbörd och mycket blåst framåt eftermiddagen"

Så ta vara på förmiddagen nu mina vänner! :)

Idag ska vi in till Kinna. Niclas ska skriva in sig på arbetsförmedlingen och jag och Alex får kika i affärer sålänge. Efter det ska Niclas vidare till körskolan och plugga teori. Då tänkte jag höra vad Alex farmor nr 2 gör. Kanske kan ta en fika hos henne.




Vad hittar ni på denna måndag?

Myssöndag!

Nu ska vi strax iväg. Ska möta Maria i affären och handla lite. Sedan ska vi hem till dom, laga god mat och se på film. Precis som en söndag kväll ska vara.

Det blir klassisk sommar kyckling från arla.se Gjorde den för ett par veckor sedan och det var skitgott!


Så här ser min supersöta unge ut idag :)

Ha en bra kväll!

Sådan far sådan son

Ja jag säger då det. Familjen datanörd it is! ;-)



Igår på kalaset ställde jag fram den här mitt på bordet :)



Han fick sig allt några slantar. Måste in till banken med den där grisen. Finns massvis utav 50 öringar i den och dom kommer visst försvinna snart.

Idag blir det relax söndag. Tänkte ta en långpromenad med Bamsen när Alex sover sen. Har varit jättedålig på det sedan jag började jobba. Men nu är det som sagt ledigt och det är bäst att ta promenader ordentligt igen. Annars lär jag gå upp dom 2 kilo jag förlorat under sommaren :)

Nu ska jag fylla på kaffe koppen och mysa med min goa charmprins!


Kalas!

Vilken dag. Har varit igång i ett sedan halv åtta imorse. Då gick jag och Alex upp och jag började plocka undan och damma. Sedan bakade jag två kladdkakor och tog med mig Alex till affären. Sedan har vi städat, dukat, dekorerat och serverat resten av dagen. När jag var inne på toa och städade tycke jag att det var tyst väldigt länge. Gick ut för att kolla och det visade sig att Alex hade tröttnat på att städa :)

Pappa och min farmor bakade smörgåstårtor till kalaset och jag garnerade kladdkakorna som tårta. Jag är inte så förtjust i vanlig tårta så jag tyckte detta var godare. Nu får lite bilder tala för sig själva :)


Morfar var absoluta favoriten idag. Han klände på honom hela tiden. Till och med när han slog sig ville han hellre gå till morfar än till mig :). Han var också den enda som fick en puss när dom skulle gå. Tror allt det var en väldigt stolt och glad morfar som gick härifrån ;-p

Alla presenter:

  • Babybjörn Potta
  • Vinter overall
  • Tunnare regnoverall
  • Regnstövlar
  • 3 par byxor
  • 1 pyjamas
  • 1 body Mumin
  • 1 skjorta
  • 5 par strumpor
  • 4 långärmade tröjor
  • 1 pike tröja
  • 2 bilar
  • Pussel
  • Brio byggklossar
Det första jag sa när han fick byggklossarna var: jaha, nu får mamma städa. Och JA det stämmer :)




♥♥♥

Alex har varit fantastisk hela eftermiddagen. Så jäkla söt och charmig. Inte rädd för någon och inte det minsta gnällig. Han har varit glad, sprungit omkring och lekt med en ballong och klängt på morfar :). Tror han hade en jätte lyckad födelsedag. Nu sover han så sött och vi ska SLAPPA. Fredrik och Maria kommer snart. Blir nog lite film oså.

 

 


Ledig!

Sådär. Nu är jag helt ledig i 23 dagar innan kursen i skolan börjar. NIIIIIIICEEEEEE!!! :)

Lagade mat och fixade med disken när jag kom hem. Försöker småplocka och röja hela tiden så att det inte blir en massa imorgon inför kalaset. Skönt om det bara är dom stora grejerna som golven kvar.

Var nyss hos Hille på en kaffe och snart kommer Anneli och Stefan förbi på fika. Trevligt, trevligt.

Jag har varit tråkig nu när jag jobbat fyra dagar i sträck. Inga bilder tagna eller annat kul att berätta om direkt. Kanske får bli lite fotande nu när jag är hel ledig. Bland annat 1-års fotografering på Alex. Denna gången får väl både jag och Niclas slåss om bästa fotar platsen :)

Kolla in hans fotoblogg förresten om ni gillar sånt. nlstudio

puss o hej leverpastej!

Är på jobbet

Sista dagen rullar på fint. Vi har det roligt som vanligt :). En tant larmade imorse och vi åkte dit. Hon behövde på toaletten. När vi höll på och hjälpa henne upp säger hon "Skita bör man annars dör man". Haha, en 90 åring kan hon med :)

Känns lite vemodigt varje gång jag stänger en ytterdörr bakom mig. Nu får jag inte träffa dom igen. Även om jag skulle hamna här nån mer gång i framtiden så är det inte så troligt att dom finns kvar längre.

Men, sånt är livet. Nu tar jag ett steg vidare. Känns härligt ändå! Livet är toppen! :D

ciao

Sista jobbkvällen avklarad

Jahopp. Nu behöver jag inte jobba kväll på typ en och en halv månad. Skönt! Ja efter imorgon ska jag inte jobba alls på en och en halv månad. Skolan börjar 13 september tror jag så nu blir det ett par veckor ledigt förat. Va härligt det ska bli. Bara vara hemma hela familjen och ha det gott :)

Hade riktigt roligt på jobbet ikväll. Goa arbetskamreter som jobbade. Före kvällsarbetet hade vi personalmöte. Jag fick ett stort paket. Det var en design salladsskål. Grön med snygga trä gafflar till. Verry nice! När vi skulle fika säger Helen "Det är nötter i bara så ni vet" varpå Agneta utbrister "Vem bryr sig!!" haha, det lät för jäkla roligt. Kommer sakna alla sådana härliga skratt på jobbet.

Imorgon kör vi hårt, får gå en man kort för att en personal fick gå in ikväll istället för imorgon. Ska bli kul. Har varit en jäkla röra för allihopa att fixa ihop det, men det blev bra tillslut. Fullt ös imorgon :D

Nu ska jag lägga mig snart.
Ha det fint mina vänner!

morn morn

Blev väckt vid halv åtta imorse av min lilla goding. Vi gick upp och tittade på tv. Sedan började jag städa som jag alltid gör på morgonen, kan inte låta bli för jag gillar inte att se stöket :P

Idag jobbar jag mitt sista kvällspass 13.30-21. Vi ska ha personalmöte först. Blir inte så många eftersom hälften fortfarande har semester. Blir lite fika och avtackning av mig. Jag ska även till Helsingborg nästa vecka med jobbet. Bo på hotell, gå på teater och gå ut. Ska bli kul. Sista natten med gänget :)

Har lite att handla och greja inför kalaset på lördag. Tänkte ta med mig Alex till affären strax så att han får komma ut lite. Han är extreeeeeemt mammig och pappig nu. Vill bara att man ska sitta med honom. Kryper upp i knät och vill att man ska leka med leksaker eller titta i en bok med honom. Jätte mysigt, men det orkar man ju inte hela dagen så däremellan blir det gnäll. Han går efter precis överallt, drar en i benen och ser ut som en tiggande hund. Men SÖTAST och UNDERBARAST ändå!

*** Hann inte publiciera inlägget förut. Alex kom och störde. Nu har vi varit i affären och Maria har kommit på kaffe. När Alex fick syn på Maria sa han IA :)

Han också lärt sig Bapp-Napp och hittat vart snoppen sitter, haha :)

Nu ska kaffet ner i strupen!



i feel good lalalala

:D :D :D

Japp, den senaste veckan har varit helt toppen faktiskt. Lugnt och skönt! Mina prinsar är så mysiga och underbara och jobbet rullar på fint :)

Idag var Susanne, Celine, Hille och Johan förbi på lite glass från igår. Hille hade smällt i sig en pizza innan och blev spymätt, haha :D

Nu har jag nyss badat lillkillen och sedan har vi myst i sängen allihopa. Ska åka bort till Fredrik och Maria om en stund och fira hans 26 års dag. Grattis Fredde!


Kan man bli charmigare?


♥♥♥

Grattis underbara Alexander!

För ett år sedan i skrivande stund låg jag på BB och beundrade den vackraste skapelsen i världen. En underbar liten pojke med tjockt rött hår och smilgropar i kinderna. Jag var så lycklig, så stolt och upp över öronen förälskad. Den kärleken kommer vara för evigt. Han är det mest fantastiska vi någonsin gjort. Både jag och Niclas är så kära i honom man bara kan bli :)

Idag har han alltså blivit 1 år. Jag kan fortfarande bara titta på honom och känna hur det kryper i kroppen av känslor som svämmar över. Fy fasen vad det är underbart att vara mamma!

Vi hade kalas här hemma på kvällen. Jag vill tacka Maria och Fredrik, Rebeckah, Alvin och Elmer, Annelie, Stefan, Elis och Sebbe för en jätte trevlig kväll och fina presenter. Även tack till alla som grattat idag.

Ska också fira lite enskilt imorgon med grannen Susanne och på torsdag med Marica och hennes Filomena som fyllde 1 år igår.

På lördag blir det stor kalas med våra familjer, ska också bli jätte mysigt.

Tyvärr glömde jag bort att fotografera själva fikat idag, men tog lite kort på ungarna när dom lekte i alla fall. Alex var speciellt förtjust i Alvin. Häftigt med stora pojkar :)









swoooooooschhh

Så fort går en ledig dag :)

Men jag har bara fyra arbetsdagar kvar sedan är det slut med Horreds hemtjänst för gott. Så jag ska ta att njuta och bara tycka att det är roligt dom sista dagarna jag har kvar där. Kommer sakna alla goa jobbarkompisar och vårdtagare jag lärt känna dom senaste fyra åren. Har stormtrivts på det stället.
Men nu är det dags att gå vidare i livet och få nya erfarenheter.

Hoppas väldigt på en sak också! A way out så att säga :)

ÄLSKAR MINA POJKAR!

natt natt

1 års kontrollen.

Alex växer så det knakar :).

10 månaders kontrollen:

9570 g och 74,5 cm

12 månader:

10250 g och 77,5 cm

Stora killen. Han fick en spruta i varje ben också. Det var både läkare och barnsköterska där så han fick båda på en gång för att slippa smärta två gånger. Han sa aj och började gråta i ungefär en minut, sen blev han nyfiken på en leksak och slutade :).

Nu sussar han gott i sin säng och jag sticker till Maria! (pappa är hemma alltså :P)

bye!

Hej då första året!

Tiden har flugit. Idag är Alex 0 år gammal, imorgon blir han 1. Min fantastiska son!

Nu går han helt och tjötar ta mig tusan i ett, går inte att få tyst på honom :). Det är för jäkla sött när han stapplar omkring, kjänns så konstigt på något sätt. Den lilla bebisen har blivit en pojke.

Vi ska strax ner till Bvc för läkarkontroll och 1 års spruta. Hoppas att han inte reagerar å den. Imorgon ska vi ha kalas för vänner. Ska bli mysigt och trevligt.

Efter Bvc blir det en promenad och kaffe med Maria. Det är så lätt och skönt att umgås med henne. Inga bekymmer :D

Här kommer världens finaste grabb och ropar MAMMA, dax att sluta!


Tyst

har det varit här på sistone. Comhem strulade i några dagar så vi hade inget internet och sedan kopplade Niclas ur min dator för att laga en annan.

Mycket har hänt. Alex har börjat gå jätte mycket nu. Det är lite ostadigt och går rätt långsamt, därför kryper han ibland också när han tröttnar på gångfarten :) Han är en jäkel på att härma och prata, tycker jag för att vara så liten i alla fall. Han försöker härma mycket man säger och han använder en hel del ord för saker. Inte helt rena men likt i alla fall :)

Skriver en lista att kunna gå tillbaka till sen när man inte minns nånting längre :P

Hej - Hej
Hej då - Hejjå
Mamma - Mamma
Pappa - Pappa
Titta - Titta
Där -  Dä
Klocka - Kocka
Lampa - Bampa eller ibland bara bapa
Kaka - Kaka
Anka - Aja
Vovve - Vovv
Katt - Katt men oftast blir det jaaaaauuuu :)

Sen härmar han även aja när jag skäller :) oj blir typ osch och "så da" säger han också. Kommer mer och mer hela tiden. Duktiga STORA killen, 1 år på tisdag. OMG



Lilla piggelin

Kom hem vid halv tio från jobbet ikväll. Alex låg redan och sov. Lugn och skön kväll tänkte jag. 10 minuter senare vaknar han och vill INTE somna om. Jag tar honom med och går över till Hille på lite kortspel och kaffe. Alex är så jäkla pigg och full av energi som man kan bli. Han kastade boll kröp/gick omkring och prata i ett. Han är ett rikigt tjööööööttroll när han är på bra humör :). Munnen gick verkligen i ett i ungefär två och en halvtimma. När vi skulle hem kröp han ut på gården där han hittade en boll att kasta. Skitsur blev han när vi skulle gå in. Haha, såg för roligt ut med en liten unge krypandes på gräsmattan mitt i natten. Mitt lilla älskade sötfrö ♥




...Älska Älska Älska...

Intervjun

Det gick nog rätt bra idag tror jag. Det är svårt att sitta så och bli "förhörd", man blir ju nervös och helt nollställd ibland, men jag tror jag fick fram det mesta jag ville säga i alla fall. Dom frågade mycket om hur jag hanterar situationer inom arbetet osv. Jag skulle i alla fall få svar nästa vecka. Hoppas jag får en tjänst.

Enda nackdelen med det jobbet var deras helgturer. Fy satan i gatan! Man jobbar från 7-21 både lördag och söndag med en och en halvtimmas ledighet per dag. Dom gör såhär för att då behöver man bara jobba var fjärde helg, oftast brukar man jobba varannan eller var tredje helg inom vården. Men jag vette sjuttan om jag inte hellre jobbar fler helger än sådana helvetes pass. Men, men, man får ju rätta sig efter reglerna så :)

Idag har jag riktigt storstädat hemma. Slängt skräp och kartonger och skrubbat här och var. Härligt att få det fint! Imorgon kommer Alex att stöka ner alltihopa igen :P

Jag har även hunnit med en tur till fyndlagret och inhandlat tallrikar och dylikt till Alex 1-års kalas. Mötte upp med Maria där så tog vi en kaffe hos henne efteråt.

Har också parkerat rumpan på bänken på gården tillsammans med grannarna under eftermiddagen. Alltid lika trevligt.

Imorgon blir det jobb igen 7.30-16.

Nu ska jag snart upp och hjälpa Emmelie att färga håret.

♥ÄLSKA♥




Arbetsintervju

Jag är fast anställd inom kommunen. Vilket innebär att jag kan jobba vart som helst i kommunen. Har länge jobbat nere i horred på hemtjänsten. Där finns inte plats för mig så jag är övertalig personal. Just nu finns flera stycken i kommunen som är övertaliga som står på en lista. Dom ringde mig igår ifrån ett boende i fotskäl. Där kommer snart bli två tjänster lediga. Jag ska dit imorgon klockan 10 på "intervju", chefen ville träffa dom som finns på övertalig listan så jag antar att han sedan får välja vilka han vill ha.

Shit jag är nervös, har egentligen aldrig behövt en riktig intervju. Jag började inom vården som sommarvikarie och sedan dess har det bara rullat på med jobb. Tillslut hade jag jobbat såpass många dagar att man automatiskt blir anställd. Nu ska jag sitta och berätta om mig själv och mina positiva och negativa sidor. Ojojoj. Jag hoppas verkligen jag får börja jobba där. Dels är det 90% tjänst, nu har jag bara 75% och dels vill jag gärna känna mig riktigt fast och inte som en flytande kork :)

Håller tummar och tår!

Puss puss + äta själv

Efter jobbet idag satt jag ute i trädgården med Alex. Då kom grannen Marika förbi med sin dotter Filomena. Alex och hon lekte och hade det mysigt ihop. Blev några pussar :)




Bläääää tjejbaciller! :P



När vi varit ute en bra stund var det dags för middag. Försöker träna Alex att äta själv med sked. Det går bra, han fattar precis hur man gör. Han får bara inte alltid upp så mycket mat på skeden, men han försöker så gott han kan :)




Home sweet stökiga home

Idag får Niclas MINUS på underhåll av hemmet. Haha, annat var det när jag gick hemma minsann! :D

Jobbet har flutit på bra idag. Jag och Emmelie jobbade ihop så det var ju trevligt. Alex ligger och sussar nu så jag har lite tid att varva ner. Tänkte ta honom med ut en sväng sedan. Ta en promenad med Bamse och sådär.

Jag är grymt sugen på att gå ut och leta kantareller, men det är lite svårt med Alex. Han är alldeles för tung för att ha i sjalen nu. Niclas ska ner till körskolan och skriva lite prov, OM han får loss limmet ifrån datastolen, verkar ha torkat in redigt i röva på´n ;-)

Kanske knäpper lite kort när jag går ut sen, om jag hittar nåt kul. Annars blir det på Alex såklart. Såg ni honom i markbladet ni som bor här? Sötaste plutten i världen!

Hade med denna bilden fast i naturlig färg.




Ge-kås

Klockan 13.15 begav vi oss mot Ullared, Beckah, Alex och jag. Tänkte att det inte skulle vara lika mycket folk på eftermiddagen. Parkeringen var full när vi kom fram så vi fick som vanligt ställa oss läääääängst bort.

Inne i varuhuset var det i alla fall ganska lugnt. Man behövde inte direkt trängas, helt ok faktiskt. Hittade en hel del smått och gott och slutsumman blev 1800 kr. Alex tyckte väl det var sådär att åka kundvagn i ett par timmar. Han fick åka i sittkorgen i kundvagnen, även stå i själva vagn delen och bli buren om vartannat. Han verkar definitivt gilla sin blivande födelsedagspresent i form av en leksaks laptop som spelar :).


Födelsedags presenter till Alex.
En spelande och dansande figur, en laptop, en telefon och två maracas.
Köpte även bokstavsmagneter till kylskåpet som han redan fått.


Kläder i strl 86, fortfarande skit stort för honom. En body räcker ner till knäna :P


Ett par svarta och ett par jeans leggings, en topp, vita strumpor och två par hipsters till mig.
10-pack sockar och ett par fillingar till Niclas och två svarta badlakan.


Diverse små grejer, våtservetter, städgrejer, shampo m.m

Var hemma igen strax efter sex och plockade upp grejerna. Tog en kaffe hos Emmelie och nu har vi precis ätit hamburgare. Imorgon ska jag jobba 7.30-14.

night.


sovit

Imorse vaknade Alex klockan fem. Han fick välling men ville inte somna om. Lyfte över honom till oss och gav honom fjärrkontrollen. Han satte på tv:n och låg och tittade på den, snurrade lite emellan oss oså och jag somnade nog till då och då. Nästa gång jag tittade på klockan var den strax före sju! Alex hade legat där så snällt i över en timma utan att klaga. Slönt att han bara ville ha det mysigt på morgonen :). Vi gick upp och jag satte igång att städa, fixa disken, dammsuga, torka golv och sedan duscha.
Vid nio tiden blev Alex trött igen, så vi la oss och sov till tolv. Hur skönt som helst. Nu är jag pigg och utvilad och redo för en dag på Ullared med Beckah Larsson.

Bye bye

En ros

I torsdags när jag jobbade plockade jag in en ros till en tant ifrån hennes trädgård. Den hade sån fin röd rosa färg och det var den sista som fanns kvar. Tanten ville att jag skulle fota rosen ihop med Alexander. Jag sa att då måste jag ta med mig rosen hem för vi bor inte här. Hon svarade "Då offrar jag min ros för ett kort" :). Jag gjorde som jag lovade och skrev ut ett kort till henne igår i A4 format. Hon blev jätte glad och tyckte att Alex var så söt och det var så fin bild. Hon till och med ringde till sina grannar och började berätta om fotot och ville att dom skulle komma och titta. Jag tror att det kommer tjatas om det här hemma hos henne nu, hon är lite speciell nämligen :P

Det är i alla fall roligt att kunna göra någon glad här i värleden :D