Så var det nyårsafton då :)

Jag är otroligt förvånad att jag inte hört en enda raketjävel än. Första promenaden med Bamse gick galant, men det sätter väl igån snart. Jag fattar inte ens varför folk som slösat pengar på att köpa raketer får för sig att slösa på dom före tolvslaget, meningslöst.

Min stackars vovve kommer vara livrädd ikväll och Alex kommer väl inte kunna sova. Jag tänker hålla mig inne och titta genom fönstret iaf. Så kul är det inte ens. Vore bättre dessutom om raketer förbjöds för allmänheten. Jag kan tycka att det är tjusigt på tolvslaget, men det skulle göras enbart precis då och arrangeras av proffs istället. Sen visst, djur blir rädda och barn kanske vaknar, men det är ju en gång om året då som man får tolerera. Hade jag kunnat gå med på :)
Men nu är det som det är och det kommer se ut som fan överalllt imorgon, folk ligger på sjukan och idioter smäller inne i bostadsområden och fortsätter i flera dagar till...

Inte har man sovit sådär jätte mycket i natt heller. Alex somnade ju redan vid åtta igår, vilket innebar att han vaknade och ville ha mat halv tre (jag somnade halv två) och sen var han pigg vid halv sju. Gött :) eller inte :P

Jaja, nu ska här bara tas lugnt innan vi ska bort till Maria och Fredde. Bamse ska vara hos svärmor ikväll så han slipper festandet. Alexander måste vi ta med, men jag hoppas det blir ganska lugnt ändå, annars får jag se hur jag gör... Dom har ju stort hus iaf så man kan hålla sig på andra sidan festandet :P

GOTT NYTT ÅR!!

Sov ångest?

Måste skriva av mig lite om hur Alex är när han ska sova på kvällen. Det är inget problem att få honom o somna. Antingen genom att han äter själv i sängen, eller så matar jag honom i famnen och lägger honom när han halv sover. men sen, efter en stund så kommer helt plötsligt ett gallskrik! och jag menar rejält, gällt, ångestfyllt skrik. Som att han har mardrömmar eller något. Jag får ta upp honom gå omkring en stund och sen somnar han igen. Lägger honom i sin säng och efter en stund, samma sak igen. Har hållt på så nu i tre kvällar. Han har haft svårt att sova innan, men då för att han varit pigg och hellre vill vara uppe. Nu är han dödstrött, men vaknar med detta skrik några gånger. Jag undrar om han börjat få lite seperations ångest eller vad man ska kalla det. Att han vill att jag ska vara där. För när vi väl har lagt oss för kvällen så vaknar han inte mer, sover jätte bra hela natten tills han vill ha mat tidigt på morgonen.

Jag hoppas detta ändrar sig. Jag kan inte gå och lägga mig själv klockan åtta, nio varje kväll för att han gör det. Då försvinner ju verkligen all egen tid och tid med älskling. Har inte prövat att låta han sova i våran säng heller på länge. Jag lägger han alltid hos mig efter morgon målet så sover vi några timmar ihop. Jag har svårt att samsova, även om det är mysigt. Men jag sover så himla dåligt själv, när jag inte kan vända mig hur som helst. Då blir jag en tröttare mamma på dagarna och det vill jag inte.

Jäklar! Nu vaknade han igen... samma sak, fjärde gången nu...suck!

hmmm, han somnade om. Tur :) Jag börjar bli trött själv. Kan lika gärna gå och lägga mig. Här händer ju inget roligt ;)

Puh!

Uträttat mycket idag. Har just stått och vikt all tvätt, PLUS dragit ut alla kläder ur Niclas garderob, satt in en till hylla och vikt om allt igen. Alex har precis somnat en sväng. Han har varit vaken mycket idag. Bara somnat till korta fem minutare, förutom tuppluren i förmidags. HAr spenderat största delen av dagen hos Suss och i tvättstugan :).

Nu är jag helt slut. Men allt är färdigt. Nu kan jag bara sitta ner och ta det lugnt. Niclas är hos Fredrik och kollar på film. Skulle egntligen åkt bort också när tvätten var klar, men jag kände inte riktigt för att ge mig ut med Alex och stå och skrapa bilen. Sen är det glashalt ute också. Man är lite rädd att köra bil i sånt här väglag med en dyrbar skatt med sig ;).

Jaha, jag får väl passa på att ge min lilla voffsing lite uppmärksamhet nu också. Blir lite dåligt med det ibland. Alex och hemmet tar ju upp hela min tid typ. Så vill man ju inte sitta inlåst och aldrig träffa någon heller, så Bamse hamnar lite på utkant ibland. Men jag försöker ta igen det. Tråkigt nu bara i det här jäkla isvädret, man kan ju varken gå på promenad eller leka med honom i hundgården. jaja, bättre tider kommer :)



Jag och Bamse nere i varberg i sommras :)

Tar en paus och pustar ut!

Idag är det full rulle här. Började med att kliva upp vid halv tio, klä på Alex och till den sedvanliga kaffestunden hos Emmelie :) Sedan gick jag hem och gav Alex mat. Potatismos, lite mangopuré och en skvätt ersättning. Han blev så jäkla trött så han somna i princip när jag matade :). Sen sov han i typ 45 minuter. På den tiden han jag röja, diska, damma och dammsuga halva lägenheten. Han vaknade, fick ny blöja och medan jag dammsög klart fick han sitta i bvabysittern och kolla på Nalle Puh :)

Så nu är hemmet rent och städat igen. Hääääärligt. Det värsta jag vet är tamej fan när det är stökigt hemma. Då mår jag dåligt, särskilt när jag inte orkar städa och bara går runt och ser skiten och allt som måste göras. Men idag fanns där ork så nu är jag nöjd. Nä'sta steg blir en promenad med hund och vagn. Sen har jag bokat tvättstugan med så man blir av med den överfulla tvättkorgen. Har inte haft tid med tväten riktigt runt jul och allt.

Älskling slutar tidigt idag och kommer hem vid kvart över två. Sen är han ledig i fyra dagar. Skönt. Imorgon (nyårsafton) blir det middag hemma hos Maria och Fredrik. Lilleman får vara med. Hoppas han inte krånglar allt för mycket och har vett att somna på kvällen. Men det tror jag tyvärr inte. Så länge han inte är grinig får han väl vara vaken. Tar med vagnen iaf så man kan gå ut med honom om det behövs. Lär iof vara ett jäkla liv med raketer hela dagen. Dom flesta har ju ine vett nog att vänta till tolvslaget.

Gud var jag har mycket att skriva jämt då, hade kunnat fortsätta en bra stund till :) Men nu blir det förbereda tvätten och promenad.

Bye!

Matdax

Nu har Alex precis ätit lite hemmalagad potatismos. Han äter det jättebra. Har kokat några potatisar och fryst in dom i en iskubs grej. Så kan jag bara plocka fram några bitar och värma upp. Blandar det med ersättning och en skvätt olja också, så det blir lösare. Kanon bra att han gillar det. Blir dyrt att köpa färdig barnmat. Särskilt nu när han inte äter så mycket åt gången. En öppnad sån burk håller bara två dagar i kylskåp.
Jag började ge honom lite mat när han var tre och en halv månad. Bara några teskedar först. Sen får han även gröt på kvällarna. Det älskar han. Har bara gjort smakportioner hittills och dom slukar han. Så igår dubblade jag satsen och han vräkte i sig det med. Magen verkar klara det jätte bra också. Han bajsar 1-2 gånger om dagen.
Det är kul att mata, men omständigt. Såklart ska fingrarna vara i munnen samtidigt, sen ska han fortfarande ha ersättning efteråt också, så det blir en del atrt plocka med, men roligt ändå :)
När han äter flaska har han lagt på sig med ovanan att klämma på nappen så det rinner ut här och var. Jag bytte till napp med större hål idag, för jag tänkte att han kanske tryckte för att det skulle komma fortare. Men nej då, han skulle trycka iaf :)

Fick ju en jäkla massa kläder till honom i julklapp. Använder nya varje dag nu. Jättekul :) Allihopa var i strl 68 nästan så i den storleken har jag ett lager nu. Dom sitter bra, Inte riktigt perfekt utan lite, lite löst. Det är toppen, så jag vet att han kan ha dom ett tag. Hoppas på ett par månader iaf. Han går inte upp riktigt lika mycket i vikt nu. Brukade ligga på runt ett kilo i månaden. Men mellan tre och fyra månader hade han gått upp från 6130 till 6850, alltså 720 gram. Får gärna fortsätta så för min del. Vill att han ska lära sig saker och bli äldre på det sättet, men man vill samtidigt inte att den lilla bebis tiden ska försvinna. Han börjar bli mer krävande nu också. Vill ine ligga ner mer än korta stunder. Han ska sitta i knät, vara med och bli underhållen. Älskar när man sjunger imse-vimse-spindel för honom med rörelserna till :) Då skrattar han gott. Hunden är också rolig att titta på. Särskilt om han gäspar och rör sig. Det är roligt. När Ozzy kommer och leker med Bamse är det extra roligt att titta på dom. Han rikigt gapskrattar åt dom när dom springer omkring :) Å det finns inget bättre än ett barns hjärtliga skratt :D <3




Alla Alex julklappar



ge mig julmust! :)

Sovmorgon

Idag fick jag verkligen sova länge. Halv elva gick jag upp. Alex somnade inte förän halv ett igår, så han var väl trött :) Men det satt fint att få sova iaf. Älskling var ute med hunden innan han gick till jobbet imorse så han sov lugnt han med. Idag har jag hunnit med en kaffe hos Emmelie, en kaffe hemma med Alex farfar, småröjt lite och satt på en tvätt. Nu ska jag strax ta hunden till hundgården och möta Maria. Lilleman börjar bli trött igen, så då passar det bra att sova middag i vagnen. Han sover bäst i den utomhus. Inne sover han aldrig mer än en halvtimma, högst!
Herrugud vad han skriker nu. Bäst att gå :)


God morgon

Så var det en ny dag. Alex vaknade klockan fem och ville ha mat. Han gillar att ligga i sin säng och äta själv nu. Gottar ner sig i kudden och håller sin lilla hand på flaskan. När jag ska mata honom i famnen försöker han göra likadant, trycka in sig mot mig, men då kan inte flaskan följa med :P Ibland ångrar jag att jag slutade med amningen. Det hade säkert funkat om jag fortsatt försöka. Visst var det väl delvis lathet, men han hade faktiskt svårt att ta bröstet ordentligt. Höll på och vela med huvudet, fick tag och släppte igen och så höll han på varje gång varannan timma. Han blev en mycket lugnare och belåtnare bebis sen han fick flaska. Dessutom har det varit toppen att även pappa kan mata. Han mår ju super bra i vilket fall. Men nästa gång kommer jag försöka igen :)

Det var tänkt att vi skulle åka till Kungsbacka idag och hälsa på min farmor, men det är så halt ute så vi struntar i det. Vill inte riskera att hamna i diket med lilleman i bilen. SKa se hur det blir nästa helg istället.
Blir nog att ta en tur til Maria och Fredrik på en kaffe i eftermiddag istället, om inte backarna upp till deras hus är super hala. 

Alex sitter i sin nya gåstol och tittar på mig nu. Han kan sitta i den en liten stund, når bara precis ner med tårna i golvet. Men det dröjer väl inte länge förän han far runt som ett yrväder i den där. Tiden går ju så fort ;)

Auf wiedersehen


Finklädd

Här är kläderna Alex hade på kalaset igår. Dessa fick han av Farbror Henke i julklapp :)





Annandagen

Eftermiddagen/Kvällen har vi spenderat hos Niclas pappa och fru. Hans bror och farmor och farfar var också där. Vi åt köttgryta och potatisgratäng till middag. Så jäkla gott efter all julmat :) Hade en jätte trevlig kväll. Alexander skötte sig exemplariskt. Han åt och sov och emellan där låg han och skrattade och pratade och stal all uppmärksamhet som vanligt :). Niclas farmor brukar alltid säga "han kan då ALLT våran Alexander". Så gulligt tycker jag :). Vi åkte inte hem förän framåt 11 på kvällen. Alex somnade en sväng precis innan. Så han var pigg som en mört ett par timmar. Slocknade precis nu halv två på natten, hoppas han sover länge imorgon.

Nu ska jag med sussa kudde. Natti!

Graviditeten

Graviditeten med Alex var relativt enkel. Jag mådde aldrig illa, mer än lite kvälvningar på mornarna i början. Dom allra första veckorna var jag extremt trött. Ville bara sova hela tiden, men det gick över runt vecka åtta. Jag tog grav-testet den 5 december, dagen därpå kom mamma och pappa på besök. Vi bestämde oss för att berätta
för dom redan då. Även om det var tidigt så hade jag ju ändå gått till mamma om något hade gått snett. Jag berättade för dom genom att skriva mormor och morfar med glasyr på varsin pepparkaka. Mamma blev jätte glad och började nästan lipa. Pappa tyckte att han blivit gammal :) Men det är dom inte, 44 år unga båda två :).
Niclas föräldrar berättade vi för nån vecka senare. Det var lite roligt för dom satt och pratade om att åka på medeltidsveckan på gotland till sommaren. Hon frågade om vi ville följa med och sova i tält. Detta skulle vara den första veckan i Augusti och vi börjaqde asgarva och sa att jag skulle "säkert" vilja sova i tält då. Beräknat efter sista mens så skulle barnet komma den 6 Augusti.
Så vi berättade varför det inte var någon bra idé. Niclas mamma blev super glad medan hans 10 åriga lillasyster började störtlipa. Hon trodde vi skulle glömma av henne nu, men Niclas fick trösta henne och tala om att hon skulle få vara med hela tiden och bli en favorit faster till lillen :). Då blev hon glad igen.

Vi gjorde två ultraljud. Ett i vecka 11 och ett i vecka 18. Det var en så häftig upplevelse att få se sin lilla bebis på datorskärmen. Det blev så verkligt då. I alla fall verkligare, jag hade svårt att fatta att jag verkligen skulle bli mamma tills jag hade honom framför mig :)
Datumet ändrades till 9:e Augusti.

Graviditeten gick. Jag pluggade på komvux och jobbade 50 % under tiden. Jag hade aldrig några problem med foglossningar eller så. Han fixerade sig i vecka 32 och efter det började jag få en del förvärkar, men det kändes mest när jag var ute och gick med hunden en bra stund.
Magen växte som den skulle till en rund fin kula. Alla som tittade på magen gissade på pojke och dom hade ju rätt :). Jag slutade jobba den sista juni och det vari rättan tid. Den sista jobbveckan var det riktig het sommarvärme och jag var svimfärdig efter ett arbetspass.
Den sista tiden gick jag hemma och väntade och väntade. Jag började få kramp i det högra benet då och då, så jag knappt kunde gå. Det var riktigt jobbigt ibland, annars var slutet inte så farligt heller förutom att det var jobbigt att ta sig upp ur soffan och vända sig i sängen.
Jag behövde gå på toaletten flera gånger per natt redan efter några månader in i graviditeten, så sömnen blev ju ingen vidare.

Från början trodde jag nog att det skulle bli en tjej. Framåt slutet började känslan av att det var en pojk krypa fram, men jag visste ju inte säkert så jag gissade aldrig på varken det ena eller andra. På kvällen, bara en timma innan värkarna satte igång, satt jag hos Emmelie och vi disskuterade bara
pojknamn och pojkgrejer. I efterhand var det som att man på något sätt, undermedvetet visste var det var. Jag är så lycklig över min son. Det spelar absolut ingen roll i världen vad det blev. Inte nästa gång heller. Jag tar gärna en pojk till även om det såklart hade vart roligt att ha en tjej också.

Jag hoppas att nästa graviditet också går lika lätt och smidigt. Det enda som är synd är att jag fick rejält med bristningar, så magen är inte vacker nu. Men det var det värt :)
Jag gick 8 dagar över tiden. Den 17 Augusti 05.53 tittade världens finaste lilla knyte ut :)

V.38

Studiobilder tagna av min pojkvän. V 38

Studiobilder tagna av min pojkvän i v. 38

Man ska inte säga för mycket :)

Naturligtvis vaknade Alexander klockan fem imorse och var pigg! Han ville inte sova igen efter maten. Men jag la honom emellan oss och släckte lampan. Efter att ha slängt sig åt alla håll en bra stund och yttrat sina små söta ljud somnade han om iaf. Halv nio väckte hunden mig istället med sitt "jag vill gå ut" gnäll. Det var bara att pallra sig upp och gå ut. När jag kom tillbaka låg Alexander med fötterna i vädret och log mot mig. Sötaste ungen :) Klädde på honom en ljusblå body med matchande mjukisbyxor som han fått i julklapp. 68 är en bra storlek till honom nu. 62 funkar fortfarande, men en del av plaggen börjar bli väl tajta.

Om en stund kommer min kompis Maria hit med sin hund Ozzy. Bamse, min lilla vovve, är en dansk/svensk gårdshund blandad med tax. Han ser ut som en Dansk/svensk fast brun. Vi hämtade honom för snart två och ett halvt år sedan i Kalmar. Ozzy är ochkså Dansk/svensk gårdshund. Vi ska ta ut dom till hundgården så dom får leka av sig lite. Men först ett par koppar härligt kaffe:)

Alexander

I den här bloggen kommer jag skriva om det dagliga livet med min son, familj och vänner.

När Alexander kom till världen en tidig måndags morgon fick livet en helt ny mening. Han är den mysigaste, charmigaste lilla unge jag någonsin träffat. Han är min son, min stolthet och jag älskar honom oändligt mycket.

Klockan är nu tio över ett på natten så därför blir detta ett kort start inlägg, sen är det dags att sova. Jag ska berätta mer om min graviditet, förlossningen och om Alex senare.

Det är juldagen idag, eller rättare sagt annandag jul, nu när klockan sprungit iväg :). Igår firade vi jul hemma hos oss med Alex mormor, morfar, morbror, farmor, farfar Ola, faster, farbror och så gammel farmor och farfar också. Det var en jätte mysig kväll med måååååååånga julklappar till Alex som jag fick öppna tills jag var helt slut och inte ville se ett enda paket till :P. Alex som är fyra månader gammal nu orkade inte vara vaken så mycket under kvällen. Han är annars en riktig power-napare. en kvart, tjugo minuter räcker att sova varje gång tycker han. Men när det är mycket folk och ståhej då är det bäst att sova ordentligt. Så han sov igenom hela julmiddagen, vilket var väldigt skönt, men även julklappsöppningen. Han kan ju inte öppna själv ändå så det var lika bra att han sov tills allty var färdigt och han kunde börja beundra sakerna istället. Det blev väldigt mycket kläder. Säkert 30 plagg. Så fick han även en jättefin gåstol som han inte kan använda riktigt än, men om nån månad eller två så :) Det var allt som allt en lyckad och trevlig normal svensk julafton :)

Nu ska jag sussa kudde några timmar innan Alex vill ha sin morgon mat. Som tur är somnar han alltid om igen till 10 tiden, därför vågar jag sitta uppe så här länge :)

God natt!